Hotspots // Tips voor leuke hotspots in Zwolle

Hotspots Zwolle

Hotspots // Tips voor leuke hotspots in Zwolle

Tegenwoordig vind je in veel steden leuke hotspots. Ook in Zwolle is dat niet anders. Meestal reis ik door de stad heen op weg naar het westen, maar af en toe stap ik uit om de stad te bezoeken. Een fijne stad, zeker in de zomer met veel groen. En een stad met leuke hotspots die je niet mag missen. Tips voor leuke hotspots in Zwolle. 

Tips voor leuke hotspots in Zwolle

Villa Suikerberg

Tijdens een middagje Zwolle waarbij ik afsprak met een vriendin uit Utrecht, begonnen we onze middag bij Villa Suikerberg dat redelijk dicht bij het station zit. Het terras zat gezellig vol, maar we besloten vanwege de naderende regen binnen te gaan zitten. Villa Suikerberg zit in een prachtig wit pand, waar je verschillende ruimtes hebt om te gaan zitten. Wij namen plaats bij een tafeltje met zitplaatsen in het venster om zo uit te kijken over het terras. Aangezien ik nog in de vakantie modus was, kon ik het niet laten om een heerlijke American Brownie te kiezen. Op de kaart vind je overigens ook heerlijke lunchgerechten of je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een high tea.

Villa Suikerberg
A: Potgietersingel 1a Zwolle

Waanders in de Broeren

Een van mijn favorieten in Zwolle is boekhandel Waanders in de Broeren. Deze boekenwinkel, annex kerk is een van de fijnste boekenwinkels in Nederland. En daarnaast ook een pareltjes voor mensen die wat minder met boeken hebben. Wat een prachtige boekenwinkel is dit! Ik duik in een andere stad eigenlijk altijd even de boekenwinkel in, maar dit geeft toch wel een extra belevenis. Lunchen kan dus ook en dat blijft een bijzondere ervaring. Ook al ben je geen boekenliefhebber, neem hier toch even een kijkje.

Waanders in de Broeren
A: Achter de Broeren 1-3 Zwolle

Bistro De Zoete Inval

De tip om te eten van een vriendin die uit te omgeving komt: de Zoete Inval. Een populair restaurant in Zwolle waar je het beste tijdig kunt reserveren. Wij besloten de avond van te voren pas om daar te eten en gelukkig hadden ze nog een early bird plekje voor ons van half 6- half 8. Voor ons een prima tijd en je krijgt op donderdag, vrijdag en zaterdag ook nog eens 15% korting. Je kunt bij de Zoete Inval kiezen uit verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes voor totaal 27,50 euro. Dus wil je alleen maar toetjes of voorgerechten, dan kan dat ook. Het heeft wel iets van een tapasrestaurant. Wij kozen voornamelijk voorgerechten en sloten af met 2 toetjes; profiteroles en arretjescake.

Zoete Inval
A: Jufferenwal 21a Zwolle

Bij Hartje in Zwolle

Tapas voor lunch? Als diner heb ik al vaak tapas gegeten en ik vind het dan ook altijd een gezellige manier om uit eten te gaan. Je hebt tussendoor de tijd om gezellig bij te kletsen en je zit gewoon net even wat langer aan tafel. Dus toen we een dag naar Zwolle zouden gaan stuitte ik op Bij Hartje in Zwolle, de plek waar je voor de lunch tapas kunt bestellen. Heerlijke gerechten staan er op de kaart die je kunt delen. En tapas voor lunch is een goed idee voor mensen die graag meerdere gerechten willen proberen. Al staat er hier zoveel lekkers op de kaart, dat kiezen alsnog lastig is.

Bij Hartje
A: Burgemeester Drijbersingel 67

Brasserie Jansen

Een andere fijn restaurant in Zwolle om de dag af te sluiten is Brasserie Jansen. De plek om gezellig met vrienden of familie te eten. Wij gingen dan ook met de gehele familie eten bij Brasserie Jansen. Het restaurant heeft een hip interieur en dat maakt het een fijne en gezellige plek. Je kunt overigens ook borrelen, ontbijten of gewoon een toetje eten bij Jansen. En heb je weinig tijd? Dan is een Take Away ook een optie.

Brasserie Jansen
A: Nieuwe Markt 14

Ingeburgerd

Op een of andere manier kun je mij altijd blij maken met een goede of verrassende burger. Op reis probeer ik dan ook regelmatig een goed burgerrestaurant uit te kiezen. Dit hoeft overigens niet altijd vlees te zijn, ik kies ook regelmatig voor een vega burger. Ook bij Ingeburgerd is dit het geval. Geen vette Amerikaanse burger, maar een van puur en eerlijk eten. En genoeg keuze voor vegetariers.

Ingeburgerd
A: Nieuwe Markt

Meer hotspot blogs lezen?

Amsterdam hotspots
Groningen hotspots
Rotterdam hotspots
Utrecht hotspots
Amersfoort hotspots

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on