Socials

Blog

Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

Begin september bracht ik een bezoek aan Nijmegen. Een stad die ik nog niet zo goed kende ondanks dat ik vijf jaar in de Achterhoek heb gewoond. Nodig tijd om er weer eens door heen te struinen. Nieuwe hotspots ontdekken, lekker eten, mooie conceptstores en over de Waalkade wandelen. Nijmegen heeft genoeg te bieden. Benieuwd welke hotspots en conceptstores je niet mag missen wanneer je naar Nijmegen gaat?

Hotspots // 6 x Hotspots NijmegenNijmegen heeft mij enorm verrast met een aantal leuke hotspots, van die plekken waar je de hele dag wel wilt blijven zitten. Een aantal had ik van te voren opgezocht, sommige kwamen we tegen onderweg. De oude Honigfabriek was er een die ik op mijn lijstje had staan. Ik had gelezen dat het de oude loods omgetoverd is en er nu allemaal restaurantjes, winkels en andere initiatieven in zitten. En dat het een aanrader is om te bezoeken, dat kan ik je wel vertellen. Zowel Meesterproef, First Things First als C-More zitten in het complex. Hoewel het iets buiten het centrum ligt, is het te belopen. Ik zeg doen!

Het Laatste Tafeltje

Meesterproef

Voor de lunch streken we neer bij Meesterproef in de Honigfabriek. De zon scheen, dus we konden nog plaatsnemen op het (dak)terras. Na het bekijken van de kaart, kon ik nog niet echt een keuze maken. Toen ik de ober vroeg, bleek het zijn eerste dag te zijn. Het broodje met kastanjechampignons leek er volgens hem wel goed uit te zien, maar hij had het nog niet geprobeerd. Tijd om deze zelf te proberen. Uiteindelijk een hele goede keuze. Omdat het begon te regenen, konden we nog eventje binnen kijken in het pand. Een grote open ruimte waar je de sporen van de oude fabriek nog duidelijk ziet. Niet dat het lelijk is, maar op een fijne manier toegepast in het huidige interieur van Meesterproef. Een leuke plek, waar ik zeker nog eens terugkom als ik naar Nijmegen ga.

Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen Hotspots // 6 x Hotspots NijmegenHotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

Meesterproef
A: Waalbandijk 14

First Things First

Hoewel we net een grote lunch achter de kiezen hebben, kunnen we het niet laten om hier nog even een drankje te doen. Buiten lijkt het erop alsof er zo een bui uit gaat barsten, dus een goed moment om nog even naar binnen te lopen. First Things First zit onder Meesterproef en zo zie je maar weer hoe optimaal een oud fabrieksgebouw gebruikt kan worden. Het interieur straalt het industriele van het pand nog uit. Oude schoolstoelen, een oude wereldkaart, buizen die langs het plafond lopen, het pand straalt gezelligheid uit. First Things First staat bekend om de goede koffie. Ik ben helaas geen koffiedrinker, maar mijn reisgenoot van die dag wel, de koffie was zeker aanrader.

Hotspots // 6 x Hotspots NijmegenHotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

First Things First
A: Waalbandijk 14B

In-Credible

Na een korte wandeling door het centrum en het Valkhofpark, besloten we naar In-Credible te gaan. Bij toeval zagen we dit plekje en doordat het mooi weer was, besloten we op het terras te gaan zitten. Twee cheesecakes en koffie/thee om de dag mee te beginnen. Na de taart, nam ik binnen een kijkje om de wc op te zoeken. Pas toen werd ik verrast door het interieur en de gezelligheid binnen. Een nadeel van mooi weer, is dat je natuurlijk alleen de sfeer buiten proeft. Wat een leuke tent is In-Credible! Stapels boeken, leuke teksten aan de muur en zelfs een kaart met alle hotspots in Nijmegen op de muur. Dit is zo’n plek waar ik de hele dag wel kan zitten. Ik kreeg hier ook een hotspot kaart met restaurant, fashion en lifestyle tips mee. Ideaal om de rest van de dag de stad te verkennen.

Hotspots // 6 x Hotspots NijmegenHotspots // 6 x Hotspots Nijmegen Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

In-Credible
A: Hertogstraat 1

Notting Hill

Voor het avondeten besloten we naar Notting Hill te gaan. Omdat we beiden nog een stukje terug moesten met de trein, zaten we er rond openingstijd, als eersten. We besloten dan ook bij het raam te gaan zitten, zodat we mensen konden kijken. De menukaart staat geschreven op een wand, midden in het restaurant en bood genoeg opties waardoor kiezen best moeilijk was. De kaart wisselt driewekelijks, omdat ze met verse seizoengebonden producten werken, maar een aantal toppers blijft staan. Beiden kozen we voor een risotto. Terwijl wij rustig zaten te genieten van ons eten, stroomde het restaurant inmiddels vol. Zo vol zelfs, dat mensen er niet meer bij pasten. Het diner vond ik echt een aanrader.

Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

Notting Hill
A: Kelfkensbos 28

Het Laatste Tafeltje

C-More Conceptstore

Conceptstores zijn van die winkels waarin ik het moeilijk vind om met lege handen weer naar buiten te gaan. Op het Honigcomplex vind je C- More in een enorme ruimte. Doordat het zo ruim opgezet is, lijkt het heel open en staan de spullen op een fijne manier uitgestald in plaats van dicht op elkaar. Van kaartjes, notitieboekjes tot grotere spullen, bij C-More kun je genoeg inspiratie opdoen.

Hotspots // 6 x Hotspots NijmegenHotspots // 6 x Hotspots Nijmegen Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

C-More Conceptstore
A: Honig Complex Waalbandijk 8C

Make My Day

Meer in het centrum vind je Make My Day. Een lifestyle conceptstore met leuke spullen zoals kleding, planten, posters, boeken en allerlei hebbedingen. Inderdaad zo’n plek waar je wel even een tijdje door kunt brengen. Geen standaard merken bij Make My Day, maar opkomende merken uit bijvoorbeeld Australië, Engeland, Amerika of Scandinavië. Of je nou opzoek bent naar een uniek kledingstuk of een unieke LP, bij Make My Day ben je aan het juiste adres.

Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen Hotspots // 6 x Hotspots Nijmegen

Make My Day
A: Stikke Hezelstraat 65

Naast al deze leuke hotspots kun je natuurlijk genoeg leuke dingen doen in Nijmegen. De stad is perfect voor een weekendje weg.

 

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide de plek voor de reizen die ik maak.  Gestart als verzamelplek voor al mijn lijstjes met tips voor tijdens een citytrip of roadtrip, is YTG inmiddels een digitale reisgids voor iedereen. Van tips voor bezienswaardigheden, hotspots, accommodaties en routes voor roadtrips en inspiratie voor reizen in Europa en Noord Amerika. Waar ik bij de populaire bezienswaardigheden probeer te kijken of ze het bezoeken waard zijn, zoek ik ook de verborgen parels op tijdens mijn reizen. Daarom is YTG de plek voor bekende en minder bekende plekken in Europa & Noord Amerika. Inmiddels is YTG ook een platform voor (vrouwelijke) solo reizigers

Follow us on