Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Wegdromen bij mooie beelden in films, wie wil dat nou niet. Als filmliefhebber ben ik dol op films die zich afspelen op mooie locaties. Wat dacht je van Wild, Into the Wild en Tracks? Dan wordt je wanderlust toch aangewakkerd? Ook in Europa zijn genoeg van deze mooie locaties te vinden waar prachtige films zijn opgenomen. Landschappen in IJsland, maar ook de hoofdsteden in Europa zijn gewilde filmlocaties. Een lijstje met een aantal klassiekers, pareltjes en blockbusters die in Europa zijn opgenomen en de moeite waard zijn om te kijken en vooral ook om bij weg te dromen of te bezoeken. Inspiratie genoeg om films te kijken en filmlocaties te bezoeken in Europa.

Londen – Nothing Hill

Wie is er niet op zoek geweest naar de blauwe deur in Nothing Hill? Waarschijnlijk zo veel mensen, dat de deur inmiddels een andere kleur heeft gekregen. Toch is Nothing Hill de moeite waard om te bezoeken tijdens een bezoek aan Londen.

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Thingvelier National Park IJsland – Game of Thrones

De serie Game of Thrones staat bekend om de fantastische landschappen die er voorbij komen. Het is onder andere opgenomen in Kroatië, maar ook in IJsland zijn er beelden geschoten. Thingvelier National Park is een van die locaties waar de serie is opgenomen.

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Praag– Mission Impossible

In de Tsjechische hoofdstad werd een bekende blockbuster opgenomen. De bekende Karelsbrug was het decor voor Mission Impossible. Overigens zijn de kinderkopjes en smalle straten van Praag decor geweest voor meerdere bekende films zoals Oliver Twist, Casino Royale en The Bourne Identity. De reden waarom zoveel films hier opgenomen zijn? De stad lijkt af en toe op Parijs of Wenen en Praag is daarvoor een goede vervanger.

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Parijs – Da Vinci Code

Dat er veel films in Parijs zijn opgenomen is ook niet gek. De stad is erg fotogeniek en brengt uit zich zelf al een bepaalde sfeer mee. Het bekende verhaal van de Da Vinci Code speelde zich af in de Parijse straten en vooral het Louvre kwam daarbij in beeld. Wil je meer locaties zien waar de Da Vinci Code is opgenomen? Er is een speciale route langs alle filmlocaties.

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Ben je in Schotland? Dan kun je ook de locaties van de serie Outlander bezoeken.

Rome – Angels en Demons

Dat ook Rome decor is geweest voor een film van Dan Brown is niet zo gek. De films staan bol van cryptische aanwijzingen en daar past het oude Rome natuurlijk goed in. Onder andere Vaticaanstad werd gebruikt voor de opnames van Angels en Demons.

Amsterdam – Oceans Twelve

In 2004 was Amsterdam grotendeels decor voor de blockbuster Oceans Twelve met sterren als George Clooney, Brad Pitt en Julia Roberts. De Handboogstraat, De Heiligeweg, de brug van de Staalstraat en Hotel Pulitzer zijn onder andere locaties waar de film is opgenomen. Hoewel het doet lijken of de film ook is opgenomen op Amsterdam Centraal is daarvoor Haarlem Centraal gebruikt. Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Parijs – Amelie

Wegdromen bij een schattig en schilderachtig Parijs. Dat kan in Amelie. De film is grotendeels opgenomen in de wijk Montmartre. Het café waar Amelie werkt in de film is inmiddels razend populair bij toeristen. In Montmartre zijn diverse wandelingen langs alle belangrijke filmlocaties zoals Studio 28 en Au Marche de la Butte.

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Skaftafel National Park IJsland – Batman Begins

Skaftafel National Park en dan met name de Vatnajokull Glacier werden gebruikt in de film Batman Begins. De scene waarin Liam Neeson en Christian Bale vechten in een gletsjer werd opgenomen in het Skaftafel National Park. Hoewel de scene doet vermoeden dat Batman in Tibet is, is de scene toch echt opgenomen in IJsland.

IJsland is een bekende filmlocatie. Meer lezen over films die opgenomen werden in IJsland?

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Parijs – Moulin Rouge

Net als bij Amelie werd de wijk Montmartre ook gebruikt voor Moulin Rouge en dan voornamelijk in de beroemde nachtclub Moulin Rouge. Tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om er een show te bekijken in combinatie met een diner.  Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Jokulsarlon – Lara Croft Thomb Raider & James Bond

Décor voor zoveel films, dat ik er vast wel een aantal vergeet. Twee bekende blockbusters die er zich afspeelden zijn Lara Croft en James Bond. Het is ook niet gek dat hier zoveel films worden opgenomen, want Jokulsarlon is ook magische plek om te bezoeken.

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Marseille – Taxi

Snelheidsrecords werden er verbroken in de straten van Marseille in de film Taxi (1998). In de film van Gérard Pirès verruilt de jonge pizzakoerier Daniel zijn saaie baan in om taxichauffeur te worden. Al snel wordt hij opgepakt voor enorme snelheidsovertredingen. 

Skogafoss IJsland – Thor Dark World & Secret Life of Walter Mitty

Een van de twee bekende watervallen aan de west kant van IJsland, Skogafoss, was decor voor scènes in Thor en The Secret Life of Walter Mitty. De waterval in IJsland is vaak in alle jaargetijden een parel die je niet mag overslaan.

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Meer lezen over filmlocaties?

Filmlocaties in Europa om te bezoeken

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *