Socials

Hotspots // Tips voor de leukste restaurants in Amsterdam

Hotspots // Tips voor de leukste restaurants in Amsterdam

Als er een stad is waar genoeg leuke restaurants zijn, dan is het wel Amsterdam. De keuze om ergens te gaan lunchen of dineren in Amsterdam is zo groot dat het soms lastig is om te kiezen. Vooral in de Pijp barst het van de leuke hotspots. Maar ook in andere wijken in Amsterdam zijn er genoeg hotspots te vinden. Een lijstje met de leukste restaurants in Amsterdam die je niet mag missen. Tips voor de leukste restaurants in Amsterdam

Tips voor leukste restaurants in Amsterdam

De Biertuin

In Amsterdam vind je inmiddels twee vestigingen van de Biertuin. Ik bezocht de Biertuin op de Linnaeusstraat. Een fijne locatie in Amsterdam oost tegenover het Oosterpark en het Tropenmuseum. Waar het natuurlijk om draait bij de Biertuin is het grote assortiment bier dat je op de kaart ziet staan. Zestien verschillende bieren van de tap en 65 verschillende bieren van de fles. Naast het bier kun je er ook goed lunchen, borrelen en eten. Een van de klassiekers op de dinerkaart is de Kip van ’ t spit en de hamburger. Zelf kwam ik om te lunchen en vanwege het mooie weer zaten we buiten op het terras. We kozen beiden voor een bagel met daarbij nog zoete aardappelfrites die erg lekker waren.

De Biertuin
A: Linnaeusstraat 29

WestergasTerras

Op het terrein van de Westergasfabriek vind je sinds 2007 het WestergasTerras. Het restaurant is een heerlijke plek voor zowel de winter als zomer. In de zomer is er namelijk een groot terras en een vlonder. In de winter kun je door de glazen pui het Westerpark bekijken. Het interieur heeft een industriële uitstraling door de combinatie van baksteen, beton en roest. Omdat het een heerlijke zomerse dag was, namen wij plaats op het terras. Ideaal om lekker mensen te kijken en toch niet de stadse drukte te ervaren. In tegenstelling tot wat ik normaal bestel kozen we nu voor meerdere voorgerechten om te dineren. Een goede combinatie want de menukaart had genoeg te bieden. De nacho’s en de mini pizza waren een goede afsluiter van de dag.

WestergasTerras
A: Klönneplein 4-6
Het Laatste Tafeltje

Bar Botanique

Waan je in de jungle bij Bar Botanique in Amsterdam Oost. Bij binnenkomst zie je overal planten om je heen. Bar Botanique zit in een pand met geschiedenis. Vroeger zat er een gymzaal, daarna een cafe en die huiselijke sfeer wordt voortgezet in het huidige pand. Op de menukaart een leuke variatie in gerechten. Ook voor vegetariers is er genoeg keus. Zelf koos ik voor de burger Le Royal. Een goede optie voor het diner.

Bar Botanique
A: Eerste van Swindenstraat 581

Healthy dineren bij Umami by Han

Food pairing met een healthy twist. Daarvoor ben je bij Umami by Han aan het juiste adres. Een menukaart met ingrediënten en drankjes die elkaar versterken en je gezondheid een boost geven. Een heerlijk menu werd ons voorgeschoteld met Aziatische fusion gerechten. Gerechten die bijvoorbeeld geserveerd worden met thee waarbij gekeken wordt naar wat het met je organen doet. Want de juiste voeding kan de werking van onze organen stimuleren in de Chinese cultuur.. Een hele ervaring om bij Umami te eten, want aan alle gangen is veel zorg besteedt. De gerechten passen bij elkaar en de drankjes zijn er op aangepast. Health Pairing staat natuurlijk voor het delen van gerechten en dat maakt het juist zo leuk. Zo proef je verschillende gerechten die je misschien anders niet zo snel zou kiezen. Kortom, genieten van Aziatische fusion gerechten met een healthy tintje.

Umami by Han
A:  Overtoom 31HS

Lunchen bij de Breakfast Club

Wie kent de beroemde  restaurants van de Breakfast club niet uit Londen? Helaas stond er daar een enorme rij waardoor we besloten voor iets anders te gaan. In Amsterdam hadden we meer geluk en konden we plaatsnemen op het terras. De Breakfast Club staat bekend om het goede ontbijt en de lunch in de stijl van Parijs en New York. En hoewel ik graag lunch met pannenkoeken, koos ik deze keer voor een andere favoriet avocado toast. Een goede lunch met verse producten.

The Breakfast Club
A: Haarlemmerplein 31 en nog vier andere locaties.

De eieren van Omeleg

Voor de beste omeletten in Amsterdam ga je naar Omelegg. Inmiddels zijn er twee vestigingen, waaronder in de Pijp.  De hele menukaart staat vol met omeletten in verschillende varianten,  gebracht met inspirerende namen als Billy Goat, Viking Fisherman, The Dutchie of Farm Boy. Keuze genoeg wanneer je de kaart ziet. Wij kozen voor de week –omelet met kip, avocado en mozzarella. Bij Omelegg hangt een relaxte sfeer op de dag dat wij er lunchen, maar ik hoor ook verhalen over rijen in het weekend. Kom op tijd als je wilt genieten van de beste omelet in Amsterdam.

Omeleg
A: Ferdinand Bolstraat 143

CT Coffee and Coconuts

Een van de leukste hotspots in de Pijp is CT Coffee and Coconuts. Voor mij is het een tijdje geleden dat ik het bezocht, inmiddels is het een populaire plek geworden met regelmatig wachtrijen om te lunchen. In een oude bioscoop op de Ceintuurbaan zit CT Coffee & Coconuts gevestigd. Het oude interieur is deels nog bewaar gebleven en heeft een fijne, relaxte uitstraling.  Je kunt bij CT Coffee & Coconuts terecht voor een ontbijt, lunch, borrel of diner. Opties genoeg. Vele gerechten bevatten het kokos tintje, zo ook de pannenkoeken die ik bestelde.

CT  Coffe & Coconuts
A: Ceintuurbaan 282-284 Amsterdam
Het Laatste Tafeltje

Dineren in het centrum bij Adam & Siam

Wanneer ik door het centrum van Amsterdam loop, heb ik altijd wat meer moeite met het vinden van een leuke plek om te eten. Vaak kom je dan alleen de bekende ketens tegen. Je moet vaak zoeken naar leuke restaurants. In het centrum, op het Rokin, vind je Adam & Siam. Een meltingpot van de Oosterse keuken vind je terug op de menukaart. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Thaise en westerse producten worden gecombineerd met fijne ingrediënten. Zo koos ik voor de fish and chips op de menukaart, maar je vind ook genoeg Oosterse gerechten terug. Een leuke combinatie van twee verschillende keukens.

Adam & Siam
A: Rokin 93
leuke restaurants Amsterdam

De beroemde pannenkoeken van Moak Pancakes

Een hotspot met bijna alleen pannenkoeken op het menu, is mij op het lijf geschreven. Bij Moak Pancakes was ik dan ook aan het juiste adres. Het leuke vind ik de variaties die ik tegenkwam op de menukaart. Heavy Mama, Good Morning of Chocolate Sensation zorgden ervoor dat kiezen vrij lastig was. Uiteindelijk stond de chocolate sensation voor mijn neus, een stapel pannenkoeken met chocoladesaus, vers fruit en geraspte kokos. Een lekkere calorieknaller, maar zeker een goede keuze.

Mook Pancakes
A: o.a. De Clercqstraat 34

Foodhallen Amsterdam

De laatste jaren steeds meer in opkomst; foodhallen, grote ruimtes met verschillende soorten kraampjes waar eten en drinken gekocht kan worden. Sinds 2014 heeft Amsterdam een eigen Foodhall. In de Foodhallen vind je ongeveer twintig verschillende kraampjes met ieder een eigen aanbod qua eten of drinken. Ideaal wanneer je met een groep op pad bent en iedereen wil wat anders eten. Van Thais, burgers, vis tot pizza’s, de keuze is enorm.

De Foodhallen
A: Bellamyplein 51

Ervaar de geschiedenis bij Cafe Nieuw Amsterdam / West Indisch Huis

Een stukje geschiedenis vind je bij het West Indisch Huis en het bijbehorende Cafe Nieuw Amsterdam in Amsterdam west. Dit was de plek waar ooit New York gesticht werd door Peter Stuyvesant. Op het binnenplaatsje kom je de ontdekkingsreiziger nog tegen. In de loop van de jaren is er wel wat veranderd aan het gebouw, maar vele delen van het gebouw voelen nog historisch aan. Cafe Nieuw Amsterdam is een leuke plek om te lunchen of te dineren. En mocht je een event willen organiseren, daarvoor ben je bij het West Indisch Huis aan het goede adres.

Cafe Nieuw Amsterdam
A: Haarlemmerstraat 75

Bistro Beurs van Berlage

Hoewel ik eigenlijk iedere keer als ik in Amsterdam ben langs de Dam weer terugloop naar het station, ontdekte ik kortgeleden pas deze parel. De naam Beurs van Berlage kennen de meesten vast wel, maar wist je ook dat je er in stijl kunt lunchen, borrelen of dineren? In de bistro kun je terecht voor heerlijke seizoensgerechten met een ‘ouderwets’ tintje, namelijk er wordt waar mogelijk verwezen naar het verleden, de tijd van Berlage. De bistro ademt sfeer uit, met elementen uit het verleden en in de zomer hebben ze een fijn terras voor de deur. Dus zoek je een eetgelegenheid in het centrum? Dan is de Bistro van de Beurs van Berlage een goed idee.

leuke restaurants Amsterdam
Beurs van Berlage
A: Beursplein 1

Loetje aan het IJ

Voor velen bekend als het restaurant waar ze de beste biefstuk van Amsterdam serveren. En dat klopt, de biefstuk bij Loetje is heerlijk. Overigens net als andere opties op de menukaart. Loetje aan het IJ ligt op een heerlijke locatie in de zomermaanden, namelijk aan het IJ. Het terras zit aan het water en brengt enige verkoeling mee in de warme maanden. Ook binnen hangt een fijne sfeer. Ideaal om gezellig te eten in Amsterdam Noord.

Loetje
A: Werfkade 14
Het Laatste Tafeltje

Meer lezen over Amsterdam

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on