Socials

Getest // Review Fjällräven Stina Trousers

Review Fjallraven Stina Trousers

Getest // Review Fjällräven Stina Trousers

Sinds ik meer in de natuur te vinden ben, schaf ik zo af en toe duurzame items aan voor tijdens mijn wandelingen. Een donsjas, regenjas, bufje, goede schoenen, sokken heb ik ondertussen verzameld. Uiteindelijk kan een goede wandelbroek natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Eén die warm is, die geen wind door laat en het liefst enigszins waterproof. Tijdens een wandeltrip in Duitsland testte ik de Stina Trousers van Fjällräven. Benieuwd naar mijn ervaringen?

Over het outdoormerk Fjällräven

Het merk Fjällräven staat bekend om hun duurzame kleding en tassen. Het meest bekende product uit de Fjällräven collectie is de Känken rugzak. Dat er daarnaast nog een toffe kleding lijn is, is minder bekend. Outdoormerken staan niet altijd bekend om de meest hippe kledingstukken, maar het Zweedse Fjällräven zorgt ervoor dat de meeste kleding ook nog eens goed te dragen in het dagelijks leven. Ze hebben een breed assortiment aan shirts, jassen en broeken. Bij Fjällräven kun je terecht voor kleding voor echte outdooravonturen, maar ook voor kleding die je in het dagelijks leven kunt dragen. Hun jassen draag ik gedurende de gehele winter. Ze gebruiken G-1000 bij hun producten waardoor deze slijtvast zijn en jaren mee kunnen.

Specificaties Stina Trousers

De Stina Trousers is een comfortabele outdoorbroek die ook nog eens slijtvast is. In de broek is gebruik gemaakt van G-1000 Eco Stretch waardoor de broek duurzaam en flexibel is. Door de stretch heb je veel bewegingsvrijheid tijdens het wandelen of andere outdoor avonturen. Aan de zijkant van de broek vind je stretchpanelen waardoor je nog meer vrijheid hebt tijdens activiteiten. De zakken kun je afsluiten met een rits waardoor de broek een goede pasvorm heeft. De Stina Trousers is waterafstotend en kan eventueel met Greenland Wax waterdicht gemaakt worden. Je kunt de Stina Trousers bestellen in verschillende lengtematen, ideaal want eerdere broeken van Fjällräven waren voor mij vaak aan de lange kant. Je kunt kiezen tussen short, regular en long.

Wandelbroek vs wandelleging

Waar ik voorheen het liefst wandelde in een (hardloop)tight, wilde ik eens kijken naar een wandelbroek, één die echt geschikt is voor outdoor avonturen. Waar de comfort van een wandellegging een van de redenen is om te kiezen voor het dragen tijdens het wandelen, is deze op koudere dagen niet heel warm. Zeker niet wanneer er af en toe stil gestaan wordt. Een andere reden waarom ik vaak kies voor een legging, is omdat ik mij er vrouwelijker in voel. Daarnaast nemen ze op reis weinig ruimte in en kun je al snel meerdere leggings mee nemen. Tijd om eens te kijken hoe een wandelbroek bevalt.

Review Fjallraven Stina Trousers

Mijn ervaringen met de Stina Trousers

In eerste instantie moet ik even wennen als ik de broek aan trek, ik loop eigenlijk nooit in specifieke outdoorbroeken. Toch voelt hij comfortabel als ik de eerste meters maak. De ritsen van de zakken laat ik wel open, dat zit net iets lekkerder. Ik heb gekozen voor mijn eigen maat (38) en de middelste lengtemaat (regular). Met mijn lengte (rond 1.70 meter), past dit perfect. Hij voelt warm aan, er komt geen wind doorheen en sluit goed aan. Tijdens het wandelen merk ik, dat wanneer de temperaturen hoger worden, de broek te warm gaat zijn. Hij is dus ideaal voor temperaturen tot ongeveer 15 graden. 

Waar ik in het begin erg aan moet wennen, is het verschil met de legging. Ik voel mij in een legging veel vrouwelijker dan in een wandelbroek. Toch denk ik dat het gewenning is. Op een dag waarbij er regen voorspelt is, merk ik dat ik de broek pak in plaats van een legging. En direct een goede test. Volgens de specificaties is hij waterbestendig en dat is goed te merken. De eerste druppen blijven er op hangen, echte grote druppen gaan er wel doorheen. Hierbij merk ik dat de broek mij warm houdt en de koude wind tegenhoudt. 

De Fjällräven Stina Trousers onder andere te bestellen bij Fjällräven en Bol.com. Hij is er in verschillende kleuren: indigo blue, black, buckwheat brown en dark olive. Ik draag de indigo blue.

Meer reviews lezen?

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on