Hotspots // 7x eten en drinken in Portland Oregon

Hotspots Portland Oregon

Hotspots // 7x eten en drinken in Portland Oregon

Portland en lekker eten zijn twee goede combinaties. In de stad zijn veel restaurants te vinden, maar er heerst ook een food cart cultuur. Food carts die er het hele jaar staan, weer of geen weer. En waar je de lekkerste gerechten kunt krijgen voor een paar dollar. In Portland vind je hippe hotspots, gekke creaties donuts, goede plekken om te ontbijten, lunchen of te dineren en een fijne biercultuur. Laat je verrassen door deze leuke hotspots in Portland Oregon. 

De leukste hotspots in Portland Oregon

Ontdek fijne adresjes voor bierbrouwerijen, hippe hotspots, food trucks in Portland Oregon. Natuurlijk heb je ook de echter Amerikaanse ketens als Dennys in Portland, mocht je daar zin in hebben. Kortom een levendige foodscene vind je in Portland.

Hotspot Cup & Bar

Cup & Bar is een van die plekken waar ik vaker zou willen komen. Er hangt een fijne sfeer in de zaak en het eten is heerlijk. Op de ochtend dat wij er kwamen regende het en de fietsen werden gewoon binnen aan de muur opgehangen. Wij kozen voor een toast met ricotta en avocado, echt een aanrader. Overigens is dit ook de plek voor goede koffie.
Cup & Bar
A: 118 NE Martin Luther King Jr Blvd

Donuts bij Voodoo Doughnut

Op zoek naar de meest bizarre donuts? Dan ben je bij Voodoo aan het adres. Het roze pand valt al op als je de straat in loopt en heb je geluk, dan staat er geen rij. Voodoo is erg bekend onder locals en toeristen en daarom enorm populair. Eenmaal binnen weet je gewoon niet wat voor donut je moet kiezen. De meest uiteenlopende creaties liggen in de etalages. Zoveel keuze dat kiezen lastig is. Voor een gezonde donut hoef je deze kant niet op, want dat de kleurrijke donuts een suikerbom zijn is wel duidelijk.
Voodoo Doughnut
A: 22 SW 3rd Ave

Ontbijten bij Doug Fir

Op de eerste ochtend waren we op zoek naar een ontbijt en naast ons hotel zat Doug Fir. Na even de menukaart te hebben bekeken besloten we hier te gaan eten. Het was nog lekker rustig. Doug Fir is niet alleen een restaurant, maar ook een bar en daardoor zijn ze de hele dag geopend. Op de menukaart stonden genoeg opties voor een lekker ontbijt en de Amerikaanse pannenkoeken gingen er dan ook prima in.
Doug Fir
A: 830 E Burnside St

Little Big Burger

Wat te doen na een vlucht van meer dan 10 uur en je aanpassen aan de tijdszone? Juist dan ga je voor een simpele maaltijd en in dit geval werden dat burgers. Vlakbij Powells vonden we Little Big Burger, waar ze inderdaad, kleine burgers serveren. Het is niet de meest gezellige plek om te eten, maar een prima escape voor een makkelijke maaltijd.
Little Big Burger
A:122 NW 10th Avenue

Benieuwd wat je kunt doen in Portland?

Pizza bij Ken’s Artisan Pizza

Op de laatste avond aten we bij Ken’s een pizza. Het restaurant ligt niet helemaal op de route en we moesten wel een stukje lopen vanuit het centrum. Maar de lekkere pizza’s en de gezelligheid bij Ken’s maakten veel goed. Het restaurant zat gezellig vol toen we kwamen en we waren iets aan de late kant, vandaar dat we uiteindelijk het dessert meenamen in de doggiebag naar het hotel.
Ken’s Artisan Pizza
A: 304 SE 28th Ave

Bier drinken bij Von Ebert Brewing

Brouwerijen en Portland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook als je geen bierliefhebber bent zijn de brouwerijen leuke plekken om uit eten te gaan. En er zijn genoeg brouwerijen in Portland. Wij aten gezellig bij Von Ebert in het centrum. Van biertjes drinken kwam het helaas niet zonder legitimatie, maar de kaart zag er goed uit. 
Von Ebert Brewing
A: 131 NW 13th Ave

Hotspots Portland Oregon

Food cart cultuur in Portland

Een waar fenomeen in Portland. De een noemt ze lunchwagens of taco-trucks en de ander snack shacks. Je vindt een grote variatie aan verschillende gerechten bij de food trucks. En het leuke is dat je al voor een paar dollar een heerlijke maaltijd kunt scoren. Rondom Pioneer Courthouse Square vind je redelijk wat food carts, maar ook op andere plekken in de stad.
Food Carts Portland
A: Pioneer Courthouse Square en vele andere plekken in de stad

Hotspots Portland Oregon
Wil jij naar Portland?
– Boek hier de goedkoopste vliegtickets voor je trip
De leukste hotels voor Portlandtip Jupiter Hotel!
– Een auto huren kun je doen bij Sunny Cars
– De leukste reisgidsen voor Portland

Meer lezen over West Amerika?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on