29x Gratis in New York

29x Gratis in New York

New York is helaas niet een stedentrip die even ieder jaar doet. Daarvoor zijn niet alleen de vliegtickets te duur, ook de stad. Overnachten is redelijk prijzig en als je ook nog eens veel attracties en musea wilt bezoeken, dan ben je zo een paar honderden dollars kwijt. Toch zijn er ook genoeg dingen om te doen die niets, of bijna niets kosten in New York. Bekende en minder bekende tips om geld te besparen in 29x gratis in New York.

gratis in New York

Tal van toffe activiteiten in New York die helemaal (of bijna helemaal) gratis zijn. Opgedeeld in handige categorieën voor tijdens je bezoek.

Gratis parken in New York

Roosevelt Island

Om er te komen heb je een metrocard nodig, maar het ritje zelf is al fantastisch. Je kunt namelijk met de kabelbaan richting Roosevelt Island. Op Roosevelt Island is het leuk om een stukje te lopen richting het Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park en geniet ondertussen van het uitzicht op Manhattan en de kleine eekhoorntjes die om je heen dartelen.

Prospect Park

Het Central Park van Brooklyn. Ontworpen door dezelfde ontwerpers het de variant in Manhattan. Maak een wandeling door het park en bekijk het Audubon Center, de Carousel, Litchfield Vila of maak een rondje rondom Prospect Park Lakes.

Domino Park

In Williamsburg, Brooklyn, vind je dit prachtige park met uitzicht over de skyline van Manhattan. De laatste keer dat ik in New York was, bezocht ik het meerdere keren. Het is een oud industrieel stukje Brooklyn dat helemaal opgeknapt is en vanwaar je op fijne ligstoelen naar de overkant kunt kijken. Ideaal met mooi weer om te bezoeken. 
Lees meer over Williamsburg

Governor Island

Niet helemaal gratis, want de ferry kost je een paar dollar, maar het eiland in de zomermaanden bezoeken is echt een aanrader. Je vindt er fijne parken en een stukje geschiedenis van de stad. En je bent even helemaal de drukte uit.
Lees meer over Governor Island

Governor Island

Socrates Sculpture Park

Het Socrates Sculpture Park is niet alleen een park waar je fraaie sculpturen kunt bekijken, maar er worden ook diverse (gratis) events gehouden. Yoga lessen, Capoeira of filmvoorstellingen komen, voornamelijk in de zomer, voorbij.
A: Broadway – Vernon Boulevard

Flushing Meadows Corona Park

Een van de grootste parken van New York vind je in Queens. Het is de thuishaven van het USTA Billie Jean King National Tennis Center, The New York Mets, The New York Hall of Science, Queens Museum of Art, Queens Theatre, The Queens Zoo en The New York State Pavillion. Je kunt hier overigens ook gewoon wandelen door het park en vergeet dan niet de Unisphere te bekijken, het symbool voor de laatste World’s Fair.
A: 111th Street en Grand Central Parkway to Van Wyck Expressway

Columbus Park

In Chinatown vind je een piepklein parkje, maar wel een waar genoeg te bekijken valt. In Columbus Park komen vele bewoners van Chinatown dagelijks samen om spelletjes te doen of gewoon te kletsen. Zeker in de zomer is het een leuk gezicht om te bekijken.

Central Park

Een van de grootste gratis trekpleisters van de stad: Central Park. En je kunt je er zeker een halve dag vermaken. Persoonlijk vind ik lopend het park verkennen het leukste, want je kan ook de kleine paadjes inslaan. Bezoek Imagine, Loebs Boathouse, The Bethesda Fountain of Belvedere Castle, opties genoeg in Central Park.
Lees meer: Central Park

Gratis activiteiten in New York

Live TV shows bijwonen

In Amerika is het mogelijk om bepaalde TV-shows bij te wonen. Zo zag ik vanaf Times Square een stukje van de uitzending van Good Morning America met Ed Sheeran van afstand. Het is natuurlijk nog leuker om dan in de zaal te zitten en leuke artiesten of andere bekenden voorbij zien komen.

The Vessel bij Hudson Yards

Een van de nieuwste activiteiten in New York en het leuke is dat deze gratis te bezoeken is. Je dient wel een tijdsbestek te reserveren, maar daarna kun je genieten van dit architectonisch hoogtepuntje. Vanaf iedere plek op The Vessel heb je weer een ander uitzicht. Overigens is Hudson Yard, de nieuwste buurt in New York zeker het bezoeken waard.
Lees meer over Hudson Yards

Hardlopen in de stad

Hardlopen kan in iedere stad. Het leuke is dat je dan even een local bent. In New York heb je leuke routes die je kunt lopen. Wat dacht je van langs de Hudson, door Central Park of over de Brooklyn Bridge? Ik zeg bucketlist item!

Kajakken in de wateren rondom Manhattan en Brooklyn

Kajakken op de Hudson lijkt mij een zeer toffe ervaring om te doen. En je kunt ook nog eens gratis kajakken ook! Van mei tot oktober kun je gratis kajakken bij Pier 26 in New York. Ook in Red Hook kun je kajakken met het vrijheidsbeeld op de achtergrond en dat is erg gaaf kan ik je vertellen.

Alleen naar New York

Gratis bezienswaardigheden in New York

Public Library

De Public Library is sowieso de moeite waard om al vanaf de buitenkant te bekijken, maar je kunt ook binnen een kijkje nemen. Wil je nog meer weten over de bibliotheek? Dan kun je van maandag t/m zaterdag om 11.00 uur en 14.00 uur een tour volgen.

