Leuke winteractiviteiten de komende tijd

Leuke winteractiviteiten de komende tijd

December wordt over het algemeen gezien als een drukke maand. Met Sinterklaas en de Kerstdagen staan er vaak vele familie- en vrienden aangelegenheden op het programma. Zelf valt de drukte voor mij best mee rond die dagen. Ik vier maar een keer Sinterklaas, gelukkig zonder surprise en gedicht, en de kerstdagen breng ik bij mijn ouders door. Het zijn voor mij juist de andere activiteiten die december tot een drukke, maar leuke maand maken. Ik vind het altijd erg leuk om in de kerstsferen te komen en de versieringen in een stad geven net even de stad net wat extra sfeer. Welke leuke winteractiviteiten mag je niet missen de komende tijd?

WinterWelVaart Groningen

In het weekend van 15-17 december liggen de kades van de Hooge en Lage der A weer vol met prachtige schepen. Overdag is het al fantastisch om al deze schepen te bekijken, maar als het donker wordt komen de lichtjes tevoorschijn. Iets waar ik uren naar kan kijken. Rondom de schepen is tegenwoordig een kleine kerstmarkt te vinden en de schepen kunnen bezocht worden. Er zijn allerlei activiteiten rondom WinterWelVaart.

WinterWelVaart
Hooge en Lage der A Groningen
15-17 december

Leuke winteractiviteiten de komende tijd Leuke winteractiviteiten de komende tijd Leuke winteractiviteiten de komende tijdLeuke winteractiviteiten de komende tijd Amsterdam Light Festival

De binnenstad van Amsterdam staat in het teken van het Light Festival. Het jaarlijkse lichtkunstfestival wordt steeds populairder en trekt vele bezoekers richting de hoofdstad. Je kunt de kunstwerken zowel vanaf het land als vanaf het water bezoeken met een speciale canal cruise. De werken zijn dagelijks verlicht van 17.00 tot 23.00 uur. Het leuke aan dit festival is dat het niet na de kerstdagen stopt, maar je kunt zelfs tot en met 21 januari het verlichte Amsterdam nog bekijken.

Amsterdam Light Festival
Centrum Amsterdam
30 november – 21 januari

Kerststad Valkenburg

Nog een evenement dat niet stopt na de feestdagen: Kerststad Valkenburg. Tot en met 7 januari is het Limburgse Valkenburg in de kerstsferen. Er zijn verschillende kerstparades, kerstmarkten en de kerstgrot Mergelrijk is een miniatuurwereld nagemaakt. En natuurlijk kan een Santa’s Gift Factory niet ontbreken zodat je met de leukste cadeau’s thuiskomt. Een ideale plek om in de stemming te komen.

Kerststad Valkenburg
Centrum Valkenburg & Grotten
17 november – 7 januari

Kerstmarkt Bourtange

Vestingstad Bourtange (Groningen) kun je in de eerste drie weekenden van december zien in kerstsferen. In de historische vesting zijn de bruggen en toegangswegen verlicht en op het plein kan natuurlijk een kerstmarkt niet ontbreken. Het wordt gezien als een van de mooiste kerstmarkten van het Noorden en trekt bezoekes uit zowel Nederland als Duitsland.

Kerstmark Bourtange
Vestingstad Bourtange
Zaterdag 2,9,16 december (11.00-21.00 uur) en zondag 3,10,17 december (11.00-18.00 uur)

Leuke winteractiviteiten de komende tijd Leuke winteractiviteiten de komende tijd Leuke winteractiviteiten de komende tijd Leuke winteractiviteiten de komende tijd

Winterparade Amsterdam

Vanaf 21 december is de RAI twaalf dagen lang omgetoverd in een kerstdecor. Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Op het winterplein zijn diverse activiteiten te doen, je kunt naar Winter Welness, de kerstmarkt bezoeken, bij The Beer Village meefeesten met dj’s en livenuziek of kerstfilms kijken in de Christmas Cinema. Sommige activiteiten zijn binnen in de Rai, anderen op het buitenterrein zoals het 50 meter hoge reuzenrad.

Winterparade Amsterdam
Rai Amsterdam
21 december – 1 januari (1e kerstdag gesloten)

Zweedse Kerstmarkt Groningen

In de voormalige suikerfabriek in Groningen kun je komend weekend het Zweedse kerstgevoel ervaren. Een andere kerstmarkt dan de meesten in Nederland. Er is veel aandacht voor Scandinavisch design en eten. Een kanelbullar mag natuurlijk niet ontbreken op een Zweedse kerstmarkt en de Zweedse gehaktballetjes ook niet. Daarnaast kun je shoppen bij een van de vele kraampjes en zijn er optredens van kerstkoren.

Zweedse Kerstmarkt
Voormalige Suikerfabriek Groningen
9 & 10 december (10.00-17.00 uur)

Meer lezen over Groningen?

Welke winteractiviteiten ga jij een bezoekje brengen?

Leuke winteractiviteiten de komende tijd

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Misschien dat we dit jaar eindelijk eens naar de winterwelvaart in Groningen gaan. Normaal zijn we dan vaak ergens in Duitsland te vinden maar dit jaar is de planning wat anders en past Groningen er wel tussen.

    1. Leuk om te horen. Misschien ga ik ook nog wel even langs komend weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *