Inspiratie // November Wandelmaand Schiermonnikoog

November wandelmaand Schiermonnikoog

Nog geen plannen in november? En zin om een weekendje of eventueel een dagje weg te gaan in eigen land? Dan is de November Wandelmaand op Schiermonnikoog een goed idee. Met een dagje op het eiland kom je helemaal tot rust en je hebt het gevoel er even helemaal uit te zijn. Zeker in november wanneer het uitwaaien begint. Geniet van de schoonheid van de natuur in de herfst.

November wandelmaand Schiermonnikoog

November Wandelmaand Schiermonnikoog

In de gehele maand november staan er wandelingen op het programma. De wandelingen zijn opgedeeld in vier verschillende thema’s: Natuur, Culinair, Cultuurhistorie en ‘Zelf op pad’. Eilanders begeleiden de wandelingen, dus de informatie over het eiland krijg je van de echte kenners. Zo zijn er diverse wandelingen rondom het oorlogsthema te vinden, krijg je nieuwe informatie over het dorp Schiermonnikoog, zijn er wandelingen door de natuur of ga je op culinaire verkenning over het eiland. Sommige wandelingen staan vaker op het programma, een enkele wandeling is minder vaak te boeken.

November wandelmaand Schiermonnikoog

Voorbeelden van wandelingen

In het weekend van 5 en 6 november ga ik zelf richting Schiermonnikoog om deel te nemen aan de verschillende wandelingen. Op zaterdag gaan we met de Bunkertocht: ‘Atlantikwall 1940-1945’ mee. Hierin wordt verteld over Atlantikwall die destijds gebouwd werd op Schiermonnikoog.  Zondagochtend gaan we mee op zwerftocht over het Westerstrand en het Rif. Onderweg krijgen we leuke juttersverhalen te horen en informatie over het ontstaan van het gebied. We sluiten het weekend af met een Culinaire wandeling op de zondagmiddag. Een leuke manier om ook de cafés en restaurantjes van Schiermonnikoog te leren kennen.

November wandelmaand Schiermonnikoog

November wandelmaand Schiermonnikoog

Wandelend Schiermonnikoog verkennen

Ik kom al jaren op Schiermonnikoog en de laatste jaren zelfs meerdere keren per jaar. Zo gaan wij eigenlijk altijd met Pinksteren naar het eiland en sinds een aantal jaren ren ik mee met de Monnikenloop. Vroeger huurden wij altijd een fiets om het eiland te verkennen, maar de laatste tijd gaan wij steeds vaker lopend. Je komt dan sneller op plekken waar je fietsend niet komt. Wandelen op Schiermonnikoog is een leuke manier om het eiland te leren kennen en nieuwe plekjes te ontdekken. Zo hoop ik tijdens de wandelingen nieuwe informatie over het eiland te weten te komen en lekker te eten tijdens de culinaire wandeling.

November wandelmaand Schiermonnikoog

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een wandeling op Schiermonnikoog? Kijk dan snel op de site van de VVV.

November wandelmaand Schiermonnikoog

 

Meer lezen over Schiermonnikoog?
Restaurants op Schiermonnikoog
Wat te doen op Schiermonnikoog
Een dagje Schier
Balgexpres
Excursie Engelsmanplaat
Wandelroutes op Schiermonnikoog
Schiermonnikoog in de winter
November Wandelmaand

Overnachten op Schiermonnikoog
It Aude Kolonyhus
Hotel van der Werff
Vitamaris

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *