Inspiratie video Groningen – Verken de stad door de ogen van locals

Travel Inspiratie: Groningen

Een stad bekijken door de ogen van een inwoner zal altijd anders zijn dan door de ogen van toeristen. Even weer de schoonheid van je eigen stad ervaren, iets wat er bij in schiet in het dagelijks leven. Af en toe is het goed om even in je eigen stad rond te dwalen, niet in alle haast de boodschappen doen of van A naar B te gaan.  Tijd om zelfs nieuwe plekjes te ontdekken, terwijl je al jaren in de stad woont. En dan bedoel ik niet nieuwe hotspots ontdekken, maar mooie gebouwen, steegjes, hofjes noem maar op.

Groningen

Met de camera door de stad, je liefde voor fotograferen weer oppakken en zien dat Groningen eigenlijk heel mooi is. Dat wist ik natuurlijk al, maar door met andere ogen in alle rust naar de stad te kijken vallen nieuwe dingen je op. Bij de Bloggersmeeting in november werd mij duidelijk wat toeristen, in dit geval andere bloggers, mooi vinden aan onze stad. Alle fietsen overal geparkeerd, woonboten, gekleurde gevels, simpele dingen die Groningers, waaronder ikzelf, niet meer opvallen.

Inspiratie video Groningen - Verken de stad door de ogen van locals

Travel Inspiratie: Groningen

Tijd om daar verandering in te brengen en vaker een keer door de stad te dwalen zonder doel. Gewoon een hofje ingaan en kijken wat je tegenkomt. In de zomer of herfst door het Noorderplantsoen struinen of de menigte opnemen bij het nieuwe stadstrand bij het Ebbingekwartier. In de Folkingestraat naar de fietsers kijken die zich door de wandelaars proberen te wurmen, bij de kruisingen kijken naar alle fietsers die tegelijk hun weg zoeken, iets wat in Rotterdam niet mogelijk was. Of naar Reitdiephaven, de gekleurde huizen bekijken, iets waar ik graag nog een keer naar toe wil. Maar misschien ook wel naar plekken buiten de stad. Groningen heeft zoveel moois te bieden.

Dwaal met mij mee door de straten van Groningen.

Overige hotspots & bezienswaardigheden in Groningen en omgeving:
Zondag Noorderplantsoen
Alle Hotspots in Groningen
Student Hotel
The Commons
Pernikkel Groningen
Konbu Streetfood
City Guide Groningen; hotspots en bezienswaardigheden
Hofjes in Groningen
Hoe de provincie Groningen je nog kan verrassen
Werkplekken in Groningen

In samenwerking met Pank Media

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *