Highlights op het Canarische eiland Tenerife

Highlights op het Canarische eiland Tenerife

Highlights op het Canarische eiland Tenerife

Een van mijn eerste vliegvakanties ging naar Tenerife, een van de Canarische eilanden. Destijds een bestemming die we uitzochten op zon, zee en strand. Toch heeft het eiland veel meer te bieden. Naast het relaxen op het strand ondernamen we ook diverse activiteiten. Er is namelijk genoeg te doen op het eiland. Zo heeft Tenerife voor iedereen wat te bieden. Benieuwd wat je onder andere kunt doen op Tenerife? Ik geef je een aantal verschillende tips.

El Teide Nationaal Park

Waar Tenerife vooral om bekend staat is het vulkanisch hoogtepunt van het eiland: Nationaal Park El Teide. De top van de vulkaan bevindt zich op 3718 meter hoogte. Met een excursie vertrokken we over de wegen van Tenerife naar vulkaan El Teide. Een fenomeen waar ik destijds alleen nog maar over gehoord had. Rijdend door de wolkenmassa bereikten we langzaam de hoogte waar auto’s niet verder mogen. Hiervandaan kun je eventueel met een kabelbaan omhoog. Doordat we met een excursie mee waren, hebben we uiteindelijk niet de mogelijkheid gehad om veel te zien en doen in El Teide Nationaal Park. Vooralsnog alleen een eerste kennismaking met het vulkanisch landschap van Tenerife.

Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife

 

Boottocht op de wateren rondom Tenerife

Wanneer ik richting het zuiden van Europa op reis ga, probeer ik altijd een boottochtje te plannen. Niet alleen vanwege het mooie weer, maar ook omdat de kust er toch anders uitziet vanaf het water. Een andere reden om deze keer een boottocht te doen op Tenerife, is het wildlife in de zeeën rondom Tenerife. Je hebt de mogelijkheid om dolfijnen te spotten en zelfs walvissen. Nog een ervaring dat voor mij de eerste keer was. En dat het gaaf is als je voor het eerst dolfijnen uit het water ziet springen, hoef ik denk ik niemand uit te leggen.

Highlights op het Canarische eiland Tenerife

 

Playa de las Américas

De badplaats van Tenerife is het in het zuiden gelegen Playa de las Américas. Een plaatsje waar je niet het authentieke Tenerife treft, want het is erg gericht op toeristen. Toch is het een moderne badplaats die de afgelopen jaren opgeknapt is. Er is een mooie wandelboulevard langs het strand en je vindt er natuurlijk veel restaurants om lekker uit eten te gaan. Waar er vroeger voornamelijk alleen internationale ketens in Playa de las Américas waren, zijn er de laatste jaren juist meer culinaire plekken bijgekomen. Het is en blijft een toeristische plek, maar Playa de las Américas kan een prima uitvalsbasis zijn voor mensen die gemak binnen handbereik willen hebben. En ook voor mensen die graag ’s avonds ergens een drankje willen doen is de plek erg geschikt.

Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland TenerifeHighlights op het Canarische eiland Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

De grootste stad van Tenerife en dat zie je ook echt terug in Santa Cruz de Tenerife. Vanaf ons verblijf gingen we met de bus een kijkje nemen in de stad. En het eerste dat opvalt is dat er een andere sfeer hangt. De mensen kleden zich anders, de restaurants zijn minder gericht op toeristen en je merkt gewoon dat je in een stad bent. Wij gingen destijds redelijk onvoorbereid naar de stad en dwaalden wat rond om een indruk te krijgen. Veel dingen bezochten we niet, op een aantal winkels na. Uiteindelijk belandden we door de warmte in het zwembad van Santa Cruz de Tenerife. Een van de mooiste die ik ooit gezien heb qua locatie. Parque Maritimo Cesar Manrique is een aanrader als je Santa Cruz de Tenerife wil bezoeken en de temperaturen oplopen.

Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife

Dagtrip La Gomera

Een van de leuke dingen aan de Canarische Eilanden is dat ze relatief dicht bij elkaar liggen. Vanaf Tenerife kun je dus een uitstapje maken naar het naastgelegen La Gomera. Een totaal ander eiland dan Tenerife en vandaar ook de keuze om met de boot die kant op te gaan. We boekten een excursie om het eiland te verkennen, want zonder auto is het vrij lastig om tijdens een dag een indruk te krijgen. Dat we langs alle toeristische highlights gingen, moesten we dan maar even voor lief nemen. Een van de dingen waar ik vooral benieuwd naar was, is de fluittaal die gesproken wordt op het eiland. Inwoners van La Gomera kunnen via fluiten met elkaar communiceren en ik moet zeggen dat het een rare gewaarwording is voor ons als Nederlanders. Dat La Gomera een ander eiland is dan Tenerife werd al snel duidelijk. Het is er ontzettend groen en dat komt natuurlijk, juist door neerslag. Wij waren destijds dan ook totaal niet gekleed op de temperaturen op La Gomera, dus een goede tip is om warmere kleding en misschien een regenjas mee te nemen. Toch is het eiland een aanrader. Je rijdt over bergachtige wegen waarbij de afgronden soms erg diep zijn. Een dagtrip naar La Gomera is een leuke onderbreking tijdens je zonvakantie op Tenerife. Highlights op het Canarische eiland Tenerife Highlights op het Canarische eiland Tenerife

Tenerife als vakantiebestemming

Toen ik in de beginjaren reisde met het vliegtuig, probeerde ik altijd een combinatie van strand, het daarbij behorende relaxen, en leuke activiteiten op te zoeken. Tenerife leent zich daar prima voor. Je kunt heerlijk op het strand liggen en er zijn genoeg leuke dingen te doen om een afwisselende vakantie te hebben.

Wil je meer weten over de overnachtingsmogelijkheden op het eiland? Je vindt verschillende vakantiehuizen op Tenerife en vanaf daar kun je het eiland verkennen. Via Tui Villas   heb je de mogelijkheid om te overnachten op Tenerife.

 

Meer lezen over Spanje?
Barranco de Las Vacas op Gran Canaria
De mooiste dorpen op Gran Canaria
Mini reisgids Barcelona
Palma de Mallorca
Ibiza Stad
Highlights op het Canarische eiland Tenerife

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on