Hotspot // Ellen’s Stardust New York

Hotspot: Ellen's Stardust New York

Voor de New Yorkers zelf is dit niet een plek die ze vaak bezoeken: Ellen’s Stardust  (nu nemen zij meestal ook geen tijd om uitgebreid te ontbijten). Het is een ervaring die vooral gericht is op toeristen vanuit de hele wereld en zeker een hotspot waar je naar toe moet gaan wanneer je in New York bent. Waar anders dan in Amerika kun je bedient worden door serveersters die live muziek verzorgen?

Tijdens mijn reis afgelopen december naar New York stond het bezoek aan Ellen’s Stardust hoog op mijn wensenlijstje. De eerst keer dat ik in New York was, lukte het helaas niet om daar te ontbijten. We sliepen namelijk in een hotel in Queens en het paste daardoor niet helemaal in de planning. Met een hotel op 7th Avenue, zaten we deze keer een stuk dichterbij. Aangezien een week New York sowieso al een drukke planning is qua highlights, hadden we bewust voor een ochtend gekozen waarop we niet op tijd stonden om andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Hotspot: Ellen's Stardust New York

Bij binnenkomst vergeet je helemaal dat het nog vroeg in de ochtend is. De lampen zijn gedimd en het zit er vaak harstikke vol. Zo ook de ochtend dat wij er waren. Beneden was er gelukkig een tafeltje vrij voor twee personen. Ontbijten bij Ellen’s Stardust is populair, dus je zit redelijk dicht op je buurman/buurvrouw. De muziek staat aan en er wordt live meegezongen door de verschillende serveersters. Het is voor hen de mogelijkheid om extra geld te verdienen en misschien ontdekt te worden in de muziek of theater wereld.

Hotspot: Ellen's Stardust New York

Menukaart

Er wordt een vrij uitgebreid en typisch Amerikaans ontbijt geserveerd. Eentje waar niet alle Nederlanders in de ochtend op zitten te wachten. Zo hoef ik bijvoorbeeld geen aardappels of iets dergelijks bij mijn ontbijt. Aangezien ik wel van zoetigheid en pannenkoeken houd, viel mijn oog op chocolate chip pancakes. Niet alleen is het ontbijt typisch Amerikaans, ook de porties die je krijgt.. Uiteindeljk een goede keuze.

Hotspot: Ellen's Stardust New York

De nummers die voorbij kwamen waren erg divers en aangezien ik rond de kerstdagen in New York ben geweest, konden de kerstliedjes natuurlijk niet ontbreken. Hoe toeristisch Ellen’s Stardust ondertussen ook mag zijn, het is zeker een hele leuke ervaring tijdens een bezoekje aan New York. Zorg wel dat je wakker bent wanneer je een bezoekje brengt 😉

Benieuwd naar andere hotspots in New York? Bekijk dan de City Guide. Of lees mijn andere blogs over New York.

Hotspot: Ellen's Stardust New York

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *