Persoonlijk // “If your dreams don’t scare you, they are not big enough”

Hotspot Schiermonnikoog

Iedereen heeft wel een lijstje met reizen die je graag nog wilt maken. Ik natuurlijk ook. Jullie hebben mijn bucketlist voor Europa  al voor bij zien komen en binnenkort zullen er nog meer wensenlijstjes online komen. Maar ik heb ook een lijstje met reizen die ik op dit moment niet ‘durf’ te maken. Zoals de titel al zegt, ik heb een aantal dromen, die op dit moment groot zijn voor mij, te groot. Ik durf de stap nog niet te maken om deze reizen te volbrengen.

Hiken in de natuur

Met bewondering heb ik het boek Wild van Cheryl Strayed gelezen, waarbij een vrouw in haar eentje The Pacific Crest Trail gaat lopen vanuit het zuiden van Amerika tot aan de staat Washington. Respect heb ik voor de manier waarop zij haar reis heeft gemaakt en hoe zij daardoor een ander mens is geworden. Nadat ik de film ook nog gezien heb, met alle prachtige beelden van Amerika, ben ik helemaal verkocht. Het lijkt mij ontzettend gaaf om zoiets een keer te doen, alleen zie ik mijzelf nog niet zo’n trail lopen op dit moment. En zeker niet alleen. De kans dat je wilde dieren tegen komt is daar natuurlijk groot en dat weerhoudt mij ervan op dit moment om zo’n trail te lopen. Op foto’s zie ik soms de mooiste beelden voorbij komen van kamperen midden in de natuur. Vanuit de tent opening de zon zien opkomen, het ziet er allemaal prachtig uit. Mijn wanderlust is gewekt. Ik ben alleen niet zo’n held in de natuur. Ik ben twee jaar geleden in Yosemite geweest tijdens mijn reis door West- USA en de bordjes en videofilmpjes van beren hebben mij aan het denken gezet. Tijdens een wandeling door het park, was ik alleen maar gewapend met een paraplu en kon ik aan niets anders denken dan beren die plotseling uit de struiken zouden komen. Laat ik maar even voor lief nemen, dat ik pas later bedacht dat de beren waarschijnlijk nog in winterslaap waren…

Photodiary // 20x Oregon in beeld

Solo reizen

De laatste droom die ik heb, komt gedeeltelijk uit komend jaar. Ik heb jarenlang naar Amerika gewild, maar dat er niemand mee wilde. In 2013 kwam mijn droom uit en vond ik mijn New York maatje en kon ik eindelijk die kant op. Gelukkig volgden er nog twee bezoekjes aan mijn geliefde Amerika en ben ik alleen maar meer verliefd geworden op dat land. De laatste tijd heeft mij dit aan het denken gezet.  Alleen reizen mij al die tijd heeft tegengehouden. Eigenlijk zonde! Dit jaar ga ik voor het eerst alleen op reis om te bekijken hoe dit bevalt. Daarom heb ik voor een bestemming dichter bij huis gekozen; Berlijn. Hopelijk bevalt het zo goed dat ik ook in mijn eentje naar Amerika durf.

Update 2017: Inmiddels ben ik al alleen naar Berlijn geweest en daarna nog naar Stockholm en ik kan vertellen dat ik in 2017 voor het eerst alleen naar New York ga.

Persoonlijk // 3e solotrip naar New York

Rondreizen per auto

Een andere reis die mij geweldig lijkt is het rondreizen per auto in Amerika. Het liefst met zo’n mooi VW busje. Prachtig. Alleen heeft deze held een rijbewijs, maar rijdt ze al tien jaar niet meer. De stap om een rondreis te gaan maken met de auto waarbij ik zelf achter het stuur zit is dan ook een hele grote stap voor mij. Zo groot dat ik zelfs overweeg om met de trein te gaan reizen om toch meer Amerika te ontdekken.

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *