Lynn Canyon Suspension Bridge bezoeken in Vancouver Canada

Lynn Canyon

Lynn Canyon Suspension Bridge bezoeken in Vancouver Canada

Wat heb ik genoten van Vancouver. Het was een fijne stad aan het einde van mijn rondreis door Canada. Waarom? Omdat de stad niet alleen prettig was om te verblijven, maar ook omdat je de natuur in no time kunt bereiken. Ik verbleef er bijna een week en had er nog wel langer kunnen blijven. Het is een perfecte uitvalsbasis om zowel een stad te ervaren maar waar je ook kunt ontsnappen naar natuurgebieden. Een van die natuurgebieden waar ik het gevoel had even helemaal weg te zijn uit de stad was Lynn Canyon. Het minder bekende broertje van de Capilano Suspension Bridge, want ook in Lynn Canyon vind je een Suspension Bridge. Tips voor een bezoek aan Lynn Canyon Suspension Bridge in Vancouver.

Lynn Canyon Suspension Bridge bezoeken in Vancouver

Een van de beste geheimen in de Lynn Valley en misschien wel van Vancouver is de Suspension Bridge. Want zeg nou eerlijk, de Capilano Suspension Bridge is toch wel een stukje bekender en daardoor komen er ook meer toeristen. In Noord Vancouver vind je Lynn Canyon. Wat in eerste instantie bij aankomst redelijk klein lijkt, blijkt een heel uitgebreid natuurgebied te zijn. In tegenstelling tot de Capilano Suspension is Lynn Canyon gratis te bezoeken. Dat verschil zie je ook terug. De brug is natuurlijk goed onderhouden, maar verder ben je vrij om rond te lopen door Lynn Canyon. Er staan genoeg borden die je vertellen wat je er allemaal kunt doen, maar verder is het af en toe klimmen en klauteren in tegenstelling tot de Capilano. En dat maakt Lynn Canyon juist zo leuk. Je hebt meer vrijheid om het gebied te ontdekken en af en toe wat rotsen opklimmen voor mooie uitzichten. De brug die op een hoogte van 49 meter hangt, is een stukje kleiner dan Capilano, namelijk 47 meter lang en hangt al sinds 1912 op deze plek.

Wat te doen in Lynn Canyon?

Highlights in Lynn Canyon

Waar het in 1912 nog een klein gebied was, is het tegenwoordig enorm groot. Er is dus genoeg te doen in Lynn Canyon. Naast de Suspension Bridge zijn er diverse hoogtepunten die bezocht kunnen worden. Een van de eerste die je tegenkomt wanneer je over de brug linksaf slaat is de 30 foot pool. Een redelijk meertje waar in gezwommen kan worden en waar het water een prachtige groen/blauwe kleur heeft. Vanaf wat rotsen heb je een goed uitzicht over het meertje en daarom is het een ideale picknickplek. Andere highlights zijn de Pipeline Bridge en de Twin Falls. Mijn bezoek aan Lynn Canyon was redelijk spontaan waardoor ik helaas niet alle tijd had om alles te bezoeken. Dus mocht je Lynn Canyon bezoeken, trek er dan genoeg tijd voor uit.

Een handige kaart met alle highlights vind je hier.

In dit overzicht zie je hoeveel tijd je kwijt bent om alles te bezoeken:

Lynn Canyon Suspension Bridge bezoeken in Vancouver Canada

Trails in Lynn Canyon

In het park zelf zijn diverse trails te bewandelen.

  • Twins Falls Loop Trail: Ga na de Suspension Bridge rechtsaf. Je gaat hier het bos in en gaat uiteindelijk via de brug de Lynn Creek over en komt uit bij twee watervallen. Wanneer je de trap tegenkomt, sla daarna rechtsaf en je loopt uiteindelijk richting de parkeerplaats. 35-45 minuten – 1km
  • Thirty Foot Pool Trail: Een korte wandeling vanaf de Suspension Bridge naar de 30 foot pool waar je het water kan zien stromen vanuit een kleine canyon. Om weer terug te komen bij de Suspension Bridge, kun je de weg naar boven volgen. 25 minuten – 1km

Trails die door Lynn Canyon lopen

  • Baden Powell Trail: Deze route loopt langs de gehele noord kust en loopt door Lynn Canyon Park. Sommige delen van de trail zijn voor ervaren wandelaars. Voor het deel door Lynn Canyon Park ben je ongeveer 1 tot 1,5 uur kwijt.

Faciliteiten Lynn Canyon Park

Vanaf de parkeerplaats bij Lynn Canyon kun je het cafe bezoeken. Deze ligt dichtbij de Suspension Bridge. Vlakbij de parkeerplaats vind je ook het Lynn Canyon Ecology Center. Hier kun je leren over de ecosystemen in en rondom Vancouver. Naast het cafe vind je ook toiletfaciliteiten.

Hoe kom je bij de Lynn Canyon Suspension Bridge?

Je kunt Lynn Canyon bereiken met de auto. Er is een redelijk grote gratis parkeerplaats, maar houdt in de zomermaanden wel rekening met enige drukte. Op Lynn Valley Road dien je het bord van Lynn Canyon Ecology Centre in de gaten te houden, ga daar rechtsaf op Peters Road en je bereikt al vrij snel de hoofdingang.

Ook met het openbaar vervoer is Lynn Canyon te bereiken vanaf Downtown Vancouver. Je kunt vanaf Downtown de Sea Bus (let op: 2 zones) nemen naar Lonsdale Quay. Vanaf daar kun je met #228 de bus nemen naar Lynn Valley Center. Vanaf de halte aan de hoofdweg is het ongeveer 15 minuten lopen.

Meer lezen over mijn rondreis in het westen van Canada?

Praktische informatie Lynn Canyon Suspension Bridge bezoeken in Vancouver

Prijs: Gratis
Openingstijden: Juni – September 10.00 uur – 17.00 uur & Oktober – Mei 10.00 uur – 16.00 uur op maandag t/m vrijdag en op zaterdag en zondag van 12.00 – 16.00 uur. Op beide Kerstdagen en op nieuwjaarsdag gesloten.
Lynn Canyon Suspension Bridge

Meer lezen over West Canada?

Natuur in Canada

Vancouver & Edmonton

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on