Socials

Blog

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Hotspot // Student Hotel The Commons in Groningen

Street art, een stadsstrand, nieuwe woningen en nieuwe concepten. Zo kun je het Ebbingekwartier in Groningen omschrijven, een wijk in opkomst. Tegenwoordig komt daar overnachten en lekker eten nog bij. Student Hotel The Commons heeft namelijk een hotel en restaurant geopend in het Ebbingekwartier. Leuk om te zien dat de wijk steeds hipper wordt en natuurlijk ook dat Groningen steeds meer leuke hotspots zoals The Student Hotel & The Commons erbij krijgen. 

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Studenthotel The Commons is niet alleen een studentenhotel, waar studenten tijdelijk kunnen wonen wanneer ze in Groningen studeren, maar toeristen kunnen er ook overnachten. Aangezien ik in Groningen woon, wordt het voor mij natuurlijk geen overnachting, maar een lunch. In The Commons kun je namelijk niet alleen overnachten, maar ook ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. En ik kan je vertellen, lunchen in The Commons is zeker een aanrader.

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Het restaurant heeft met zijn verschillende kleuren en vormen een hippe uitstraling. De menukaart is grotendeels geïnspireerd door Mediterraanse culturen. Na het zien van de kaart duurde het even voordat we een keuze konden maken, er staat zoveel lekkers op de kaart. Gelukkig was dat voor de serveerster geen probleem. We besloten vier verschillende, maar kleine gerechtjes uit te proberen. Dat is het leuke van de kaart. Je kunt verschillende gerechten uit proberen tijdens het lunchen.

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Lunch

Onze keuze viel op Croquettes (gevuld met vis en aioli), Pita’s met Hummus Bi Tahini, Tabbouleh en een Mini Tortilla. Een goede keuze, alleen was de Tabbouleh in vergelijking met de overige gerechten iets frisser en de rest wat zoeter. Alsnog was de smaak goed, maar paste dit gerecht minder bij de andere gerechten.

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

The Commons is een plek om heerlijk te eten, lekkere gerechtjes uit te proberen of bij te kletsen met een groep, maar wil je werken op een laptop dan kan dat ook prima. Er hangt een relaxte sfeer en het personeel is gastvrij. Zeker een meerwaarde in Groningen.

The Common
A: Boterdiep 9 Groningen

Overige hotspots & bezienswaardigheden in Groningen en omgeving:
Alle hotspots in Groningen
Zondag Noorderplantsoen
Overnachten bij Student Hotel
Pernikkel Groningen
Konbu Streetfood
City Guide Groningen; hotspots en bezienswaardigheden
Hofjes in Groningen
Hoe de provincie Groningen je nog kan verrassen
Werkplekken in Groningen

Edit: Update september 2019. The Pool is veranderd in The Commons, op de foto’s zie je nog de oude naam terug.

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on