Just like the movies in NYC // Coney Island

Just like the movies in NYC // Coney Island

Een nieuwe serie. Geïnspireerd op de vele films die ik in mijn leven al zag en hoe ik deze films tot leven zag komen in New York. Een stukje geschiedenis aan de hand van filmbeelden. Komende tijd probeer ik populaire filmlocaties in New York uit te lichten aan de hand van een stukje geschiedenis en in welke films je de plek terug kunt zien. De aftrap is voor Coney Island. Een plek die ik voor september 2017 alleen kende van filmbeelden. 

Coney Island

Het is alsof je teruggaat in de tijd. In Coney Island lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Met de metro kom je aan op Stilwell Avenue en het eerste dat je ziet is de gele gevel van Nathans Famous Hotdogs. Een gevel waarbij het lijkt alsof er jaren niets veranderd is. Op een mooie zomerse dag krioelen de mensen door elkaar. Het gegil vanuit attracties is luid hoorbaar, net als het geluid van de attracties zelf. Souvenirshop ten overvloede. Ik wil graag een van de eerste hotdogs ter wereld proeven, maar besluit verder te lopen als ik de rij zie. Even langs een aantal attracties. En daar heb ik geluk. Ook hier zit een foodtruck van Nathan’s. Tijd om een te proeven met uitzicht op het Wonder Wheel, een van de bekendste attracties op Coney Island. Ik waag mij niet in een attractie en kom voor de sfeer en het strand. De 6,4 kilometer lange boardwalk doemt voor mij op. Mensen zitten rustig op een bankje naar de zee te kijken met op de achtergrond typische eettenten. Ik besluit richting de branding te gaan. Even mijn voeten afkoelen in de zee. Even wegdommelen daarna op het strand. Hoewel wegdommelen, op zondag hebben hele families hun plek gevonden op het strand. En met daarbij luide muziek. Ach, dit is de sfeer van Coney Island zoals het bedoelt was.

Just like the movies in NYC // Coney Island

Geschiedenis Coney Island

Coney Island, een stukje New York dat de nodige veranderingen heeft ondergaan afgelopen jaren. Ooit gekocht door de Nederlanders in 1654 voor een geweer, een deken en een ketel, was het in de vroege jaren een gebied met veel hotels. Het was een makkelijke escape naar het strand voor de inwoners van Manhattan. Tussen 1880 en de Tweede Wereldoorlog werd het gebied het grootste amusementspark van Amerika. Er waren drie grote amusementsparken: Luna Park, Dreamland en Steeplechase. Hoewel het van oorsprong een eiland was, is het sinds 1930 met de komst van de Belt Parkway geen eiland meer.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Coney Island steeds meer concurrentie van bijvoorbeeld de airconditioning. Ook woedde er een grote brand in Luna Park wat er voor zorgde dat Coney Island verloederde. In 1964 werd ook Steeplechase Park gesloten. Het werd verkocht aan de vader van Donald Trump ( Fred Trump). Hij probeerde tevergeefs luxe appartementen te bouwen. Vele jaren daarna is het onduidelijk wat er precies gaat gebeuren met Coney Island. Met de komst van het New York Aquarium en nieuwe rollercoasters (2011), wordt Coney Island weer zoals het vroeger was; een amusement area.

Just like the movies in NYC // Coney Island Just like the movies in NYC // Coney Island Just like the movies in NYC // Coney Island

Filmlocatie Coney Island

Al jaren is Coney Island een populaire filmlocatie in New York. De meest recentste films zijn toch wel Wonder en Wonder Wheel. Wil je meer zien van Coney Island? Bekijk dan onderstaande films:

 • Wonder Wheel (2017)
 • Wonder (2017)
 • Brooklyn (2015)
 • Men in Black 3 (2012)
 • Uptown girls (2003)
 • Two Weeks Notice (2002)
 • Requiem for a dream (2000)
 • Beaches (1988)
 • Brighton Beach Memoires (1986)
 • Warriors (1979)
 • Wiz (1978)

Just like the movies in NYC // Coney IslandJust like the movies in NYC // Coney Island Just like the movies in NYC // Coney Island

Meer lezen over New York?

Just like the movies in NYC // Coney Island

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *