Socials

Hotspots // Leuke koffietentjes in Utrecht

Koffietentjes utrecht

Hotspots // Leuke koffietentjes in Utrecht

Koffietentjes in overvloed tegenwoordig. Niet alleen een plek om te socializen, maar momenteel ook een plek om te werken. Hoewel er discussies gaande zijn over deze ‘werkplekken’ in koffietentjes, zijn ze natuurlijk nog steeds de moeite waard om bij te kletsen en genieten van lekkere koffie in leuke settings. Hoewel ik persoonlijk meer een thee liefhebber ben, vind ik deze plekken heerlijk om te socializen. Ieder tentje heeft zijn eigen identiteit gecreëerd, daarom is het zo leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Tijdens een bezoek aan Utrecht ontdekte ik leuke en hippe hotspots. Een lijstje met leuke koffietentjes in Utrecht. 

Tips voor leuke koffietentjes in Utrecht

Blackbird Coffee & Vintage – koffie en fietsen in Utrecht

Koffie en fietsen? Jep, bij Blackbird en Vintage draait het om goede koffie en fietsen. Op een centrale plek aan de Oudegracht vind je deze hippe koffiespot. Naast goede koffie, verkopen ze dus ook fietsen. Of eigenlijk, alles is te koop in BlackBird. Hoe leuk is dat! Overigens hebben ze naast koffie ook allerlei lekkers, sapjes en een kleine ontbijtkaart.

Blackbird Coffee & Vintage
A:  Oudegracht 222

The Village – koffie in een goede ambiance in Utrecht

Een van mijn favorieten in Utrecht. Vlakbij het centrum, op de Voorstraat, vind je The Village. Een leuke en knusse plek om een bakje koffie of thee te drinken. Met overal knusse zithoeken gecreëerd, kun je gegarandeerd genieten van koffie. Naast deze goede koffie hebben ze ook heerlijke taartjes. En het personeel bij The Village maakt je beleving compleet. Heerlijk ongegeneerd met een luchtgitaar meespelen op de muziek, je ziet dat de medewerkers plezier hebben in hun werk. Ook niet onbelangrijk tegenwoordig.

The Village
A: Voorstraat 46

Stan en Co – Koffie en lunch in Utrecht

Stan en Co is niet alleen een plek om lekkere koffie te drinken, maar kun je ook genieten van onder andere een uitgebreide lunchkaart en allerlei lekkere zelfgemaakte taarten. Een plek om dus wat langer te blijven zitten. Het interieur van het eetcafé is stijlvol, robuust en je hebt verschillende mogelijkheden waar je plaats kunt nemen; van aan de bar voorin de zaak tot wat rustigere plekken achterin. Gasten laten genieten van het leven; een mooi motto.

Koffietentjes utrecht

Stan en Co
A: Ganzenmarkt 16A

De Ontdekking – High breakfast in Utrecht

De plek in Utrecht voor een High Breakfast. In het pand van De Ontdekking zat vroeger een reisbureau en dat is nog terug te zien in de inrichting. Overal kleine knipogen naar het reisthema door middel van versieringen uit diverse landen. Zelf genoot ik van een heerlijke high breakfast, een uitgebreid ontbijt wat tot twaalf uur kan bij de Ontdekking. Ik ken niet veel plekken in Nederland waar je dit kan bestellen, dus wil je eens een keer wat anders dan een high tea? Ga dan voor een high breakfast bij de Ontdekking.

De Ontdekking
A: Voorstraat 110

Het Laatste Tafeltje

Jozef – koffie en bijkletsen

Niet meteen een plek die alleen maar draait om koffie drinken, maar gezellig even bijkletsen kan zeker bij Jozef. Jozef draait om bijzonder eten en drinken. Naast koffiedrinken en bijkletsen heeft Jozef ook een prima menukaart. Producten op de kaart zijn altijd seizoensgebonden, dus de kaart wisselt vier keer per jaar. Door het jaar heen organiseert Jozef ook leuke evenementen.