Grand Central Terminal

Net als de Public Library een must om gewoon al rond te kijken. Neem plaats op een van de balkons en kijk naar de stroom mensen die voorbij komt. Wil je meer weten, dan is een Free Walking Tour een optie. Iedere vrijdag om 12.30 uur wordt er een 90 minuten durende tour gegeven.

High Line

Nog zo’n trekpleister van de stad dat gewoon gratis is. Inmiddels is de High Line al een stuk bekender dan een aantal jaren terug. Het is een fijne wandelroute om te lopen midden in de stad. En sinds kort is de wandeling nog een halve kilometer langer en kun je de Hudson ook zien vanaf The High Line.

Staten Island Ferry

Lady Liberty bezoeken kan ik zeker aanraden, maar heb je een enorme lijst met dingen die je wilt zien, dan zou ik een bezoek aan het Vrijheidsbeeld misschien overslaan. Je bent er minimaal een halve dag aan kwijt en vanaf de Staten Island Ferry, die dus gratis is, kom je redelijk dicht bij het Vrijheidsbeeld.

Brooklyn Bridge

Een van de dingen die je toch echt niet mag missen, die je overigens ook niet kunt missen, tijdens je bezoek in New York. Een wandeling is een van de musts om te doen. Je kunt zowel naar Brooklyn als Manhattan een wandeling maken, het valt namelijk best mee qua kilometers, of besluiten om vanaf Brooklyn via de brug terug te lopen.

9/11 memorial

Een van de plekken waar New York is gemarkeerd en waar ik zelf altijd even stil sta bij de gebeurtenissen. Het museum en het nieuwe World Trade Center zijn inmiddels ook klaar, maar daar heb je een toegangsbewijs voor nodig (beiden zijn wel de moeite waard). De memorial pools  daarentegen, zijn gratis om te bekijken.

Coney Island

Coney Island kan je op verschillende manier bezoeken. Of je gaat veel geld uitgeven aan alle attracties die je er vindt of je struint door de buurt om de sfeer op te ademen. Wat mij betreft is de laatste al voldoende. Tussen de attracties de sfeer uit de jaren ’50 ervaren, even over de boardwalk lopen en daarna van het strand genieten. En een pluspunt in zomer kun je ook nog eens gratis street art bewonderen. Mocht je dan toch wat geld willen uitgeven, koop dan een hotdog van Nathan’s, de uitvinder van de hotdog.
Lees meer over Coney Island

Coney Island

Times Square

Misschien cliche, maar ik neem toch iedere keer weer een kijkje op Times Square. Dit is toch wel een van de bekendste plekken ter wereld. ’s Avonds is de sfeer weer compleet anders dan overdag, dus mocht je de tijd hebben, wandel er dan beide momenten een keer langs.

Rockaway Beach

Een klein stukje vanaf Manhattan, namelijk in Queens, vind je Rockaway Beach. Het is een van de fijnste stranden van New York. Met de ferry kun je een bezoekje brengen aan dit mooie strand.

Gratis culturele activiteiten in New York

New York Earth Room

The New York Earth Room is niet iets wat je snelt zult verwachten midden in een stad. Sinds 1997 vind je in deze loft alleen maar aarde. Een bezoek aan de Earth Room moet je het idee geven dat je in een nat bos wandelt. Een merkwaardige verschijning zo midden in Manhattan.
A: 141 Wooster Street

Smorgasburg

Iedere zomer vind je in het weekend Smorgasburg op de oevers van Williamsburg. Een foodfestival met de lekkerste creaties. Zorg dat je met een lege maag die kant op gaat en bestel bij een van de foodtrucks om vervolgens deze aan de waterkant op te eten met uitzicht op Manhattan.
Lees meer over foodmarket in New York

Feast of San Gennaro

Ieder jaar in september vindt Feast of San Gennaro plaats in Little Italy. Een feest met een achterliggende gedachte uit de vroegere jaren, maar inmiddels staat het festival vooral in het teken van eten en gezelligheid. En die combi is dan ook zeker terug te vinden in Little Italy.
Lees meer over Feast of San Gennaro

Museum of Modern Art

Wil je het MoMA bekijken, maar heb je geen zin om daar $25 voor te betalen? Op vrijdagvond tussen 16.00-20.00 uur hoef je geen kaartje te kopen en mag je het MoMa gratis bezoeken.
A: 11 West 53 Street

Brooklyn Botanical Garden

Normaliter betaal je $15 om de Brooklyn Botanica Garden te bezoeken, maar doordeweeks in de winter (december -februari) mag je gratis naar binnen. De rest van het jaar mag je op vrijdag voor 12.00 gratis naar binnen.
A: 990 Washington Avenue

Bryant Park summer film festival

Van juni tot en met augustus worden er diverse films, voornamelijk klassiekers, vertoond in Bryant Park. Vanaf 17.00 uur mag je al beginnen met picknicken in Bryant Park en rond zonsondergang start de film. Neem je kleedje mee en geniet van een van de klassiekers uit de filmindustrie.

Free Guided Tours in New York

Een leuke manier om een stad te leren kennen is via een Free Tour. In New York heb je een grote hoeveelheid aan gratis tours door de stad. Maak kennis met Bushwick of Brooklyn of laat je juist verrassen door de minder bekende plekken in Manhattan.

Street Art bekijken in New York

Little Italy vond ik een ideale wijk om door heen te lopen om street art te bewonderen. In Brooklyn is Bushwick erg in opkomst. De wijk is net een openluchtmuseum zoveel street art is er te bekijken.
Lees meer over Bushwick

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on