Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

Ken je dat? Net terugkomen van een reis en alweer uitkijken naar de volgende reis? Ik kan niet ontkennen dat ik regelmatig naar nieuwe vliegtickets aan het kijken ben of dat ik al bezig ben met het maken van reisplannen voor 2018. Op dit moment zijn er nog geen vaste plannen, op een weekend Schiermonnikoog na. Tijd om eens een lijstje te maken met bestemmingen waar ik nog graag naar toe zou willen.

8 Marrakesh & Marokko

Sinds Narelle en Pim van Weg van het Noorden in Marrakesh zijn geweest en op hun blog prachtige foto’s hebben van deze stad, is het bij mij toch wel een beetje begonnen te kriebelen. Wat een kleurrijke stad vol historie. Ook Chefchaouen lijkt mij het bezoeken waard. De stad wordt ook wel de blauwe stad van Marokko genoemd. Beide steden zijn enorm fotogeniek. Heerlijk om door heen te slenteren en alles vast te leggen.

7 Chicago & Route 66

Ik heb vijf grote steden in Amerika bezocht en Chicago staat nog op mijn bucketlist om te bezoeken. Chicago is een groene stad gelegen aan het Michigan Lake met genoeg musea om te bezoeken en daarbij een stad met vier grote sportclubs om het echte Amerika te ervaren. En niet te vergeten, Route 66 start in Chicago. Ik heb al een klein stukje gereden in West Amerika en sinds het interview met Kenny, staat deze roadtrip toch wel hoog op mijn bucketlist.

Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

6 Australië

Een van de landen die voorlopig op mijn bucketlist blijft staan gok ik. Want naar Australië ga je niet zomaar even naar toe. Als ik hiernaartoe zou gaan, dan zou ik ook echt de tijd willen nemen om het land te ontdekken. Er is zoveel te zien in dit land; van mooie steden tot prachtige kusten en natuurverschijnselen. En daarnaast is er ook genoeg wildlife te zien in Australië.

5 Portugal

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Portugal was. In 2009 bracht ik een week door in Albufeira, niet om de cultuur te ervaren, maar vooral om te stappen. Ik ben vanuit daar een dag naar Lissabon geweest en vind het na al die jaren eigenlijk zonde dat ik niet meer heb gezien van de stad en het land. Vooral Porto spreekt mij aan en misschien in combinatie met nog een bezoek aan Lissabon.

Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

4 Sicilië

Ooit bracht ik een week door in Italië en bezocht ik onder andere Rome. Na die tijd heb ik weinig meer van Italië gezien. Zonde eigenlijk want van veel mensen in mijn omgeving hoor en zie ik mooie dingen. Vooral Sicilië lijkt mij het bezoeken waard. Het beklimmen van de vulkaan de Etna, de oude stad in Siracusa, de prachtige natuur en stranden of de steden Palermo en Trapani, genoeg keuze voor een week op Sicilië.

Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

Meer lezen over Sicilië?

3 Budapest

Een van die steden die al een tijd op mijn bucketlist staat, maar die ik nog steeds niet heb bezocht. Op de vraag waarom niet kan ik dan ook geen antwoord geven, want het is redelijk goedkoop om naar toe te vliegen en ook het verblijf is niet heel duur. Tijd om snel eens die kant op te gaan en te genieten van al het moois dat Budapest heeft te bieden. Op mijn wishlist staat in ieder geval het schoenenmonument ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Favorite Friday // Bucketlist bestemmingen

 

2 Yellowstone

Dit National Park staat al jaren op mijn bucketlist, maar het is er nog niet van gekomen. Ik zou heel graag een keer het natuurgeweld willen zien van dit park. Geisers die ontspringen, bizons die je voorbijlopen of een van de vele watervallen bekijken. Dit park heeft zoveel moois te bieden tijdens en daarom zou ik graag een paar wandelingen willen doen in het park.

1 Canada & Vancouver

Voor mij toch wel de nummer 1 op mijn bucketlist. Graag zou ik Vancouver willen combineren met de prachtige natuur in West-Canada. Richting Banff National Park om de helderblauwe meren te aanschouwen of walvissen spotten voor de kust in Vancouver. Deze regio heeft zoveel te bieden.

 

Foto’s:  Kenny de Vilder, Eigen archief, Bert Brals, Eigen archief

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

 1. Narelle & Pim | wegvanhetnoorden.nl schreef:

  Aaah wat leuk dat je mede door ons graag naar Marrakech wil! We kunnen het heeeel hard aanraden haha 😉

  Mooie lijst verder, helemaal eens met Chicago, Australie, Yellowstone en Canada. Staan bij ons ook hoog!

  1. Ja jullie foto’s inspireerden mij! 🙂
   Wat grappig dat we deels dezelfde lijst hebben, al is dit nog maar een selectie. Staat natuurlijk nog veel meer op 😉

 2. Mooie wishlist! Zowel Marrakech als Chicago zijn erg leuk. Ik heb een lijst met tips voor Chicago voor je. Op mijn wishlist staan Australië, Portugal en Boedapest ook. Ik ga zondag mijn travel wishlist voor 2018 plaatsen 🙂

  1. Oeh ik ben heel benieuwd zondag. Staat deze al vast dan? Of gewoon de plannen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *