Hotspot // Mook Pancakes Amsterdam

Hotspot: Mook Pancakes Amsterdam

Sinds een jaar kan ik iedere dag wel pannenkoeken eten. Ik vind het heerlijk om nieuwe varianten uit te proberen. Tegenwoordig vind je gelukkig steeds meer hotspots die pannenkoeken op de menukaart hebben staan. En het leuke is, dat het niet meer de standaard variant pannenkoeken zijn met stroop of spek. In Berlijn at ik al heerlijke pannenkoeken bij Distrikt Coffee en ik kon dan ook niet wachten om een keer bij Mook Pancakes in Amsterdam te eten. Voor mij niet naast de deur, maar toen ik voor een event in Utrecht moest zijn, besloot ik even door te reizen. Time to discover Mook Pancakes!

Interieur

Bij binnenkomst verbaas ik mij over de prachtige zaak. Je kunt helemaal doorlopen naar achteren waardoor het enorm ruim is. Wanneer je doorloopt naar achteren, zie je het verse fruit liggen en kom je langs de keuken waar de pannenkoeken gemaakt worden. Door de dakramen, planten en sfeervolle lichtjes is het een plek geworden waar je je thuis voelt.

Hotspot: Mook Pancakes Amsterdam

Hotspot: Mook Pancakes Amsterdam

Menukaart

De pannenkoeken bij Mook worden gemaakt van biologisch spelt- of havermeel en ook vegans kunnen hier hun hart ophalen. De meest verrassende combinaties komen voorbij op de menukaart en ook de meest leuke namen voor deze creaties. Kiezen uit de meest heerlijke varianten met namen als The Heavy Mama, GOOD Morning of Chocolate Sensation is best een opgave. Zowel liefhebbers voor zoete als hartige pannenkoeken hebben genoeg keuze. Ik vraag wat de meest gekozen variant is en uiteindelijk besluit ik voor de Chocolate Sensation te gaan. Een pannenkoek met huisgemaakte chocoladesaus, vers fruit en geraspte kokos. Je kunt er een healthy slow juice bij kiezen als je wilt, maar ik besloot een verse gember thee te bestellen.

Hotspot: Mook Pancakes Amsterdam

 

Hotspot: Mook Pancakes Amsterdam

De keuze was uiteindelijk uitstekend. Wat heerlijk om weer eens een nieuwe variant te proberen, eentje die ik zelf niet zo snel zou maken.

Hotspot: Mook Pancakes Amsterdam
De prijs van een pannenkoek ligt tussen de 8,50 en 14 euro. Op zich best prijzig, maar je krijgt er ook genoeg voor terug. En het leuke is: je kunt hier de hele dag terecht voor pannenkoeken: All Day Pancakes!

A: de Clercqstraat 34

Meer weten?

Hotspot: Mook Pancakes Amsterdam

Pin het artikel!

Meer lezen over Amsterdam?
Hotspots Amsterdam Noord
Hotspot CT Coffee & Coconuts
Hofjeswandeling Amsterdam
12 uur in Amsterdam
Your Travel Guide Amsterdam

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *