Socials

Welke apps zijn onmisbaar op reis?

Apps op reis

Welke apps zijn onmisbaar op reis?

Tegenwoordig kun je niet meer zonder je telefoon op reis. Zelfs ik maak mij schuldig om niet meer zonder te kunnen. Hoewel ik probeer mijn telefoon op reis steeds vaker weg te leggen en te genieten van de omgeving, zijn er een aantal apps waar ik niet meer zonder kan. Apps die het reizen net even wat makkelijker maken. Dit zijn mijn tips voor handige apps op reis. 

Welke apps zijn onmisbaar op reis?

VPN -verbinding

Vaak maak je gebruik van de gelegenheid om Wifi te gebruiken wanneer deze beschikbaar is. Ik deed het ook jaren om MB’s te besparen. Tot ik echter een keer zag hoe makkelijk het is om op iemands computer te komen wanneer je op een openbaar wifi netwerk zit. Om dit tegen te gaan kan ik je aanraden om een VPN verbinding aan te schaffen, zeker wanneer je vaak in het buitenland gebruik maakt van de Wifi. Met een VPN verbinding kunnen hackers niet op je netwerk komen, je krijgt dan een ander IP adres. VPN kun je aanschaffen bij bijvoorbeeld ExpressVPN. Hiermee zit je veilig op de openbare Wifi spots.
App is gratis; abonnementen vanaf: 8,32 euro per maand

Maps.me & Google Maps

Twee apps die je helpen bij het vinden van de weg. Beiden kun je offline gebruiken. Maps.me gebruik ik vaak om te wandelen en Google Maps om plekken te vinden. Download op internet de juiste kaart van de regio en je kunt ze offline gebruiken. Daarnaast gebruik ik Google Maps voor het pinnen van locaties die ik nog graag wil bezoeken.
Gratis

apps op reis

Google Translate

Onmisbaar in het buitenland als je de taal niet spreekt. Met Google Translate vertaal ik soms hele menukaarten met de camera functie. Zo krijg je een vertaling van de menukaart in het Nederlands. Soms werkt het perfect, andere keren krijg je een ietwat lachwekkende vertaling.
Gratis

Valuta

Een onmisbare app, ook wanneer je in Europa verblijft. Er zijn nog genoeg landen waar je niet kunt betalen met de Euro en dan is het handig om een beeld te krijgen van wat je precies betaald bij de kassa. Je kunt verschillende betaaleenheden toevoegen in de Valuta App.
Gratis

Reisapp 

De reisapp van Buitenlandse zaken laat je reisadviezen zien voor alle landen ter wereld. Welke maatregelen zijn er en wat zijn handige tips om te weten voordat je afreist naar een land. Ieder land heeft een bepaalde checklist die je kunt gebruiken voordat je gaat reizen.
Gratis

Booking

Voor mij onmisbaar voor het boeken van een hotelkamer. Het is een makkelijke tool om hotels, appartementen of vakantiehuisjes te boeken in verschillende landen. Je hebt verschillende filters die het zoeken makkelijk maken. En voor mij is de optie gratis annuleren altijd een fijne om aan te geven.
Gratis

GPX Viewer

Sinds ik meer ben gaan wandelen gebruik ik een GPX app voor het zoeken naar de juiste route. Ik download GPX routes van websites en importeer ze in de app. Hierdoor kan ik tijdens het wandelen zien of ik goed loop. Van de GPX viewer bestaat een gratis versie en een betaalde versie. Ik wilde meerdere tracks uploaden en heb daarom de betaalde versie. Er zijn ook veel wandelaars die lopen met Komoot, zelf heb ik deze app nog niet goed ontdekt.
Gratis & 4,99 euro

Apps op reis

Skyscanner

Voor het zoeken naar vliegtickets is Skyscanner de meest gebruikte app. Je kunt verschillende filters aanzetten voor het zoeken naar vliegtickets. Mocht je nog geen bestemming in gedachten hebben, dan kun je ook ervoor kiezen om per maand op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets. Deze staan per land gesorteerd.
Gratis

Instagram

Hoewel je super veel tijd door kunt brengen op Instagram om te zien wat anderen doen, raad ik je op reis vooral aan om te kijken of er nog mooie plekken in de buurt van je bestemming zijn. Deze kun je opslaan of uiteindelijk in Google Maps pinnen. 
Gratis

Lees meer handige reistips

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on