Socials

Hotspots // 6x de leukste hotspots in Amsterdam Noord

Hotspots // 5 x Amsterdam Noord

Hotspots // 6x de leukste hotspots in Amsterdam Noord

Ik maak mij altijd schuldig als ik naar Amsterdam ga om vaak dezelfde plekken te bezoeken. Met de stad heb ik een haat-liefdes verhouding. Het centrum is voor mij te toeristische en te massaal, maar toch kom ik op een of andere manier er altijd langs. De laatste keren probeer ik het centrum een beetje te mijden. Zo woonde mijn zusje een tijdje in Amsterdam Noord, een buurt die steeds meer opkomt. En ik kan zeggen, dat ondanks de industriegebouwen die er zitten, het een fijne plek is. Een plek waar je nog niet de grote meute tegenkomt. Benieuwd welke hotspots je moet bezoeken in Amsterdam Noord? Tips voor de leukste hotspots in Amsterdam Noord

De leukste hotspots in Amsterdam Noord

Cafe de Ceuvel

Dit is de plek voor creatievelingen in Amsterdam. Terwijl wij rustig op het terras zaten, waren er om ons heen allemaal mensen bezig met allerlei projecten. De Ceuvel ligt aan het water en dat maakt het tot een ultieme relaxplek in de zomer. Het is meer dan alleen een tof restaurant, waar overigens alles biologisch en fairtrade is, je kunt er ook diverse workshops volgen of andere creatieve dingen.

Ceuvel
A: Korte Papaverweg 4

Hotspots // 5 x Amsterdam Noord
Hotspots // 5 x Amsterdam Noord

Eye Filmmuseum

Niet alleen een leuke plek om een filmpje te kijken, maar ook een met een fijn restaurant. Je kijkt vanuit het restaurant over het IJ naar het centrum van Amsterdam, een filmisch uitzicht. Naast alle evenementen die georganiseerd worden en de vele filmvoorstellingen die er dagelijks vertoond worden, is het Eye dus ook een aanrader om te bezoeken als je wilt genieten van een mooi uitzicht. Wil je toch nog iets meekrijgen van de filmwereld? Dan kun je dagelijks het Panorama bezoeken. Een vaste tentoonstelling waarin belangrijke dingen in de filmgeschiedenis worden uitgelicht.

Eye
A: IJpromenade 1

Hotspots amsterdam noord

Noorderlicht Cafe

Vlakbij het NDSM terrein ligt het Noorderlicht Cafe in een koepel van doorzichtige golfplaten. De keuken bij het Noorderlicht Cafe is Nederlands- Mediterraans. In de zomer  staan er in het weekend vaak livebandjes op het Podium. Net als bij de Ceuvel staat duurzaamheid en biologisch eten hoog in het vaandel en wil men dat je betaalbaar kunt eten bij het Noorderlicht Cafe.

Noorderlicht Cafe
A: NDSM -plein 102

Hotspots // 5 x Amsterdam Noord
Hotspots // 5 x Amsterdam Noord

Tolhuistuin

Een fijne plek in de zomer. Er worden hier dan zoveel leuke dingen georganiseerd. Daarnaast kun je hier eten met een uitzicht op het IJ. Een leuke menukaart met daarop exotische gerechten. Een ultieme plek in de zomer in Amsterdam voor een relaxte middag.

Tolhuistuin
A: IJpromenade 2

NDSM

Niet echt een plek om te eten zoals de rest, maar wel een die het bezoeken waard is in Amsterdam Noord. Zelfs als er geen evenementen worden georganiseerd, is het leuk om hier even rond te dwalen. De muren van het gebouw zijn kunstwerken op zich en als er wat bijzonders gebeurd in Amsterdam, dan kun je hier de actualiteiten terug zien. Zo hing er na de dood van burgemeester van der Laan een graffiti portret en ook Appie Nouri kwam al voorbij.

NDSM
A: Tt. Neveritaweg 61

Hotspots // 5 x Amsterdam Noord
Hotspots // 5 x Amsterdam Noord
Hotspots // 5 x Amsterdam Noord

Loetje aan het IJ

Voor velen bekend als het restaurant waar ze de beste biefstuk van Amsterdam serveren. En dat klopt, de biefstuk bij Loetje is heerlijk. Overigens net als andere opties op de menukaart. Loetje aan het IJ ligt op een heerlijke locatie in de zomermaanden, namelijk aan het IJ. Het terras zit aan het water en brengt enige verkoeling mee in de warme maanden. Ook binnen hangt een fijne sfeer. Ideaal om gezellig te eten in Amsterdam Noord.

Loetje
A: Werfkade 14

Hotspots Amsterdam noord
Hotspots Amsterdam noord
Meer lezen over Amsterdam?
Hotspot Mook Pancakes Amsterdam
Hotspot CT Coffee & Coconuts
Hofjeswandeling Amsterdam
City Guide Amsterdam; tips voor bezienswaardigheden
– De leukste restaurants in Amsterdam

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on