Socials

Blog

Hotspot // Heilig Boontje Rotterdam

Hotspot // Heilige Boontjes Rotterdam

Koffiebarretjes genoeg de laatste jaren in Rotterdam. Heilige Boontjes is daarin eigenlijk geen uitzondering. Toch verdient deze plek net even wat meer aandacht. Koffie van een ex boefie, is de slogan. Dit unieke koffieconcept vind je in Rotterdam. Wat het precies inhoudt?

Heilige Boontjes

Boontje is ons loontje past precies bij deze koffiezaak waar jongeren van de straat gehaald worden om hier onder andere als barista aan de slag te gaan. Het idee is dat jongeren na een periode van 50 weken de juiste kennis hebben van het vak en de juiste arbeidsmotivatie om aan de slag te gaan. Er zijn dan ook weinig vaste contracten om zo meer jongeren een kans te geven.

Hotspot // Heilig Boontje Rotterdam

Locatie

Heilige Boontjes bevindt zich in een oud politiebureau en de ruimte oogt daardoor vrij groot. Het is ruim opgezet en je vind er oude schoolstoelen en tafels om aan te zitten. Best grappig wanneer je dit naast het ‘opleidingstraject’ houdt van de jongeren. Alleen zitten zij deze keer niet zelf in de schoolbanken. Je kunt er gezellig een bakje koffie doen, lunchen of aan een van de tafels plaatsnemen om te werken.

Hotspot // Heilig Boontje Rotterdam

Koffiespot

Inmiddels is Heilige Boontjes vooral bekend om zijn goede koffie. Ze hebben dan natuurlijk ook hun eigen koffiemerk: Heilige Boontjes, dat zelf geproduceerd wordt op de locatie. Je kunt het zelfs mee naar huis nemen, want ze hebben een kleine shop met koffiebonen en andere merchandise. Een vriend van mij woont in Rotterdam en nam mij hier mee naar toe. Als Groninger had ik nog niet eerder van Heilige Boontjes gehoord. Heilige Boontjes voelde aan als een hippe plek, dit komt mede door de inrichting en de sfeer die er hangt. Ondanks dat de inrichting strak is, voelt het aan als een fijne plek die warmte uitstraalt. Kreten als “Boontje is ons loontje” hangen aan de muur en passen bij de sfeer. Uiteindelijk is Heilige Boontjes natuurlijk niet zomaar  een koffie bar, maar een uniek concept dat jongeren weer aan het werk probeert te krijgen. Een goed initiatief!

Hotspot // Heilig Boontje Rotterdam Hotspot // Heilig Boontje Rotterdam Hotspot // Heilig Boontje Rotterdam

Meer lezen over andere hotspots?

Heilige Boontjes
A: Eendrachtsplein 3

 

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on