Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen

Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen

Little Italy in Manhattan New York is een levendige wijk die sowieso het bezoeken waard is. Je vindt er leuke eettentjes en je krijgt af en toe nog wat mee van de typisch Italiaanse sfeer die er vroeger hing. Natuurlijk is de wijk afgelopen jaren veranderd en is het niet meer de maffia wijk die het vroeger was. Een van de dingen die niet veranderd is, is het jaarlijkse festival The Feast of San Gennaro in september. Elf dagen lang wordt er van alles georganiseerd in de wijk en ben je in die periode in New York, dan mag je het festival zeker niet missen.

De oorsprong van The Feast of San Gennaro

Van origine is het een ‘one-day’ festival dat meegenomen is door immigranten uit Napels in 1926. Mulberry Street werd de thuisbasis voor deze net aangekomen immigranten. Het festival werd gehouden om 19 september om Saint Januarius, een heilige uit Napels, te eren. Het feest werd gehouden door een groep cafe eigenaren die een kleine kapel een offer uitbrachten aan de heilige en de opbrengst werd verdeeld onder de armen in de buurt. Tegenwoordig is het uitgebreid naar een elf-daags festival, sinds 1996 organiseert een non profit organisatie Figli di San Gennaro het festival om de vroegere spirit van de Italianen in leven te houden. In die elf dagen zijn er religieuze processies, kleurrijke parades, muziek en niet te vergeten een heleboel eten.

Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen
Waar moet je precies zijn?

Het festival vindt plaats in Little Italy in Manhattan. De beste straten om te bezoeken zijn Mulberry Street tussen Canal Street en Houston Street. Het podium voor de optredens is te vinden op de hoek van Grand & Mott Street. Hier vind je iedere avond om 18.30 uur live muziek.

Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen

Wat mag je niet missen tijdens het festival?

Op de eerste vrijdag van het festival is de grote Cannoli eetwedstrijd  (in 2018 op 14 september) om 14.00 uur. In zes minuten proberen mensen zoveel mogelijk Cannoli te eten bij Caffe Palermo. Er staat geen prijs op het spel, alleen de eer. Mocht je dit gemist hebben dan kun je zelf ook nog Cannoli proeven, Bakker Ferrara verkoopt dit tijdens het festival. Op de dag erna kun je de grote processie meemaken om 14.00 uur in Little Italy. Op de laatste zaterdag staat er nog een andere eetwedstrijd op het programma: Meatball Contest. Het festival staat tegenwoordig dus bekend om het vele lekkere Italiaanse eten in combinatie met muziek en gezelligheid. Je hoeft niet per se tijdens een event het festival te bezoeken. Het is gewoon al leuk om er door heen te wandelen en af en toe wat eten te proberen.Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen

Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York

Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York

Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

– Meer blogs lezen over Amerika?
Het Italiaanse festival The Feast of San Gennaro in New York- wat mag je niet missen

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *