Favorite Friday #9 // Bestemmingen die ik nog een keer wil bezoeken

Ieder jaar sta ik weer voor een keuze, nieuw bestemmingen kunnen afstrepen of oude favorieten weer bezoeken? Een lastige keuze, maar een keuze waarin ik steeds vaker teruggrijp op bestemmingen waar ik al geweest ben. Toch probeer ik ieder jaar een nieuwe bestemming te bezoeken, het liefst een nieuw land. Maar daarnaast keer ik toch steeds terug naar bepaalde plekken. New York is zo’n plek voor mij net als Schiermonnikoog (deze laat ik hier buiten beschouwing). De bedragen die ik daar aan uitgeef, kan ik natuurlijk ook besteden aan het verkennen van nieuwe bestemmingen. Maar toch kies ik ervoor om deze bestemmingen beter te leren kennen, het zijn plekken waar ik mij thuis voel. Welke bestemmingen zou ik nog wel eens een keer willen bezoeken? Lees het in Favorite Friday.

8. Slovenië

In 2015 bestond de roadtrip grotendeels uit Kroatië. Slovenië raakte daarbij een beetje buiten beeld. We hadden een korte stop in Bled en bezochten Ljubljana een paar dagen. Dat Slovenie veel meer te bieden heeft, is mij inmiddels wel duidelijk. Prachtige natuur heb ik afgelopen jaar wel gezien en daarnaast kun je er mooie hikes maken in de natuur. Ooit wil ik nog een keer terug.

Favorite Friday #9 // Bestemmingen die ik nogmaals wil bezoeken

7. Oregon

Nog maar kortgeleden bezocht en wat werd ik enthousiast van wat deze staat heeft te bieden. Er is zoveel moois dat we nog niet hebben gezien. De Multnomah Waterfalls, Mount Hood om maar twee voorbeelden te noemen. Misschien leuk om Oregon met Washington te combineren een volgende keer?

6. Westkust USA

Alweer vier jaar geleden was ik aan de westkust van Amerika. We deden een kort rondje, omdat de marathon centraal stond, en zagen daardoor lang niet alles. Ik weet niet of ik weer het ‘standaard’ rondje zou doen, maar er zijn daar echt nog wel plekken en natuurverschijnselen die ik graag zou willen zien.

Favorite Friday #9 // Bestemmingen die ik nogmaals wil bezoeken

5. Berlijn

De stad die mij pas bij mijn tweede bezoek veroverde. Misschien lag het aan het mooie weer, misschien ook niet. Het rauwe en creatieve in Berlijn vond ik pas tijdens mijn solo reis. Iets waar ik erg van kan genieten. Berlijn zou ik nog wel een keer willen verkennen in een ander jaargetijde, de herfst of de winter bijvoorbeeld.

4. Noorwegen

In 2014 maakte ik een rondreis door Scandinavië. Het grootste deel verbleven wij in Noorwegen. Het land dat mij destijds tot rust bracht (Ik zat in een drukke periode met verhuizen etc). De rust vond ik in de bergen van Noorwegen. Het klimmen van de Preekstoel was voor mij een van de hoogtepunten en deze zou ik zo nog een keer beklimmen. Maar er is nog veel meer moois te zien.

Favorite Friday #9 // Bestemmingen die ik nogmaals wil bezoeken

3. Normandie

Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik in Normandie was, zolang is het inmiddels geleden. Ergens in mijn vroege tienerjaren brachten wij een bezoek aan alle oorlogsmonumenten in de streek. Iets wat mij altijd heeft gefascineerd. Indrukwekkend om te zien. Echter, wil ik dit dolgraag nog een keer bezoeken. Op een of andere manier maak ik het de laatste jaren veel bewuster mee en dat zou ik ook in Normandie nogmaals willen ervaren.

2. IJsland

Afgelopen tijd denk ik vaak terug aan IJsland. Het land waar we best veel regen hadden, maar wat ik eigenlijk al grotendeels vergeten ben. Zo mooi vond ik de natuur daar. Jokulsarlon blijft mijn favoriet en wat zou ik graag meer van het land willen zien. Ik zou dan niet meer in de winter gaan, maar bijvoorbeeld in september want ook dan is er kans op het noorderlicht. Het is jammer dat het land zo duur is, anders..

Favorite Friday #9 // Bestemmingen die ik nogmaals wil bezoeken

1. New York

Mijn all-time favorite; New York. Sinds ik hier in 2013 voor het eerst kwam, blijft deze stad een bepaalde aantrekkingskracht op mij uitoefenen. Na mijn eerste twee bezoeken ging ik met een soort ‘heimwee’ terug naar huis, na mijn derde bezoek weet ik, ik kom weer terug. Ooit wil ik nog wel eens langer in de stad verblijven dan een week. Gewoon om mij echt een local te voelen.

Andere Favorite Friday’s lezen?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Leuk lijstje! Ook ik wil zeker nog eens terug naar Amerika om er nog meer te zien. Dit keer ‘t liefst met een camper, want zo reisden we daar nog niet rond. Een rondje West-Amerika met allemaal andere bezienswaardigheden dan 7 jaar geleden is zeker mogelijk, er is nog zoveel moois! Naar Yellowstone ga ik wel graag terug! Naar welke landen ik nog meer terug wil om meer te zien? Oostenrijk, Frankrijk, Schotland & Noorwegen. En over een tijdje naar IJsland 🙂

    1. Wel een vergelijkbaar lijstje zo te horen. Soms heb je van die bestemmingen die je beter wilt leren kennen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *