Bezienswaardigheden en attracties in Hudson Yards New York

Hudson Yards

Bezienswaardigheden en attracties in Hudson Yards New York

New York verandert continu. De stad staat nooit stil. Hoe ze het voor elkaar krijgen om een compleet nieuwe buurt in Manhattan de grond uit te stampen, weet ik niet, maar ze doen het toch maar mooi. En zoals we kunnen verwachten van Amerikanen, is ook dit stukje Manhattan echt de moeite waard om te bezoeken. Nieuwe attracties, bezienswaardigheden, winkels en een fijne foodmarket, je vindt het allemaal in de nieuwe buurt Hudson Yards in New York

Wat moet je weten over Hudson Yards

Hudson Yards is de nieuwste buurt in New York. Je vraagt je af hoe ze in Manhattan nog een nieuwe buurt uit de grond kunnen stampen. Op een rangeerterrein werd Hudson Yards gebouwd. De buurt bevat meer dan 100 verschillende winkels en culinaire ervaringen. Naast alle bezienswaardigheden zijn er ook appartementen gebouwd. Hudson Yards is daardoor een diverse buurt geworden met allerlei bezienswaardigheden, shops, restaurants, parken en culturele activiteiten.

De leukste bezienswaardigheden in Hudson Yards

Architectonische hoogstand The Vessel

Hoewel de buurt nog niet helemaal af is, was The Vessel al wel te bezoeken tijdens mijn laatste trip (juli 2019). Een architectonisch hoogtepuntje en eigenlijk alleen een attractie. Want verder heeft The Vessel niet echt een functie. Een spiraalvormige trap brengt je naar de top van The Vessel. Onderweg zie je steeds andere invalshoeken en dat maakt het bezoek leuk. Je ziet New York en The Vessel steeds vanuit een ander uitzichtpunt. De 154 trappen zijn met elkaar verbonden met daarbij zo’n 2500 traptreden. Op 80 verschillende plekken kun je plaatsnemen om The Vessel en Hudson Yards te bekijken. Het leuke van The Vessel? Niet alleen de ervaring, maar het is ook nog eens een gratis attractie om te bezoeken. Je dient alleen online een kaartje te reserveren (kan vanaf een week van te voren) en je kunt op het aangegeven tijdstip naar boven.
The Vessel
Tickets voor The Vessel

The Shed

De plek voor een concert, een kunstvoorstelling of eigenlijk wel van alles, want The Shed is een multifunctionele plek voor voorstellingen. The Shed is zo in te richten dat het voor verschillende disciplines te gebruiken is. Muziek, theater, visuele kunst, film, poëzie en zelfs literatuur, het is allemaal mogelijk in The Shed.
The Shed

Foodhall Mercado Little Spain

In de kelder van het the mall, vind je een foodmarket. Niet zomaar een, maar eentje met een Spaans tintje. Mercado Little Spain is een aanvulling op de andere foodmarkets in New York. De Spaanse keuken komt goed tot zijn recht met meerdere Spaanse restaurants en ook om thuis te koken, kun je er van alles kopen. Een nieuwe en hippe hotspots die je niet mag missen.
Mercado Little Spain

Food Market New York

Shoppen in Hudson Yards

In het warenhuis boven Mercado Little Spain vind je meer dan 100 verschillende winkels. Hoewel de meeste winkels redelijk luxe georiënteerd zijn, is het leuk om er even doorheen te wandelen. En je vindt er ook gewoon een vestiging van H&M en Uniqlo. Naast al deze winkels, zijn er meer dan 25 restaurants in dit gedeelte te vinden. Een goede escape wanneer het regent.

De parken rondom The Vessel

Rondom The Vessel heb je mogelijkheid om te genieten van een groen stukje Manhattan. Het publieke park bevindt zich boven dertig treinsporen die nog steeds actief zijn. Een ideale plek om met mooi weer de roering in Hudson Yards te bekijken. Of gewoon de mooie gebouwen om je heen te bekijken.

Hudson Yards

Het observatie dek The Edge

Uitzichtpunten genoeg zou je zeggen in New York. Toch is The Edge weer een aanvulling op de overige wolkenkrabbers. Het is het hoogste observatiedeck in het Westelijke deel van Amerika. Waarom deze dan nog een toevoeging is? Op een buitenterras op bijna 335 meter hoogte, kun je niet alleen de skyline van New York zien, maar je kunt ook door de glazen vloer naar beneden kijken. Een uitkijkpunt voor mensen zonder hoogtevrees!
Koop hier je tickets voor, dat scheelt je in de rij staan in New York en die tijd kun je natuurlijk beter gebruiken om de buurt te verkennen: Tickets The Edge

The High Line

The High Line heeft een metamorfose gehad aan de kant van Hudson Yards. Het bovengrondse park heeft er een stuk bijgekregen en komt nu uit in Hudson Yards. Sowieso is The High Line een van de aanraders om te bezoeken en je kunt er nu dus direct een bezoek aan Hudson Yards achteraan plakken. Tijdens je wandeling kom je vele kunstwerken tegen en heb je gelegenheid om te relaxen op vele plekken en voorbijgangers te bekijken.

Hudson Yards

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on