Socials

Fjällraven Stina lijn- Ultieme combi voor de koudere dagen

Fjallraven Stina Fleece review

Fjällraven Stina lijn- Ultieme combi voor de koudere dagen

Hoewel een fleece vest niet direct gezien wordt als een hip alledaags vest, wordt het steeds meer geaccepteerd om deze te dragen. Gelukkig komen er steeds meer hippe outdoormerken zoals Fjällraven die fleece vesten op de markt brengen die ook voor dagelijks gebruik zijn. Ideaal voor zowel outdooravonturen als de koude momenten in de zomer. De Fjällraven Stina Jacket en het fleece vest zijn dan ook een ultieme combi voor de koudere dagen in de zomer, het voor-en najaar. Benieuwd naar mijn review van de Fjällraven Stina Fleece?

Fjällraven – ultiem outdoormerk

Het Zweedse merk Fjällräven staat bekend als outdoormerk en dat is goed te zien in hun collectie. Een wisselende collectie met vele items, denk aan tassen, jassen, broeken en vesten, die geschikt zijn voor outdooravonturen. Waar outdoorkleding vaak een niet zo trendy imago heeft, is dat bij de kledinglijn van Fjällräven niet het geval. Hippe producten die ook nog eens duurzaam zijn. Door het gebruik van G-1000 zijn vele items slijtvast en kunnen ze jaren mee.

Fjällraven Stina- lijn

De Fjällraven Stina lijn bestaat uit een tweetal producten voor de zomer: een outdoorjas en een fleece vest. Beide producten kunnen daarom goed samen gedragen worden op de koudere zomerdagen of in het voor- of najaar. Kenmerkend is dat ze duurzaam zijn en niet alleen geschikt voor outdoor, maar ook voor dagelijks gebruik.

Lees meer over de Stina Jacket

Het fleece vest is gemaakt van gerecycled polyester en is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Hierdoor gebruikt het vest 50 % minder water en 32% minder energie dan een normaal geproduceerd fleece vest. Hoewel hij niet winddicht is, voel je toch een bepaalde bescherming wanneer je in de wind staat. Doordat het vest een isolerende werking heeft is het perfect bijvoorbeeld voor hiken.

Een fleece vest – alleen voor outdoor?

Hoewel een fleece vest nog voornamelijk geassocieerd wordt met outdoor en suf, wordt het langzaam hipper om een fleece te dragen. Steeds meer beroemdheden dragen inmiddels fleece. Het is een praktisch kledingstuk met redelijk wat voordelen. Het werkt isolerend, neemt bijna geen water op, droogt snel en je zweet wordt beter afgevoerd. Winddicht is een fleece vest helaas niet, daarom is het een goede combi met een winddicht jack – bijvoorbeeld de Stina Jacket. Doordat hippe merken fleece vesten op de markt brengen, wordt het steeds meer geaccepteerd om ze voor het dagelijks gebruik te dragen.

fjallraven review

Fjällraven Stina Fleece vest – mijn ervaringen

In de koudere dagen is het heerlijk om wat warms aan te trekken, een fleece vest kan daarvoor de uitkomst bieden. Het Stina Fleece vest is geschikt als warme tussenlaag onder een jas of als het kouder wordt in de avonden als alledaags vest. Een hoge kraag biedt bescherming tegen een eventuele wind en aan de voorkant vind je twee steekzakken. Ik nam het fleece vest mee tijdens een week weg op Terschelling, een ultieme plek om te testen want wind is er altijd. Samen met de jas was het voor mij een ideale combi wanneer de temperatuur niet hoog genoeg was. Het fleece vest paste, ondanks een minder aansluitende vorm, onder mijn jas. Aan de ene kant is het iets minder mooi dat hij niet aansluitend is, maar aan de andere kant is het ook wel fijn dat hij niet super strak zit. Ik testte het vest overigens in maat M, mijn normale maat. Wil je dat het vest iets meer aangesloten zit? Bestel dan een maatje kleiner.

Fjallraven Stina Fleece review

het vest bestellen?

Hij is onder andere te koop bij Fjällräven of bij Bol.com.

Benieuwd naar andere reviews?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on