Jozef
A: Mariaplaats 50

Rabarber – taart en koffie in Utrecht

Rabarber is een klein cafe waar je de hele dag alles van de kaart kunt bestellen. Ontbijten kan zelfs tot laat op de dag. Of je dag beginnen met een lunch? Het is allemaal mogelijk bij Rabarber. Ook staat er op het menu goede koffie die je kan drinken onder het genot van heerlijke verse taart. Rabarber is een fijne plek om even bij te kletsen onder het genot van een kop koffie of later op de dag een speciaal biertje.

Rabarber
A: Zadelstraat 20

Lewis Book Cafe – koffiedrinken in het centrum van Utrecht

Lewis Book Cafe is een fijn plekje om koffie te drinken en even bij te kletsen. Het ligt vlakbij Hoog Catharijne, dus is makkelijk te bereiken wanneer je met het OV reist. Beneden in het cafe vind je de mogelijkheid om in fauteuils plaats te nemen tussen de mensen die op hun laptop aan het werk zijn. Mocht je na het shoppen honger hebben gekregen, dan kun je bij Lewis ook een high tea bestellen.

Lewis Book Cafe
A: Achter Clarenburg 39

Landhuis in de Stad – koffiedrinken net buiten de stad

Een leuke plek om te ontbijten en lunchen is het Landhuis in de stad. Het zit iets buiten het centrum, maar dat maakt het juist alleen maar leuk. Omgeven door de natuur en rust, is het een ideale plek om gezellig bij te kletsen onder het genot van lekker eten. De menukaart wisselt regelmatig omdat ze werken met seizoensproducten. Ook een fijne plek om een high tea of met een gezelschap te zitten.

Landhuis in de Stad
A: Park Oog in Al 1

Bunk Hotels – overnachten en eten in Utrecht

In een oude kerk in Utrecht vind je tegenwoordig een hotel; het Bunk Hotel. De sfeer en ambiance van het oude gebouw zijn nog steeds zichtbaar. Bunk Hotel is dan ook een toffe plek om een keer te overnachten. En niet alleen dat is leuk om te doen, ook gewoon even koffie drinken of lunchen kan goed bij Bunk Hotels.

Bunk Hotels
A: Catharijnekade 9

Het Laatste Tafeltje

Park & Bike – de ideale manier om Utrecht te verkennen

Een dagje of een heel weekend Utrecht op de planning staan? Dan is al snel de vraag; hoe ga je er heen en hoe voorkom je torenhoge (onnodige) kosten om bijvoorbeeld jouw auto te parkeren. Met P+R Utrecht parkeer jij gratis de auto, wanneer je er meteen een fiets bij huurt!

Je parkeert de auto gratis op één van onze MobiHubs aan de rand van de stad en stapt direct op de fiets. Met ongeveer 15 minuten fietsen (of minder) ben je al in het centrum van Utrecht. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek of de hoge parkeerkosten die je in het centrum betaalt. Tijdens jouw fietstocht en bezoek aan Rotterdam, staat jouw auto gratis geparkeerd.

Een reservering maken voor jouw parkeerplek met fiets is heel eenvoudig. Op de website van Park & Bike vul je de data in, je betaalt en je kunt direct jouw auto parkeren! Nadat je een reservering hebt gemaakt, ontvang je per mail en SMS meteen alle informatie die je nodig hebt. Heb je een reservering en ben je bij de MobiHub aangekomen? Dan open je de slagboom eenvoudig via je telefoon. Ook het slot van de fiets open je met een app op je telefoon. Simpel en snel! Je kunt één van de beschikbare fietsen uitkiezen die er staan. Tijdens jouw reservering kan je hem zo vaak op en van het slot halen als nodig is.

Lees meer over parkeren in Utrecht bij Park & Bike

Meer lezen over de provincie Utrecht?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on