Monthly Favorites // December 2017

Monthly Favorites // December 2017

De laatste maand van het jaar. Tijd om terug te blikken en te kijken naar 2018. Terugkijkend op het jaar, heb ik een mooi reisjaar gehad. Nieuwe bestemmingen ontdekt, maar ook favorieten weer bezocht. Zo ook in december. Het eerste weekend was ik aan het genieten van een weekend op Schiermonnikoog. Mijn favoriete waddeneiland. Verder bracht ik een bezoek aan Zwolle en genoot ook van een weekend even helemaal niets moeten bij mijn ouders. Inmiddels zitten de kerstdagen er op en kijk ik stiekem uit naar volgende week. Benieuwd wat er dan op de planning staat? Lees dan snel verder in mijn Monthly Favorites van december.

Monthly Favorites: Personal

Ook in december maakte ik weer de nodige kilometers op mijn hardloopschoenen. Rennend door de duinen van Schiermonnikoog of door de bossen van Zuidlaren, genieten. Daarnaast kun je tegenwoordig bij Runkeeper ook je afstanden per maand en zelfs per jaar zien. Ik maakte bijna 2x zoveel kilometers in 2017! Dit komt natuurlijk mede door het trainen van de 10 kilometer, maar ik merk ook dat het lopen mij makkelijker afgaat. Waar ik vroeger even 20 minuten liep, loop ik nu vaak minimaal een half uur.

Ik ben nog steeds fanatiek aan het lezen. Op dit moment ben ik mijn vierde boek aan het lezen van deze maand . Ik las De Doorbraak van Simone van der Vlugt, Het Bitterzoete Paradijs van Iris Hannema, Achter gesloten deuren van B.A. Paris en ben op dit moment bezig met Mijn Amerika van Marts Smeets. Een hoog thriller en reisgehalte deze maand. Qua films zit ik dit jaar bijna op 130 films. Een stuk minder van voorgaande jaren, omdat ik het meer los laat en nu kijk in december eigenlijk pas op hoeveel ik zit. Afgelopen maand zag ik Coco in de bioscoop, fantastisch om te zien. Wat een kleurrijke animatie.

Monthly Favorites // December 2017

Zoals ik al zei heb ik afgelopen maand ook teruggekeken naar 2017. Niet alleen heb ik mooie reizen mogen maken, ik heb ook heel veel geleerd over mijzelf. Zo neem ik eerder rust en kan ik de balans beter vinden, dat is ook wel te zien aan het aantal boeken dat ik las afgelopen jaar. Ook tijdens mijn soloreizen leerde ik veel. Ik heb af en toe nog wel eens moeite met genieten, omdat ik altijd maar weer verder wil, maar dat genieten vond ik in New York. Niet alle dagen lukte het, maar af en toe had ik kleine momenten waar ik nog met een glimlach aan terug denk. Een zonsondergang op de Top of Rock bijvoorbeeld. Ook qua werk vond ik redelijk de rust. Ik wilde voor mijzelf kijken wat ik graag zou willen dit jaar en langzamerhand vielen de puzzelstukjes op zijn plek en heb ik besloten dat ik op dit moment prima op mijn plek zi. Ik ben in bepaalde dingen een stuk rustiger geworden en kan (gelukkig) meer loslaten.

Monthly Favorites: Blog

Afgelopen maand kwamen er steeds meer plannetjes voor mijn blog in mij boven. De tijd om ze uit te voeren, had ik helaas niet. Afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het vullen van bepaalde pagina’s. Zo hebben de Your Travel Guides een update gehad en zijn ze inmiddels bijgewerkt en ben ik nog druk bezig aan de achterkant. In het begin van het nieuwe jaar hoop ik een redelijk eind te zijn. Soms heb je zoveel plannen, maar helaas de tijd niet om het allemaal uit te voeren. Binnenkort dus meer op YTG.

Monthly Favorites: Things I  love

Ik liet een aantal foto’s van New York afdrukken. De foto op Times Square blijft toch we een van mijn favorieten.

Monthly Favorites // December 2017

Een quote die ik tegenkwam tijdens de Instameet in het Groninger Museum. We mochten bij de opening van de tentoonstelling Ook Romantiek aanwezig zijn en zagen Typhoon nog optreden.

Monthly Favorites // December 2017

Uit eten bij Ingeburgerd in Zwolle. Leuk restaurant en heerlijke burgers!

Monthly Favorites // December 2017

Taartjes eten bij Deliroos in Zwolle.Monthly Favorites // December 2017

En als je dan toch in Zwolle bent, dan kan een bezoek aan je favo boekenwinkel niet ontbreken. Ook deze keer ging ik niet met lege handen naar huis en kocht ik een nieuwe travel journal.

Monthly Favorites // December 2017

Het sinterklaasspel op het werk. Een heleboel cadeau’s, maar de kerstbol was mijn buit.

Deze slinger met motivatie quotes kocht ik op Schiermonnikoog. Inmiddels hangt hij door het huis.

Monthly Favorites // December 2017

Slapen in een bedstede!

Monthly Favorites // December 2017

Überhaupt een appartement met zo’n uitzicht! Zelfs met de mist had het zijn charme 🙂

Monthly Favorites // December 2017

Kerstruien gekte bij de film 🙂Monthly Favorites // December 2017

Tweede kerstdag brachten we door in Amsterdam. Eventjes de stad in en daarna aan de gourmet met de familie.

Monthly Favorites // December 2017 Monthly Favorites // December 2017

Monthly Favorites: Reizen

In het begin van december bracht ik een weekend door op Schiermonnikoog. Ik was nog niet eerder in december op Schiermonnikoog geweest en je merkt dat de dagen dan toch echt wat korter zijn. Ook zijn winkels wat eerder gesloten, maar is het wel heerlijk rustig op het eiland. We maakten vier fijne wandelingen, maar merkten dat wandelen in december toch iets pittiger was dan in de zomer. Dan neem je af en toe toch even pauze in de duinen of op een terras. Nu loop je in een stuk door. Toch was het heerlijk uitwaaien in de duinen en eigenlijk hadden we er prima weer bij.

Monthly Favorites // December 2017 Monthly Favorites // December 2017 Monthly Favorites // December 2017

In de eerste week van januari staat er plotseling iets heel anders op het programma. Begin van de maand kreeg ik een mailtje dat ik een reis naar Portland heb gewonnen. In eerste instantie ben je nog een beetje terughoudend, maar na een bevestigingsmail bleek ik toch echt gewonnen te hebben. Van 3 t/m 8 januari ben ik in Portland te vinden met een klein uitstapje naar Cannon Beach. We hebben vorige week een document gekregen met een heleboel informatie erin. Ik denk dat we ons wel gaan vermaken. We? Jep, ik mag ook nog eens iemand meenemen. Mijn zusje vergezelt mij tijdens deze trip.

Daarnaast maakten we nog meer plannen voor het nieuwe jaar. Deze kun je begin volgende week lezen op YTG.

 

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. He wat ontzettend leuk dat je een reis naar Portland hebt gewonnen! Zo fijn en alvast veel plezier met je zusje!

  2. Hoe gaaf dat je nu naar Portland gaat! Ik ga je volgen op Instagram want ik wil hier ook nog een keer naartoe 😉

    1. Vond het echt een fijn stukje van Amerika. Ik wil nog wel meer van Oregon zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *