Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

Tegenwoordig vind ik het heerlijk om een stad te verkennen en ergens te gaan lunchen. Zo ben ik verslaafd aan pannenkoeken, maar vind ik het ook heerlijk nieuwe gerechten uit te proberen. Tijdens mijn citytrips afgelopen jaren bezocht ik heel wat leuke hotspots om te lunchen in Europa. Tijd om mijn top 8 te delen in Favorite Friday.

8. Café Zondag Maastricht

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

Een cafe in Maastricht waar ik van houd. Zodra je binnenstapt in Café Zondag voel je je thuis. In de hipste wijk Wyck ligt deze hotspot. Met de quote “lekkerder kunnen we het niet maken” ben je aan het juiste adres voor een lekkere lunch. Je hebt ruime keus uit broodjes, bagels, panini’s en soepen. Voor ieder wat wils.

7. Wadapartja Groningen

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

Een restaurantje met de naam Wadapartja zal voor veel mensen niet bekend in de oren klinken. Het is Gronings voor ‘Wat apart ja’. Dit Groningse en humoristische vind je ook terug op de kaart: Pan’nkouks, Hold your waffel of Gezond Doun. Allemaal namen voor gerechten die je kunt lunchen bij Wadapartja. Het leuke aan Wadapartja is dat alles te koop is van de inrichting.

6. Corazon Amersfoort

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

De plek om te lunchen, koffie of thee te drinken in Amersfoort. Onder de inwoners van Amersfoort een populaire plek om af te spreken. Naast een goede menukaart heeft Corazon ook een leuke visie op horecagebied: geen gepush om te bestellen, biologisch eten en geen gehaast. Of de klant die geen koning is; dat suggereert namelijk in ongelijkheid en bij Corazon zijn we allemaal mensen.

5. Anima Cafe Gdansk

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

Bij Gdansk had ik plekjes als Anima niet verwacht. Maar Anima in Gdansk is zeker het bezoeken waard. Op een hele uitgebreide kaart vind je allerlei gerechten terug; van sandwiches tot toast, yoghurt, pannenkoeken, je kunt het er allemaal krijgen. Wij bestelden een heerlijke zoete pannenkoek en sloten nog af met de benodigde vitamines in een smoothie. Daarnaast is Anima ook een redelijk goedkope plek om te lunchen.

4. Uurwerker Groningen

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

De relaxte sfeer bij de Uurwerker in Groningen zorgt ervoor dat ik hier vaak kom. Voor lunch, borrel of diner, je vindt altijd een reden om naar de Uurwerker te gaan. Op de lunchkaart vind je verschillende soepen, broodjes en salades. Een leuke plek in Groningen om eens te bezoeken.

3. Bertmans Rotterdam

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

De plek die ik al zo vaak voorbij heb zien komen op internet en waar ik dit jaar besloot om maar eens te gaan lunchen. Een populaire plek onder de Rotterdammers, zo bleek. Waar de eerste mensen al op het terras zaten in het begin van het jaar, kozen wij toch voor een plekje binnen. Omdat er zoveel lekkere dingen op de kaart stonden, leek de brunchplatte ons het beste optie. Een bord vol met toast, avocado en een gepocheerd ei, kokosyoghurt, pannenkoekje en een zadencracker met humus. Bij Bertmans heb je ook genoeg mogelijkheden om glutenvrij, vegan of vegetarisch te eten.

2. District Coffee Berlijn

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

Een van mijn favoriete plekken in Berlijn. Buiten op het terras genoot ik van pannenkoeken, een culinair pareltje! Ook binnen ziet het er prachtig uit. Houten tafels met op de achtergrond een stenen muur, een vintage en industriële uitstraling zorgen ervoor dat District Coffee een fijne plek is in Berlijn.

1. Mook Pancakes Amsterdam

Favorite Friday #3: Lunch hotspots Europa

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik van burgers en pannenkoeken houd. Na alle feestelijke pannenkoeken op Instagram ‘moest’ ik een keer eten bij Mook Pancakes in Amsterdam. En ik ben geen moment teleurgesteld. Wat een keuze op de menukaart alleen al! Ik besloot uiteindelijk maar te vragen wat de lekkerste pannenkoeken waren, want er stond zoveel lekkers op. Alle pannenkoeken liefhebbers kan ik dan ook zeker aanraden om een keer pannenkoeken te eten bij Mook in Amsterdam.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Toffe hotspots! Bertmans is inderdaad heel fijn en populair onder de Rotterdammers, ik kom er ook wel eens.

    1. Dank je Elisa. Ik vond Bertmans een hele leuke en gezellige plek om te lunchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *