Reisinspiratie // Toffe reisboeken

inspiratie toffe reisboeken

Met de herfst voor de deur is het tijd voor wat (nieuwe) leesinspiratie. Tijd om weer lekker met een dekentje en een goed boek op de bank te kruipen. Ik heb de afgelopen tijd een aantal toffe, maar diverse, reisboeken gelezen en die ik graag met jullie wil delen.

Wanderlust- Anne de Buijck

inspiratie toffe reisboeken

Net voordat ik op vakantie ging zag ik ‘Wanderlust’ voorbij komen op internet. Een handzaam boek, dat natuurlijk niet kon ontbreken in mijn koffer. Opgedeeld in verschillende hoofdstukken geeft Anne je allerlei tips voor travel & style, overnachten, food hotspots en achterin vind je een aantal kleine gidsen van haar favoriete steden.

In ‘Wanderlust’ staan niet alleen tips voor reizigers, ook haar eigen ervaringen in de wereld worden gedeeld. Zo was ik totaal verbaasd dat iemand voor 1000 euro uit eten kan gaan, maar toch vond ik het leuk om te lezen dat ze daar zo enthousiast van werd. Een aantal ‘travel hacks’ gebruik ik zelf ook al tijdens reizen. Zo zweer ik bijvoorbeeld ook bij een sjaal tijdens het reizen die je namelijk ook als kleedje kunt gebruiken.

inspiratie toffe reisboeken

Wanderlust – Tips

In het boek komen diverse tips voor reizigers aan de orde. De twee leukste tips om te lezen vond ik persoonlijk de tips voor solo travel en de gezonde eet tips. De solo travel tips vond ik vooral herkenbaar om te lezen. Zo doe ik zelf ’s avonds ook niet meer zo veel op een bestemming. Ik vind het heerlijk om de hele dag op pad te zijn en ’s avonds te relaxen. De gezonde eet tips vond ik leuk om te lezen, omdat het eigenlijk wel heel belangrijk is en ik merk dat het er nog wel eens bij in schiet op reis.

De vormgeving van ‘Wanderlust’ is heel mooi gedaan met afwisselend leuke quotes en eigen afbeeldingen. Het boek is daarom een leuke aanvulling en herkenbaar voor reizigers.

Benieuwd naar het boek Wanderlust? Bestellen kan hier.

Mijn Berlijn – Marjolein van der Kolk

inspiratie toffe reisboeken

Marjolein deelt al 8 jaar haar ervaringen over Berlijn op haar blog. Haar verhuizing was voor haar omgeving niet een logische stap.  Zoals ze zelf aangeeft, een stad waar niet iedereen enthousiast was in haar omgeving. Een grauwe stad, met een verleden. Maar nu ze eenmaal in Berlijn is, wil ze niet meer weg.  Er valt zoveel te ontdekken in deze stad, dat ze regelmatig keuzestress ervaart. Heel herkenbaar.

Met haar boek ‘Mijn Berlijn’ is hier de stap van haar online blog naar papier. Toch is het boek zeker een aanvulling naast haar blog. Het boek bevat al haar persoonlijke tips en favorieten, een boek met insider tips en leuke verhalen. Je vindt er niet de standaard tips die je in een reisgids tegenkomt en juist door de verhalen die ze er bij voegt, is het ook voor mensen leuk die er al vaker geweest zijn. Je waant je in het hedendaagse Berlijn.

inspiratie toffe reisboeken

Mijn Berlijn – tips

Een van de leukste tips, die ik uiteraard zelf heb geprobeerd tijdens mijn reis, vond ik het verhaal over Tempelhof. Het voormalig vliegveld dat in 2008 gesloten werd, is tegenwoordig een leuke hangout in de stad. Zeker in de zomer is het een heerlijke plek om te barbecueën, om te sporten of gewoon te relaxen. Zelf heb ik er een middagje gezeten en ben ik op de laatste ochtend gaan hardlopen. Een heel rondje over Tempelhof is namelijk 6 kilometer. Een leuke voorbereiding op de marathon 😉

De aanrader om vanaf hotel Park Inn de stad te bekijken kan ik ook aanraden. Je kunt hier prachtig de zon zien ondergaan voor een paar euro en je hebt uitzicht op de Fernsehturm.  En qua drukte vond ik het reuze meevallen.

Mijn Berlijn is een prachtige reisgids voor Berlijn en zeker een toevoeging wanneer je een reis naar Berlijn hebt gepland. Ik heb het boek destijds niet meegenomen naar Berlijn, omdat er bij mij helaas een paar pagina’s los gegaan zijn en ik het boek graag zo compleet mogelijk wil houden. Zijn er dan ook minpunten? Helaas vind ik het persoonlijk jammer dat er geen register achterin het boek staat. Het boek is voornamelijk het Berlijn van Marjolein en even iets terugzoeken was hierdoor lastig. Het is niet een standaard reisgids, maar zeker een must voor Berlijn liefhebbers door de mooie vormgeving en handige informatie. En daarnaast ook een prachtige aanvulling op je reisboeken.

Benieuwd naar het boek Mijn Berlijn? Bestellen kan hier.

Lonely Planet – National Parks of America

inspiratie toffe reisboeken

De Nationale Parken in Amerika bestaan dit jaar 100 jaar. In 1916 was het president Woodrow Wilson die de National Park Service oprichtte voor het behoud van de natuur. Ter ere van het 100 jarig bestaan bracht Lonely Planet dit prachtige boek van alle 59 Amerikaanse Nationale Parken uit. Een item dat je zeker kunt toevoegen aan je Amerika collectie.

Van alle parken worden tips gegeven wat je er kunt doen, wat je er kunt zien, de mooiste hikes of waar je kunt overnachten. Ze geven een programma voor als je er een dag of meerdere dagen bent.

inspiratie toffe reisboeken

Het boek is mooi vormgegeven en de foto’s zijn uitnodigend. Het liefst wil je direct richting Amerika om één van de Nationale Parken te bezoeken. Ik ben op dit moment alleen in Yosemite National Park, Death Valley en de Grand Canyon geweest, dus voor mij zijn er nog genoeg mooie parken om te bezoeken. Een park dat op mijn bucketlist staat is Yellowstone National Park, maar na het zien van de foto’s van Grand Teton en de Great Smoky Mountains kan ik ook niet wachten om die te bezoeken.

Benieuwd naar het boek National Parks of Amerika? Bestellen kan hier.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Ben vooral benieuwd naar het boek van Berlijn. Ben er onlangs geweest een weekend maar dit was veel te kort. De Lonely Planet is niet helemaal mijn ding, vind het nog redelijk toeristisch allemaal wat erin staat

    1. Het boek van Berlijn is prachtig! Staan zoveel tips in! Die van de lonely planet vind ik vooral mooi vormgegeven en qua informatie aanvullend. Een mooi koffietafelboek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *