Festival Guide // Tips voor Sziget & Rock Werchter

Festival Guide: Sziget & Rock Werchter

Festival Guide // Tips voor Sziget & Rock Werchter

Komende zomer vind je weer genoeg leuke festivals in Nederland. Naast alle festivals die al jaren op het programma staan, komen er steeds meer nieuwe bij en worden ook foodfestivals steeds populairder. Ieder weekend kun je wel ergens naar een festival, hoe fijn is zo’n weekend. Ook in het buitenland heb je genoeg festivals waar steeds meer Nederlanders naar toe gaan. Sziget en Rock Werchter zijn twee van dit soort festivals. Tijd voor een festival guide van Sziget en Rock Werchter.

Festival Guide – Tips voor Sziget en Rock Werchter

Tips voor Rock Werchter in Belgie

In het laatste weekend van juni wordt het kleine plekje Werchter in België overstroomd met festivalgangers. Vier dagen lang staan de grootste artiesten op drie verschillende podia. Hoewel er officieel Rock in de naam van het festival staat, is er een grote diversiteit aan muziek. Vaak een line-up met wereldartiesten, lekker eten en een fijn festival gevoel zijn de ingrediënten van Rock Werchter.

Festival Guide: Sziget & Rock Werchter

Budget Rock Werchter

  • Combi-ticket voor een weekend – 240 euro (Campingticket voor 2 personen is ongeveer 50 euro)
  • Eten drinken – 7,50 -10 euro maaltijd, een muntje is 2,50, dus je kunt zelf inschatten hoeveel je kwijt gaat zijn aan drinken. Overigens geldt op RW altijd een hittegolf regeling en mag je onbeperkt water drinken.
  • Reiskosten – treinticket naar Leuven – vanaf Roosendaal betaal je dan ongeveer 15 euro. Vanaf het station in Leuven rijden er speciale bussen richting het festival terrein.

Vervoer naar Rock Werchter

Je kunt op verschillende manieren naar Rock Werchter vanuit Nederland.
Auto: Parkeerplaatsen genoeg en je kunt er prima met de auto komen, het is nog wel een stuk lopen naar het campingterrein vanaf de parkeerplaats.
Trein: Je kunt met de trein naar Leuven en vanaf daar kun je gebruik maken van de verschillende bussen die je naar het terrein brengen, ook daarbij moet je nog een stukje lopen.

Eten en drinken bij Rock Werchter

Het leuke aan Rock Werchter is dat het mee gaat met de tijd. Je hoeft niet meer standaard ’typisch’ festival voedsel te eten. Tegenwoordig heb je veel gezonde keuzemogelijkheden, internationale en vegetarische gerechten. Op de camping vind je verschillende partytenten (vanuit de organisatie geregeld), waar je ongeveer 24/7 eten en drinken kunt kopen. Zo kun je hier je ontbijtje kopen, maar ’s nachts ook je biertje. Ook voor een kopje koffie of thee kun je hier terecht. Mocht je een paar boodschappen willen doen, kun je naar de supermarkt in het dorp. Een van de fijne dingen aan RW is de hittegolf regeling. Je mag lege flesjes meenemen het terrein op en onbeperkt vullen met water. Dat mag lang niet bij alle festivals.

Paklijst voor Rock Werchter

Een paklijst voor RW is niet anders dan voor andere festivals. Wees voorbereid op alle weersomstandigheden tijdens een festival. Neem niet te veel waardevolle spullen mee. En een klein handdoekje met zeep voor het opfrissen kan fijn zijn als je niet in de rij wilt staan voor de douches.

Veiligheid ROCK WERCHTER

Voordat je het terrein op gaat wordt je goed gefouilleerd. Het festival terrein en de camping voelen veilig. Gebruik gewoon je goede verstand, doe waardevolle spullen in het kluisje. Het camping terrein is alleen toegankelijk voor mensen met een bandje en voor elk terrein, in totaal 6 verschillende, is er een ander bandje.

Algemene Tips

Voordat je naar RW gaat is het handig om alvast een campingticket te kopen. Dit scheelt je weer bij aankomst. Verpak je spullen handig, omdat je het laatste deel nog moet lopen ( dit kan soms wel 20 minuten zijn voordat je op het campingterrein bent). Zoek een strategisch plekje op de camping, je hebt plekken waar heel veel mensen langs lopen, of die continu in de zon staan, of waar de regen vrij spel heeft.

Kluisjes kun je huren voor 20 euro (voor het hele festival), je borg krijg je terug aan het einde. Ideaal om daar je spullen in te droppen ook die je niet direct nodig hebt, zoals een poncho of een kleedje. Dan hoef je niet helemaal weer terug naar de camping.

Op het festival terrein zijn gewone toiletten, deze zijn schoon en er zijn kranen met water. Op het campingterrein staan dixies, die natuurlijk elke dag viezer worden. Wil je douchen, dan kost je dat 5 euro. Hier staan vaak lange rijen, want de douches zijn warm, schoon en je hebt onbeperkt de tijd.

Als je echt een optreden graag wilt zien dan is het een aanrader om er vroeg heen te gaan. Zorg dat je een half uur van te voren al in de tent gaat staan, want het kan mega druk zijn.

Tips voor Sgizet in Hongarije

Sziget in Boedapest is een van de grootste festivals ter wereld met in 2016 bijna 500.000 bezoekers. Elk jaar treden er super veel artiesten en bands op en is de diversiteit groot. Je waant je een week in een eigen wereld op een eiland in Boedapest.

Budget voor SGIZET

  • ±€200 festival ticket voor 7 dagen zonder upgrade camping.
  • ±€ 150 voor eten en drinken gedurende de week. Zie verder bij kopje eten en drinken. Dit kan je zelf zo duur maken als je zelf wilt.
  • ±€100 reiskosten. Dit verschilt ook enorm omdat er verschillende reis mogelijkheden zijn.

Vervoer naar SGIZET

Je kunt op verschillende manieren naar Sziget Budapest namelijk;

Vliegtuig: Dit is qua reistijd de beste optie maar de ticket prijzen zijn rondom Sziget behoorlijk hoger dan normaal en je hebt behoorlijk wat bagage nodig wat het ook duurder maakt.

Trein: Er worden speciale treinreizen voor een redelijke prijs aangeboden. (in 2016 rond €179) Je bent echter wel lang onderweg naar Budapest. En daarnaast wordt er flink gefeest in deze treinen.

Bus: In 2016 gingen ongeveer 25 bussen vol met Nederlandse jongeren richting Sziget. Wil je er een op en top party trip van maken, dan is de bus een geode optie.

Auto: Een optie waarbij je alle vrijheid hebt. Je kunt er namelijk voor kiezen om onderweg nog andere steden aan te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een stop maken in Munchen of in Wenen.

Eten en drinken op SGIZET

Er zijn ontzettend veel eetkraampjes op het festival terrein en je kunt voor een paar euro meer elke avond gezond eten. Een andere mogelijkheid is eten in het centrum. In het centrum van Pest zitten een paar hele knusse zijstraatjes waar je sfeervol, goedkoop en lekker kunt eten. Zo kun je bijvoorbeeld de typisch Hongaarse Goulash soep eten. en moet je dan ook zeker even proeven als je hier bent.  Net buiten het festivalterrein (aan de grote weg) zit een leuk knus restaurantje die speciale Sziget aanbiedingen had. Hier kun je voor een paar euro een complete maaltijd eten.

Veiligheid op SGIZET

Voordat je naar Sziget gaat word je gewaarschuwd voor dieven die actief zijn tijdens het festival. Je krijgt tips om vrienden te worden met je buren zodat je elkaar tenten in de gaten kunt houden. Ook moet je goed letten op je telefoon en geld want afgelopen jaar zijn er behoorlijk wat zakkenrollers actief geweest. Gelukkig kan je een kluisje huren (waar een stopcontact in zit) en kan je zelfs gratis je tas met waardevolle spullen bij een bewaakte opslag laten. Dat laatste is bijvoorbeeld een mogelijkheid wanneer je geen kluisjes meer kunt huren.

Algemene Tips

Een upgrade van de camping kan fijn zijn. Je hebt net wat meer plek voor een tent en je hoeft de douches met minder mensen te delen.

Ondanks dat het festival terrein veel te bieden heeft moet je absoluut niet vergeten om ook een paar keer Budapest in te gaan. Koop van te voren een City Pass waarmee je 2/5/7 of 12 dagen onbeperkt met het OV kan en ook nog een keer naar een mooi badhuis kunt. Als je naar het badhuis gaat, ga dan op tijd heen zodat het nog rustig is.

Zet je wekker op de dag van vertrek en zorg dat je voor 10:00 uur van het terrein bent. Rond die tijd worden ‘zwervers’ op het festival terrein gelaten die de overgebleven voorwerpen mogen meenemen. Deze goedkope vorm van opruimen is een makkelijke oplossing, maar zorg dus wel dat je voor die tijd van het terreint af bent.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on