Socials

Getest // Review Motel One Brussel

Motel One Brussel

Getest // Review Motel One Brussel

Een goed hotel op reis kan je reis maken of kraken. Meestal kijk ik goed naar de verhouding prijs – kwaliteit bij het uitzoeken van een hotel. Ook locatie is een belangrijke factor bij het bepalen van de keuze. Vaak kies ik voor de beste, goedkoopste optie. Heel af en toe verwen ik mijzelf met een hotel dat iets duurder is. Gewoon omdat je af en toe mag genieten van een lekker hotel bed en goede faciliteiten. Daarom koos ik voor Motel One tijdens mijn verblijf ik Brussel. Lees mijn review van Motel One in Brussel.

Review Motel One Brussel

Motel One is inmiddels een redelijk bekende keten in Europa. In Midden Europa vind je diverse vestigingen. In België bevindt zich alleen in Brussel een Motel One. Tijd om deze eens te proberen tijdens een stedentrip Brussel. Bij binnenkomst zie je direct de bekende blauwe en bruine kleuren terug die kenmerkend zijn voor Motel One. Bij aankomst kan ik direct al mijn kamer in ondanks dat het nog niet officieel tijd was om in te checken. Het hotel ademt een fijne sfeer uit, het personeel is gastvrij, een prima start voor je stedentrip in Brussel.

Review Motel One Brussel

De kamers van Motel One

Mijn eerste indruk is goed wanneer ik de kamer binnen kom. Ondanks dat ik alleen reis, heb ik een tweepersoonsbed tot mijn beschikking, heerlijk. Na het wegbrengen van mijn koffer besloot ik eerst Brussel te verkennen. Tijd om de Belgische hoofdstad eens te ontdekken, waar ik nog niet eerder geweest ben. Na een dag reizen en de stad verkennen besluit ik om mijn pasta mee te nemen naar mijn hotelkamer. Ik blijf maar een nachtje in Brussel en wil ook even genieten van een fijn hotel. De kamers van de verschillende Motel One hotels lijken op elkaar zodat je weet wat je kunt verwachten. Het is een trendy kamer en van alle gemakken voorzien. Het bed ligt goed en ik slaap prima die nacht.

Faciliteiten Motel One

Bij binnenkomst zie ik direct al mensen een drankje doen in de One Lounge die je bij veel vestigingen ziet. Uiteindelijk besluit ik om dat niet te doen, maar kies wel voor het ontbijt. Van hotels als Motel One weet ik dat ze een goed en uitgebreid ontbijtbuffet hebben. Aangezien ik die dag weer doorreis naar Normandie, kies ik ervoor om deze eens uit te proberen. Het is een uitgebreid buffet, dat goed wordt bezocht door de hotelgasten. Er worden veel biologische producten gebruikt tijdens het buffet. Het enige nadeel vond ik dat ik in mijn eentje niet makkelijk even iets te eten of drinken kon halen. Of er stonden direct nieuwe hotelgasten klaar of het personeel wilde graag opruimen. Misschien dat het lag aan het weekend, maar het was lastig om mijn plekje bezet te houden.

Review Motel One Brussel

Locatie Motel One

Een van de redenen waarom ik mede voor het hotel koos was de locatie. Het hotel bevindt zich op loopafstand van Brussel Centraal, ideaal dus wanneer je met de trein de stad binnenkomt. Naar het centrum is het een kleine kilometer lopen. Eventueel kun je voor bezienswaardigheden iets verderop de metro of tram pakken, de halte is voor de deur. Zelf koos ik voor een hardlooprondje de volgende ochtend in het Warandepark. Parkeren is mogelijk bij het hotel, maar dient op straat of in de parkeergarage te gebeuren. Hier zitten vaak kosten aan verbonden. Ik kan helaas niet zeggen of het makkelijk is om een parkeerplek te vinden, aangezien ik met de trein reisde.

Brussel

Eindoordeel en praktische informatie Motel One Brussel

Voor een stedentrip Brussel is Motel One een prima uitvalsbasis. Dicht bij de vele bezienswaardigheden in het centrum. Motel One is een keten waar ik zeker nog vaker ga overnachten tijdens een stedentrip.

Een kamer heb je vanaf 79 euro
Motel One Brussel
Rue Royale/Koningsstraat 120
1000 Brussel

Meer lezen over België?
Wat te doen tijdens een dagje Brussel
– Tips voor de Belgische kust
– Wat te doen tijdens een dagje Gent
– Belgische kust


Vanuit België reisde ik door naar Normandie waar we een vijfdaagse road trip maakten.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on