Las Vegas vs New York

blog Las Vegas vs New York

Twee steden die vaak bezocht worden tijdens een reis naar The States, maar die totaal verschillend zijn. Tijd om beide steden eens naast elkaar te leggen in een battle tussen Las Vegas en New York.

Bezienswaardigheden

Travel Inspiratie Citytrips // Las Vegas vs New York

In Las Vegas heb je genoeg bezienswaardigheden om je te vermaken. Naast het gokken en de vele shows, zijn de overige bezienswaardigheden meer gericht op ‘thriller’ ervaringen zoals de vele attracties bij de hotels. Je kunt genoeg attracties bezoeken waarvan je adrenaline krijgt. In New York raak je niet uitgekeken. De stad heeft zo veel bezienswaardigheden, dat je je prima een maand kunt vermaken. Deze bezienswaardigheden zijn gericht op een mooiere en intense ervaring van de stad in plaats van adrenaline. De punten gaan hierdoor naar New York.

Las Vegas: 0

New York: 1

Parken/ natuur

Travel Inspiratie Citytrips // Las Vegas vs New York

Beide steden hebben weinig groens in het centrum. Kijkend naar het weinige groen in het centrum van de stad, dan kan New York niet anders dan winnen met Central Park. Je waant je in Central Park even buiten de drukte van de stad en je kunt er heerlijk relaxen met uitzicht op de enorme wolkenkrabbers. Met de natuur opties rondom de stad, wint Las Vegas. De diverse highlights die je rondom Las Vegas kunt bezoeken zijn veel bekender bij het grote publiek: de Rocky Mountains, de Grand Canyon, Valley of Fire of Red Rock Canyon zijn maar een kleine greep uit de vele natuurgebieden rondom de stad. Las Vegas is niet voor niets de stad die zomaar opduikt uit de woestijn.

Las Vegas: +1

New York: +1

Eten/ drinken

Travel Inspiratie Citytrips // Las Vegas vs New York

New York is een waar foodie paradijs. Bagels, donuts, de NY cheesecake, pizza of de hotdog, allemaal etenswaren die je moet proberen tijdens een bezoek aan New York. De stad is in food trends een voorloper op heel Amerika en misschien wel op de rest van de wereld. De nieuwste trends qua eten komen uit New York. Daarnaast laat de stad zien dat je helemaal niet zo ongezond hoeft te eten in Amerika zoals vaak gedacht wordt. In Las Vegas gaat men vaak eten bij de vele restaurants die in de hotels zitten. Op zich niets mis mee, maar voor de echte ervaring moet je naar de stad van de hotdog en de cheesecake.

Las Vegas: 0

New York: +1

Wijken

Travel Inspiratie Citytrips // Las Vegas vs New York

Deze battle wordt gemakkelijk door New York gewonnen wordt. Iedere wijk biedt een compleet verschillende ervaring van de stad en is de moeite absoluut waard om te bezoeken. In Las Vegas heb je buiten The Strip, waar eigenlijk de hoogtepunten en dus de vele toeristen zijn, alleen nog downtown (Fremont Street) waar voor toeristen wat te beleven valt.

Las Vegas: 0

New York +1

Weer

Travel Inspiratie Citytrips // Las Vegas vs New York

De meeste mensen willen tijdens hun stedentrip mooi weer. Over het algemeen heeft New York een wisselend klimaat met een duidelijke scheiding tussen de seizoenen. Het kan er 10 graden vriezen in de winter en 35 graden zijn in de zomer. In Las Vegas kom je een warmer klimaat tegen gedurende het hele jaar. Je kunt bij wijze in maart al in een korte broek lopen. Dus wanneer je gaat voor mooi weer, dan wint Las Vegas. Toch geef ik de voorkeur aan New York met zijn verschillende klimaten. De verschillende seizoenen hebben zijn charme en maken de stad mooi.

Las Vegas: 0

New York: +1

Shoppen

Travel Inspiratie Citytrips // Las Vegas vs New York

Voor shoppen moet je naar New York. De meeste designers hebben een vestiging in “the city that never sleeps”. De meeste modemerken hebben meerdere vestigingen in de stad. Helaas is de koers van de dollar wat minder gunstig en kun je geen koffer meer vullen met ‘goedkopere’ kleding. Natuurlijk kun je ook prima winkelen in Las Vegas. Hier zitten ook meer outlets gevestigd in de stad, terwijl Woodbury Common zich buiten New York bevindt.

Vanwege de authentieke winkelervaring gaan de punten naar New York.

Las Vegas: 0

New York: +1

Hotels

Travel Inspiratie Citytrips // Las Vegas vs New York

Hier moet ik de winst over laten aan Las Vegas. Deze stad draait op de hotel business die veel meer bieden dan alleen maar overnachtingen. De hotels zijn een bezienswaardigheid op zich. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vinden in/bij de hotels; shows, shoppen, food courts of achtbanen. Complete thema hotels vind je in Las Vegas. Ook qua prijs wint Las Vegas het van New York. In New York betaal je veel voor een overnachting in Manhattan. De wijken Brooklyn en Queens daarentegen zijn goedkoper.

Las Vegas: +1

New York: 0

 

Eindstand

Las Vegas: 2

New York: 6

 

 

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *