Hotspots // 2x Hotspots Reykjavik

Hotspots: 2x Reykjavik

In de meest noordelijk hoofdstad ter wereld vind je leuke hotspots om te eten. Natuurlijk moet er rekening mee houden dat de prijzen over het algemeen wat hoger liggen dan in Nederland. Desalniettemin is Reykjavik een stad waar je goed kan eten. Omdat wij maar 1 dag in Reykjavik waren, hadden we helaas niet de tijd om meer restaurants te testen. Daarom 2x hotspots die je moet bezoeken in Reykjavik.

1. The Big Lebowski

The Big Lebowski, wie kent de cult film uit 1998 niet. In Reykjavik is er een bar naar vernoemt, compleet met diner style interieur, bowlingbaan en oog voor detail. Een plek waar een mix aan bezoekers komt; locals en toeristen. En een plek waar je je ogen uit kijkt, zoveel mooie details van de film vind je hier terug. Omdat het begon te regenen besloten wij alvast bij The Big Lebowksi naar binnen te gaan om wat te eten. Op dat moment was er net een voetbalwedstrijd op tv en zaten de locals vol spanning te kijken. Met een burger en een frietje konden wij de locals een beetje bespieden. Erg leuk om te zien hoe erg ze meeleven met de wedstrijd, die notabene in Engeland was. Kennelijk zat er een IJslander in de selectie. Overigens vergeet ook niet om even een bezoekje te brengen aan de toiletten. Ik heb nog nooit zulke leuke beschilderde toiletten gezien. En ik denk dat het zelfs leuk is om meerdere keren naar dit café te gaan, je ontdekt iedere keer nieuwe dingen.

Hotspots" 2x Reykjavik
Hotspots: 2x Reykjavik

Hotspots: 2x Reykjavik

Hotspots: 2x Reykjavik

Hotspots: 2x Reykjavik

Hotspots: 2x Reykjavik

The Big Lebowski
A: Laugavegur 20b

2. Cafe Laundromat

Wasmachines en een café? Een vreemde combi, maar je vindt het bij Café Laundromat in Reykjavik. Overigens staan deze wasmachines wel in een aparte ruimte hoor. Het café is namelijk voorzien van een hele rij boeken, wereldkaarten en leuke quotes. Op de muur hangen foto’s van andere Laundromat Cafes. Op de kaart vind je allerlei heerlijke gerechten terug. Het ontbijt is vanaf 8.00 uur, maar ben je te laat, dan is er nog een speciale kaart voor ‘the late breakfast’. Een kaart met speciale biertjes zorgt ervoor dat je eigenlijk de hele dag wel kunt blijven zitten in het Laundromat Cafe. Wij deden alleen een kopje koffie en thee, maar ik zou hier zeker een keer willen eten.

Hotspots: 2x Reykjavik

Hotspots: 2x Reykjavik

Hotspots: 2x Reykjavik

Cafe Laundromat
A: Austurstræti 9

Meer lezen over IJsland?

 

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *