Socials

Blog

Hotspot // Ellen’s Stardust New York

Voor de New Yorkers zelf is dit niet een plek die ze vaak bezoeken: Ellen’s Stardust  (nu nemen zij meestal ook geen tijd om uitgebreid te ontbijten). Het is een ervaring die vooral gericht is op toeristen vanuit de hele wereld en zeker een hotspot waar je naar toe moet gaan wanneer je in New York bent. Waar anders dan in Amerika kun je bedient worden door serveersters die live muziek verzorgen?

Ontbijten bij Ellen’s Stardust

Ontbijten bij Ellen’s Stardust stond direct hoog op mijn wensenlijst toen ik afreisde naar New York. De eerst keer dat ik in New York was, lukte het helaas niet om daar te ontbijten. We sliepen namelijk in een hotel in Queens en dat was planning technisch niet heel handig. Tijdens mijn tweede bezoek in New York (2015) sliepen we in een hotel op 7th Avenue, ideaal voor een ontbijt bij Ellen’s Stardust. We kozen voor een ochtend waarop we niet veel hadden gepland, want ontbijten bij Ellen’s Stardust is een ervaring op zich, dus neem de tijd wanneer je ervoor kiest om hier te ontbijten.

Home of the singing waitstaff

 Waarom Ellen’s Stardust zo populair is en een bezoek waard is? Ellen’s Stardust is een retro diner met een 1950s theme met een slogan ‘home of the singing waitstaff’. Je wordt hier geëntertaind tijdens het eten door professionele zangers en zangeressen die populaire nummers zingen. Bij binnenkomst vergeet je helemaal dat het nog vroeg in de ochtend is. De lampen zijn gedimd en het zit er vaak hartstikke vol. Zo ook de ochtend dat wij er waren. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten op een tafeltje.  Ontbijten bij Ellen’s Stardust is populair, een rij is zeker mogelijk in de ochtend. De muziek staat aan en er wordt af en toe live meegezongen door de verschillende serveersters. Het is voor hen de mogelijkheid om  misschien ontdekt te worden in de muziek of theater wereld.

Typische Amerikaanse menukaart

Er wordt een vrij uitgebreid en typisch Amerikaans ontbijt geserveerd. Eentje waar niet alle Nederlanders in de ochtend op zitten te wachten. Zo hoef ik bijvoorbeeld geen aardappels of iets dergelijks bij mijn ontbijt. Aangezien ik wel van zoetigheid en pannenkoeken houd, viel mijn oog op chocolate chip pancakes. Niet alleen is het ontbijt typisch Amerikaans, ook de porties die je krijgt.. Het eten is goed bij Ellen’s Stardust en dat maakt een bezoek de moeite waard. Niet alleen is het een unieke ervaring om zoiets mee te maken, tel daarbij de setting en het goede eten en je hebt een top ontbijt. Eentje die je in Nederland niet snel ervaart. 

Ellen’s Stardust Diner
A: 1650 Broadway

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York


Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York


Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

Wat te doen in Lower Manhattan

– Meer blogs lezen over Amerika?

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on