Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

Favorite Friday // Natuurwonderen

Tegenwoordig kan ik de natuur steeds meer waarderen. Vroeger hoefde je mij niet mee te nemen om te wandelen, fietsen dat ging nog. Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik behoefte heb om mij even ‘terug te trekken’ in de natuur. Even opladen en geen prikkels van de stad. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren al wonderschone natuurgebieden gezien en probeer ik het ook steeds meer op te zoeken tijdens mijn reizen. In deze Favorite Friday natuurwonderen die ik al heb mogen zien.

8. Death Valley / Yosemite

Waarschijnlijk zouden deze twee veel hoger staan als ik meer tijd had gehad om ze te ontdekken. Ik heb slechts een klein deel van beide parken gezien in 2014. Death Valley vond ik fascinerend. Zo’n afgezonderd gebied midden in Amerika. Op iets meer dan 200 kilometer van Sin City Las Vegas. In Yosemite hadden we helaas regen, dat is natuurlijk niet zo gek in februari. We zagen hierdoor maar een klein deel van het park, maar maakten kennis met de Bobcat en de vele herten. Prachtig vond ik dat om te zien.

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

7. Gauja National Park

Gauja National Park deed mij een beetje denken aan de wildernis zoals je die op televisie ziet. Rondom de Gauja rivier stonden enorme dennenbomen en de mist maakte het erg fotogeniek.  In Gauja liepen we verschillende wandelroutes en zagen we mooie gebieden voorbij komen. Gauja National Park is misschien niet zo bekend als de rest in dit rijtje, maar zeker de moeite waard wanneer je in Letland bent.

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

6. Haystack Rock

De eerste blik op de enorme rots in zee is er een die ik niet snel vergeet. We deden een poging om even op het strand te kijken en vanachter het hotel dook ineens de Haystack Rock op. Doordat de zee altijd in beweging is, verveelt het uitzicht nooit. In de zomer schijn je zelfs papegaaiduikers te kunnen zien. In de winter is hij ook al prachtig om te zien, de atmosfeer erom heen maakt het vaak mysterieus. Dat ik hem daarna vanuit mijn bed kon zien was natuurlijk fantastisch!

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

5. Plitvice Lakes

Zoveel watervallen heb ik nog nooit eerder gezien in een dag bij de Plitvice meren in Kroatië. En de kleuren zijn werkelijk zo mooi om te aanschouwen in de lente. Alles is felgroen, niet alleen de bomen, maar ook het water. Een wandeling langs alle watervallen is zeker aan te raden wanneer je in Kroatië bent. Je loopt van de ene naar de andere waterval, de een nog mooier dan de ander.

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

4. Preekstoel

Een van mijn eerste roadtrips waar de natuur centraal stond vergeet ik niet snel. In Noorwegen verbleven ruim twee weken om de natuur te verkennen. Jotunheimen is al een van de parels die je niet mag overslaan, maar de Preekstoel zeker niet. Het was wel een tocht, maar voor dat uitzicht heb je alles over. Voor mij was het een tocht met een persoonlijk tintje en daardoor ben ik blij dat we deze klim hebben kunnen maken.

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

3. Fjadrargljufur Canyon

De Grand Canyon van IJsland. We hadden redelijk geluk met de weersomstandigheden, want de combinatie van zon en nog een beetje sneeuw maakte dit tot een schilderij. De bergen leken wel van goud zo mooi. In de zomer ziet het er toch wat anders uit heb ik op foto’s gezien.

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

2. Grand Canyon

Ook al bezocht ik de Grand Canyon maar kort, dit was toch wel een van de mooiste dingen die ik heb gezien in mijn leven. Wat een diepte en een kleurenpallet! We maakten alleen een wandeling langs de rim, bekeken die avond de zonsondergang en de volgende ochtend de zonsopkomst. We hadden niet veel geluk met de bewolking, maar het was sowieso een topervaring. De wilde dieren die we daarbij tegenkwamen maakten de ervaring compleet.

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

1. Jokulsarlon

Hier had ik nog wel uren willen blijven, maar helaas heb je in de winter in IJsland niet veel tijd, dus moesten we door. Jokuslaron is wel echt het mooiste dat ik ooit gezien heb. Kinderlijk enthousiasme kwam in mij boven toen ik de eerste ijsschotsen zag drijven. Toen er nog een zeehond bijkwam stond ik nog net niet te springen van geluk. Ook het strand was fascinerend. Enorme ijsschotsen werden op het strand gesmeten alsof het niets was. Dit wil ik ooit nog eens meemaken in mijn leven!Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

    1. Leuk om te horen! Er is inderdaad nog genoeg moois te zien in de wereld 🙂

  1. Zo mooi Marjolein! Ik heb dezelfde ervaring als jij: vroeger vond ik wandelen maar stom en saai, nu doe ik niets liever. Vooral in de natuur! Van jouw lijstje staan Gauja en Plitvice nog erg hoog op mijn wishlist. De twee spots in IJsland vond ik ook echt te gek, vooral het meer met de ijsschotsen!

    1. Haha wat grappig! Tegenwoordig wandel ik zelfs liever dan fietsen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *