Socials

Mijn favoriete plekken in Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam

Mijn favoriete plekken in Rotterdam

Waar ik vroeger voornamelijk in Amsterdam te vinden was, heeft Rotterdam de laatste jaren mijn hart meer veroverd. En terecht, de stad wordt steeds hipper met leuke bezienswaardigheden en vooral ook leuke hotspots. De afgelopen jaren bracht ik regelmatig een bezoek aan Rotterdam. Bezocht leuke musea, ging bij leuke plekken eten en ontdekte eigenlijk dat het best een leuke stad is voor een stedentrip. Benieuwd wat je kunt doen in Rotterdam? Bij deze mijn favoriete plekken in Rotterdam. 

Wat te doen in Rotterdam?

Kubuswoningen

Wie kent de beroemde kubuswoningen niet? Ik overnachtte zelfs al in een, want Stayokay zit gevestigd in de kubus woningen. Toch blijft een plaatje om naar te kijken en ze zijn ook enorm fotogeniek. Overigens zou ik er niet in willen wonen, want het lijkt mij ontzettend lastig qua inrichting.

Fenix Foodfactory

Een fijn plekje waar je lekker kunt eten en ook nog eens een goed uitzicht hebt over Rotterdam. Een foodhall waar je gezellig kunt lunchen of dineren, lekker rond kunt struinen en genieten van goed gezelschap.
Fenix Foodfactory

Wat te doen in Rotterdam

Euromast

Rotterdam vanuit de hoogte kan ik je zeker aanraden. Je hebt een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de bekende Euromast. Vanaf 185 meter kijk je uit over Rotterdam en met het blauwe uurtje is de stad magisch om te bekijken. Overigens durfde ik niet helemaal naar boven, traplopen buiten op de toren zonder ondergrond vond ik iets te.

Wat te doen in Rotterdam

Hotel New York

Een hotel met geschiedenis en waar ik vaak even een bezoekje aan breng. Het hotel is van de buitenkant prachtig om te aanschouwen, maar ook de binnenkant mag er zijn. Het is een plek met geschiedenis en je kunt er goed eten. 

Wat te doen in Rotterdam

Markthal Rotterdam

Een van de eerste foodhallen in Nederland en hij bestaat nog steeds. Het dak van de markthal is prachtig om te zien. Vooral daarom loop ik er vaak even doorheen. Qua marktkramen heb ik er wat minder mee dan bijvoorbeeld de Fenix Foodhal, maar toch is de Markthal een bezoekje waard.

Wat te doen in Rotterdam

Luchtsingel brug

Een gele brug die op menig instagram account voorbij komt wanneer een bezoek gebracht wordt aan Rotterdam. Niet een hele bijzondere brug, maar gewoon leuk om even doorheen te lopen.

Wat te doen in Rotterdam

Erasmusbrug

Voor mij het icoon van Rotterdam. Het blijft een erg fotogenieke brug en op de een of andere manier loop ik er vrijwel altijd wel over heen tijdens een bezoek aan Rotterdam. Sinds 1996 de verbinding tussen de Kop van Zuid en het centrum van Rotterdam.

Wat te doen in Rotterdam

Witte de Withstraat

Het bruisende deel van Rotterdam met veel leuke restaurants en street art. Misschien wel de leukste straat van Rotterdam. Het is de plek waar je lekker uit eten kunt gaan of kunt borrelen. Of gewoon lekker door heen struinen om street art te bewonderen.

Delfshaven

Een wijk met een historie. Oude pakhuizen, historische grachtenpanden en dat is gelukkig allemaal bewaard gebleven tijdens het bombardement in 1940. Het is de plek waar de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken en de geboorteplaats van zeeheld Piet Hein. En daarnaast ook een erg fotogenieke plek.

Park & Bike – de ideale manier om Rotterdam te verkennen

Een dagje of een heel weekend Rotterdam op de planning staan? Dan is al snel de vraag; hoe ga je er heen en hoe voorkom je torenhoge (onnodige) kosten om bijvoorbeeld jouw auto te parkeren. Met P+R Rotterdam parkeer jij gratis de auto, wanneer je er meteen een fiets bij huurt!

Je parkeert de auto gratis op één van onze MobiHubs aan de rand van de stad en stapt direct op de fiets. Met ongeveer 15 minuten fietsen (of minder) ben je al in het centrum van Rotterdam. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek of de hoge parkeerkosten die je in het centrum betaalt. Tijdens jouw fietstocht en bezoek aan Rotterdam, staat jouw auto gratis geparkeerd.

Een reservering maken voor jouw parkeerplek met fiets is heel eenvoudig. Op de website van Park & Bike vul je de data in, je betaalt en je kunt direct jouw auto parkeren! Nadat je een reservering hebt gemaakt, ontvang je per mail en SMS meteen alle informatie die je nodig hebt. Heb je een reservering en ben je bij de MobiHub aangekomen? Dan open je de slagboom eenvoudig via je telefoon. Ook het slot van de fiets open je met een app op je telefoon. Simpel en snel! Je kunt één van de beschikbare fietsen uitkiezen die er staan. Tijdens jouw reservering kan je hem zo vaak op en van het slot halen als nodig is.

Lees meer over parkeren in Rotterdam bij Park & Bike

Wat te doen in Rotterdam

Meer lezen over Rotterdam?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on