Getest // Overnachten in een natuurhuisje in Den Ham

Overnachten Natuurhuisje

Getest // Overnachten in een natuurhuisje in Den Ham

Wakker worden in de natuur. Iets waar we steeds meer naar verlangen tegenwoordig. Gelukkig zijn er tal van dit soort plekjes in Nederland en omgeving waar dit kan. Een van die platformen waarop dit soort huisjes verzameld zijn, is Natuurhuisje.nl. Een platform met vele huisjes midden in de natuur. Tijd om zo’n natuurhuisje te ontdekken in Overijssel.

Overnachten in een natuurhuisje in Den Ham

De weersvoorspelling is goed als we op vrijdag richting Overijssel rijden, naar Den Ham om precies te zijn. Den Ham wordt omgeven door prachtige natuurgebieden, de reden om eens voor Overijssel te kiezen in plaats van het veel bezochte natuurgebied de Veluwe. Net buiten het dorp vind je een klein park met een Tiny House en een paar andere vakantiehuisjes. Een hip huisje geschikt voor vier personen en met een fijn terras op de zonkant. Binnenin is de indeling zoals bij een Tiny House praktisch. In een relatief kleine ruimte kunnen vier personen slapen. Twee personen slapen in een soort bedstee grenzend aan de woonkamer en in de slaapkamer staat een tweepersoonsbed. Slaapkamer is een relatief groot woord, want met uitzondering van de douche en wc, is het eigenlijk één grote ruimte. Het is even afwachten hoeveel je van elkaar gaat horen tijdens een avond en nacht. Want voor het gebruik van de wc loop je door de slaapkamer.

Overnachten Natuurhuisje

Na een eerste en best wel goede nacht, word ik wakker van de vele vogels rondom het huisje. Dat is wakker worden in de natuur. Ik heb in de avond en nacht eigenlijk weinig last gehad van het slapen in één ruimte. Stiekem is het ook wel gezellig op deze manier.

Ondanks dat het de afmetingen van een Tiny House heeft, is het groot genoeg voor vier personen. Je loopt elkaar nergens in de weg en er is genoeg ruimte voor alle bagage. Ook de voorzieningen zijn prima. Privacy heb je wat minder in het huisje, voor twee stellen vind ik het iets minder geschikt.

Omgeving Den Ham

Voor natuurliefhebbers is Den Ham een perfecte uitvalsbasis. Vlakbij het park heb je het Zandstuvebos waar je diverse routes kunt lopen. De echte grote natuurgebieden bevinden zich op rijafstand van Den Ham. Een bezoek aan de Holterberg kan natuurlijk niet ontbreken, zeker niet wanneer je in augustus in deze regio bent. Een andere aanrader is de Lemelerberg waar verschillende routes lopen door een afwisselend landschap. Wil je de gezelligheid opzoeken? De stad Ommen ligt op ongeveer tien kilometer afstand en is de plek voor het terras of om uit eten te gaan.

Over Natuurhuisje.nl

Op het platform natuurhuisje.nl vind je tal van mogelijkheden om te overnachten in de natuur. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Italië, Spanje of Zweden zijn er mogelijkheden om een natuurhuisje te boeken. Het idee van Natuurhuisje.nl is wakker worden midden in de natuur, de vogels horen zingen bij het opstaan en genieten van het buiten zijn. Even weg van de massa een weekend weg. Daarnaast zet Natuurhuisje.nl zich in voor diverse natuurprojecten. Zo wordt €1 van je boeking gedoneerd aan het ondersteunen van de natuur. Projecten die uitgevoerd worden met Buitenfonds, Staatsbosbeheer of de Vogelbescherming. Je geniet op deze manier niet alleen zelf van de natuur, maar helpt de natuur ook nog een handje.

Boek hier het Natuurhuisje in Den Ham

Lees meer over bijzondere overnachtingen

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on