Helikoptervlucht boven New York zonder deuren via FlyNYON

Helikopter New York

Helikoptervlucht boven New York zonder deuren via FlyNYON

Langzaam doemt de skyline van Manhattan voor ons op. De wolkenkrabbers, Central Park, de Brooklyn Bridge, alle iconen zien we voorbij komen tijdens een vlucht van een half uur over Manhattan. Na lang twijfelen, besloot ik tijdens mijn vierde bezoek aan New York een helikoptervlucht te boeken. En niet zomaar een, een waar er geen deuren in de helikopter aanwezig waren. De ultieme belevenis om New York van bovenaf te zien en vooral ook te fotograferen, want dat gaat zonder glazen ramen toch echt een stukje makkelijker. Een ervaring om van je bucketlist af te strepen!

Tips voor Een Helikoptervlucht in New York

Al tijdens eerdere bezoeken valt het mij op dat er redelijk wat helikopters boven New York en vooral Manhattan rondcirkelen. Foto’s heb ik ondertussen voorbij zien komen. En dan begint zoiets toch te kriebelen. Hoe gaaf is het om dat een keer te doen. Na bezoek twee aan New York op mijn bucketlist om daar vervolgens nog vier jaar op te staan. Je kunt in New York verschillende soorten vluchten maken en de meeste gaan via de Hudson River omhoog en weer terug. Je vliegt hierbij niet over Manhattan en ziet Central Park bijvoorbeeld van een afstandje. De meeste vluchten duren ongeveer 15-20 minuten, waarschijnlijk het snelste kwartier ooit in je leven. Wil je een unieke ervaring? Bekijk dan eens de vluchten van FlyNYON.

Helikopter New York

Helikoptervlucht zonder deuren

Een verschil met de vorige vluchten is de route die FlyNYON aflegt, want waar de overige vluchten (vaak door het korte tijdsbestek) vaak alleen over de Hudson River gaan, gaat de vlucht die een half uur duurt over de wolkenkrabbers en Central Park om vervolgens via de Brooklyn Bridge naar het Vrijheidsbeeld te vliegen. Je kunt bij FlyNYON kiezen tussen een ervaring met deuren en dus zonder deuren. Aangezien de foto’s een stuk mooier worden zonder glas ervoor, koos ik voor de laatste. En hoe gaaf is het om met je voeten buitenboord te bungelen met onder je het Empire State Building?

Kosten en tips voor je helikoptervlucht in New York

Wil je ooit een helikoptervlucht maken in New York, dan kan ik je FlyNYON zeker aanraden. Net voordat ik naar New York ging hadden ze een kortingsactie met 50% korting op je vlucht en dat maakt een redelijke prijzige helikoptervlucht ineens een stuk betaalbaarder. Voor een vlucht van 16 minuten betaal je normaal gesproken $249 en voor de vlucht van 30 minuten $499, zonder deuren. Met 50% korting is het daardoor redelijk betaalbaar en krijg je een uniekere ervaring dan bij de vluchten die alleen over de Hudson River vliegen. Overigens kan ik je wel aanraden om de shuttle te boeken vanaf het kantoor op Bleecker Street, want de terminal ligt in New Jersey en is lastig te bereiken met het openbaar vervoer.
Edit: prijzen juli 2019

Mijn ervaring met de helikoptervlucht in New York met FlyNYON

Het boeken van een shuttle is het makkelijkst om bij de basis van FlyNYON te komen. Helaas liep het door miscommunicatie bij mij even mis, maar ik werd alsnog keurig met een uber gebracht naar New Jersey. Daar aangekomen word je gewogen en moet je gegevens invullen. De eerste zenuwen komen dan ineens wel boven zetten.

Vlak voor vertrek kwam ik erachter dat een jaar eerder een toestel van FlyNYON was neergestort en de inzittenden er niet op tijd uit konden. Je zit bij de vlucht goed vast, omdat natuurlijk de deuren verwijderd zijn. Toch heb ik mij tijdens de vlucht geen moment onveilig gevoeld. We kregen een instructie filmpje te zien en later moesten we oefenen met het losmaken van jezelf met de helikopter. Na het instructiefilmpje krijg je een tuigje om, word je telefoon vastgeschroefd in een soort statief die je om je nek moet doen en kreeg je dus uitleg om los te komen van de helikopter. Er wordt alles aan gedaan qua veiligheid

Daarna word je naar de helikopter gebracht waar je op basis van je gewicht verdeeld wordt. Wanneer iedereen is vastgesnoerd ga je de lucht in en komt langzaam de skyline in beeld. Wat een onbeschrijfelijke ervaring is het om de wolkenkrabbers vanuit de lucht te zien. Een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan. Wanneer de piloot aangeeft dat je voeten naar buiten mogen, kun je de beroemde foto’s maken met de benen boven Central Park of het Empire State Building.

Ik had overigens geluk, want officieel had ik de vlucht van 16 minuten geboekt, maar kennelijk was er bij de vlucht van 30 minuten een plek vrij en bij de andere een teveel, dus kon ik voor 50 dollar mee op de langere vlucht. Een die ik je zeker zou aanraden, want bij deze vlucht ga je dus echt over de gebouwen heen. Dus mocht je het geld hebben, boek dan zeker de langere vlucht. Na de snelste 30 minuten in mijn leven, landden we weer in New Jersey. Gelukkig heb ik in die 30 minuten ruim 200 foto’s / filmpjes gemaakt en kan ik nog lang genieten van een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan.

Boek hier je helikoptervlucht zonder deuren

Lees meer over New York

Bezienswaardigheden & Wijken New York

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on