Socials

Met de fatbike naar het Drenkelingenhuisje op Terschelling

Fatbike Terschelling

Met de fatbike naar het Drenkelingenhuisje op Terschelling

Wie kent de prachtige foto van en een alleenstaand huisje op het strand niet? Het kan op Vlieland gemaakt zijn, maar ook op Terschelling. Zie je contouren van duinen? Dan is het Terschelling. Helemaal aan de oostkant van het eiland staat dit fotogenieke Drenkelingenhuisje. Een reden om die kant op te gaan. En dat kan op verschillende manieren. Wij kozen voor een fietstocht met de fatbike naar het drenkelingenhuisje.

Terschelling verkennen op de fatbike

Fatbike huren op Terschelling

Bij de fietsverhuur Zeelen op Terschelling heb je de mogelijkheid om een fatbike te huren, een mountainbike met enorm dikke banden. De enige fiets die geschikt is om over het strand te fietsen, en ook de enige fiets waar je mee over het strand mag. Voor 20 euro kun je deze een dag huren. Ophalen kan bij de diverse locaties op het eiland, meestal is reserveren van te voren handig. Wij besloten deze te huren in West Terschelling, ons huisje zat halverwege Midsland en West Terschelling. Overige fietsen bezorgen ze bij je huisje of hotel, een fatbike helaas niet.

Overigens kun je ook kiezen voor een elektrische fatbike, wat ik achteraf misschien wel lekker had gevonden. Zeker wanneer de windkracht meer dan drie is, is een elektrische fatbike best een fijne optie. Op het strand heeft de wind namelijk ook nog eens vrij spel.

Route naar het drenkelingenhuisje

Vanaf West -Terschelling kun je er natuurlijk voor kiezen om de gehele route via het strand te rijden. Je bent dan in ongeveer 20-25 kilometer bij het huisje. Vanaf de laatste strandtent Heartbreak Hotel is het nog ongeveer zes kilometer op de fiets. Een andere mogelijkheid, zeker als de wind uit het noord-westen komt, is om bij het Heartbreak Hotel van het strand af te gaan en net voor Oosterend rechtsaf te slaan. Je rijdt hier door de duinen en diverse dorpen om weer in West Terschelling uit te komen. Onze uiteindelijke route was bijna 50 kilometer, een perfecte dagexcursie.

Fatbike Terschelling

Wat is het drenkelingenhuisje op Terschelling?

Aan de oostkant van het eiland vind je het drenkelingenhuisje, een voormalige schuilplaats voor drenkelingen. Schipbreukelingen moesten zich in dit huisje de eerste uren kunnen redden. In 1953 werd het huisje zwaar beschadigd, gelukkig kocht de VVV het daarna op voor één gulden en knapte het helemaal op. Tijdens een zware storm in 1962 werd het huisje voorgoed met de grond gelijk gemaakt. In 2000 werd het huisje weer herbouwd en kwam het 1,5 kilometer naar het westen te staan. Tegenwoordig is het een publiekstrekker op Terschelling.

Overige mogelijkheden om drenkelingenhuisje op Terschelling te bezoeken

Naast een bezoek aan het drenkelingenhuisje per fatbike is het natuurlijk ook mogelijk om lopend over het strand te gaan. Pakeer je ‘gewone’ fiets bij het Heatbreak Hotel staan en vanaf daar kun je ook lopend je weg vervolgen. Een andere manier is met een excursie. Met de strandbus rijd je vanaf het Heartbreak Hotel het strand op. Tijdens een twee uur durende excursie bezoek je niet alleen het drenkelingenhuisje, maar ook het Natuurreservaat de Boschplaat. Onderweg krijg je van alles te horen over het oostelijke deel van Terschelling.

Lees meer over Terschelling

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on