Socials

Getest // Review Fjällräven Abisko Trekking Tighs Pro

Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro

Getest // Review Fjällräven Abisko Trekking Tighs Pro

Tegenwoordig duik ik steeds vaker de natuur in. Tijd om even alles los te laten en alleen de geluiden van de natuur om je heen te horen. Mijn garderobe verandert langzaam van hardloopspullen naar outdoor / wandelkleding. Van waterdichte jassen, wandelbroeken, sokken en fleece spullen, inmiddels heb ik redelijk wat fijne spullen om mij heen verzameld. Waar ik voorheen altijd wandelde in een hardlooplegging, kreeg ik de mogelijkheid om een wandellegging van Fjällräven te testen. Benieuwd naar mijn review van de Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro?

Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro

De Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro, een legging waar je buitenavonturen mee aankunt. Het is de vernieuwde versie van de Abisko Tights. Grote kans dat je de eerdere versie van de Abisko Tights al eens in de winkel of online hebt gezien. De vernieuwde legging heeft de plekken waar je in aanraking met de grond komt, verstevigend gemaakt met super elastische Cordura vlakken. Daardoor heeft de Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro ook een vernieuwde look.

Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro

Over Fjällräven 

Een van de meest fijne outdoor merken van tegenwoordig is het Zweedse Fjällräven. Vooral bekend vanwege hun rug tassen, maar inmiddels wordt hun kledinglijn steeds populairder. Sinds een aantal jaren draag ik steeds meer kleding van Fjällräven, zowel in het dagelijks leven als wanneer ik de natuur in ga. De kleding en tassen staan bekend om hun duurzaamheid. Ze gebruiken G-1000 bij hun producten waardoor ze slijtvast zijn en jaren mee gaan. Het doel van Fjällräven? Mensen aansporen om meer tijd door te brengen in de natuur. Daarom zijn hun producten functioneel en duurzaam. 

Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro

Specificatie abisko trekking

De Abisko legging is gemaakt van duurzaam stretchmateriaal van gerecycled polyester. Op de knieën en op het zitvlak vind je verstevigende vlakken die extra bescherming geven op ruige gebieden. De legging heeft een hoge tailleband met een trekkoord. Aan de zijkant vind je zakken waar je bijvoorbeeld je telefoon in kunt doen. De legging heeft een ⅞ lengte waardoor het ideaal is te combineren met wandelsokken en schoenen.

Wandelbroek of legging?

Tijdens het wandelen merk ik dat ik een voorkeur heb voor een legging. Vaak zijn ze toch net wat soepeler dan een broek. Wanneer het weer slechter is of het kouder is, pak ik toch liever mijn Fjällräven trousers. Die geeft meer comfort en is redelijk waterdicht. Ik denk dat het voor iedereen verschillend is wat fijn zit tijdens het wandelen. Ik vind het fijn om te switchen waar mogelijk. Met droog weer een redelijke temperaturen kies ik voor een legging, is het kouder en natter, dan pak ik de broek.

Mijn ervaring met Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro

Op een reis in de Franse Alpen gebruik ik de Abisko wanneer het in de avond kouder wordt. Mijn andere leggings hebben geen vlakken, dus het is even wennen dat daar een soort dubbel laagje zit. Extra handig wanneer je zit in de bergen blijkt deze reis. De legging is flexibel en voelt goed, hij zit lekker hoog. De tailleband heeft een trekkoord wat erg fijn is, ik heb ietwat brede heupen en ben daarboven smaller. Ik houd hem in de nacht aan, we slapen buiten in een tent, en hij geeft voldoende warmte. In de ochtend merk ik dat misschien 1 maat groter net iets fijner was geweest. Normaal heb ik maat m (ook bij de Fjällräven Trousers), maar ik denk dat maat L net iets beter had gezeten. Ik draag op de foto’s de Indigo Blue -Iron Grey.

Je kunt de Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro bestellen bij Fjällräven, Bol of Bever

Meer reviews lezen?

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on