Travel Inspiratie // 24 uur in New York

24 uur in New York

New York. De stad die mijn hart gestolen heeft. De eerste keer dat je uit Penn’s Station stapt en overweldigd wordt door de grote gebouwen en de kleurrijke reclames. De eerste keer dat je de skyline van New York ziet vanuit Brooklyn of dat je langs Lady Liberty vaart. De stad die mij gegrepen heeft. Waar ik een soort van verliefd op ben geworden. De stad waar ik het liefst morgen nog terugkeer. Op dit moment staat er nog geen reis naar New York gepland, maar ik hoop snel weer die kant op te mogen. Ik stelde mijzelf de vraag wat ik zou doen als ik op dit moment 24 uur in New York de tijd had.

24 uur in New York

Een ochtend in New York

Ik zet de wekker vroeg, aangezien ik maar 24 uur heb. Ik zou beginnen met een hardlooprondje door Central Park en dan het liefst een beetje aan de noordkant van het park. Hier ben ik nog niet geweest en door te rennen kan ik twee dingen combineren. Na het rennen ga ik een ontbijtje scoren bij The Butchers Daughter. Een heerlijke start van de dag. Van daaruit neem ik de metro richting City Hall om de Brooklyn Bridge over te gaan. Dat blijft één van de highlights die ik, denk ik, iedere keer zou doen. Nog even rondstruinen in DUMBO en misschien wat street art opzoeken, voordat ik weer terugloop naar Manhattan.

24 uur in New York

24 uur in New York

24 uur in New York

Meer tips voor je citytrip New York wanneer je langer in de stad verblijft?

Een middag in New York

Voor de lunch ga ik richting Katz’s Delicatessen om hun beroemde broodje pastrami te proeven. Eventjes shoppen kan ik natuurlijk niet laten bij Victoria’s Secret. Na een korte shopbreak ga ik richting de High Line. Nog zoiets dat ik iedere keer eventjes wil bezoeken. Natuurlijk kan een cupcake van Magnolia Bakery niet ontbreken als je in de buurt bent. Het leukste is natuurlijk om deze mee te nemen en op een van de bankjes op de high line op te eten. Daarna ga ik richting Grand Central Station om de sfeer te proeven op het balkon en de mensenmassa te bekijken. Net voor zonsondergang ga ik richting Rockefeller om de stad nog even in het licht te zien en daarna de lichtjes van de stad te bekijken.

“I know what I’m needing and don’t want to waste more time. I’m in a New York state of mind.” – Billy Joel

24 uur in New York

24 uur in New York

Een avond in New York

Voor een diner, zou ik deze keer graag naar de Gansevoort Market gaan. Rondstruinen door allerlei verschillende tentjes en daar gezellig iets eten. Hoe cliché, maar daarna breng ik nog graag een bezoekje aan Times Square. De plek heeft iets magisch over zich heen en ik vind het heerlijk om de vibe te voelen die daar hangt. De avond afsluiten doe ik deze keer in een rooftopbar. Nog even genieten van de stad die nooit slaapt.

24 uur in New York

Ga je voor het eerst naar New York? Dan heb je misschien nog wat aan het artikel  8x dilemma’s tijdens je eerste keer New York.

24 uur in New York

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *