Monthly Favorites // Februari 2018

Monthly Favorites // Februari 2018

Februari, de maand die we koud afsluiten. De maand waarin we konden genieten van het succes op de Olympische Spelen. De maand die voor mij in het teken stond van fit worden en vooral ook blijven. Ik begon de maand bij het IFFR in Groningen. Zag leuke en vreemde films voorbij komen en zag in de eerste paar dagen van de maand al een groot aantal films. Ik ging een dagje naar Haarlem en de laatste paar dagen genoot ik van het wandelen tijdens het winterse zonnetje in Nederland. Benieuwd naar mijn favoriete momentjes van deze maand? Lees dan snel verder.

Monthly Favorites: Personal

Februari stond voor mij in het teken van hardlopen. Fit worden en fit blijven ondanks alle griepjes die ik voorbij zag komen om mij heen. Ik kan zeggen dat het mij gelukt is. Ik heb veel getraind afgelopen maand. Rende in ieder geval 2 keer per week en probeerde daarnaast nog 1 a 2 keer per week kracht te doen. Dat ik fitter word is wel te zien. Ik maakte vele kilometers afgelopen maand en brak zelfs records. Ik liep zo’n 60 kilometer hard afgelopen maand, waarvan zelfs 24 kilometer in 1 week en verbrak mijn langste afstand ooit. Nu ga ik eerst iets afbouwen en over drie weken loop ik de Nacht van Groningen en het weekend erna de Monnikenloop op Schiermonnikoog. Bij beiden ga ik 10 kilometer rennen. Daarna ga ik denk ik door met opbouwen want ik heb er echt plezier in gekregen!Monthly Favorites // Februari 2018

Afgelopen maand las ik een tweetal boeken en ben nu bezig met de Sara Linton reeks van Karin Slaughter. Eleanor en Park en The Subtle Art of not giving a Fuck waren de twee boeken die ik las. De eerste las heerlijk weg, de tweede moest ik mij af en toe toe zetten om te lezen. Toch las ik soms verhelderende passages.

Ik zag door het IFFR redelijk wat films, maar bezocht ook daarnaast nog een aantal films in de bios. Mijn favorieten van de afgelopen maand zijn The Post, Expedition Happiness, Shape of Water en Florida Project. Grootste tegenvaller vond ik Downsizing, de trailer zag er leuk uit, maar het verhaal is te langdradig helaas.

Monthly Favorites: Blog

Afgelopen maand merkte ik dat bepaalde dingen blijven liggen doordat ik er de tijd niet voor vrij maak. Komende maand wil ik dit anders gaan doen. Ik heb besloten om iets minder blogs te publiceren en mij even te focussen op de context die er al is. Tijd om daar even mee aan de slag te gaan. Wanneer ik er ‘tijd’ voor heb publiceer ik weer normaal, maar eerst even bepaalde dingen oppakken.

Mijn instagram foto met de meeste likes van afgelopen maand: 170 likes!Monthly Favorites // Februari 2018

Voor onze trip naar Portland maakte ik een filmpje voor IFly magazine. Dat je jezelf in een nieuwsbrief voorbij ziet komen is dan wel even schrikken 🙂Monthly Favorites // Februari 2018

Monthly Favorites: Things I love

Een weekendje IFFR is altijd fijn. Ieder jaar probeer ik het weekend te blokken zodat ik vrijwilliger kan zijn. Of het zaalwacht is of ik bij de infobalie, er hangt altijd een fijne sfeer op het festival. Ik zie films die ik normaal niet zo snel zie omdat je bij een film staat ingedeeld.

Het winterse weer zorgde ervoor dat ik lekker naar buiten ging en de zon op zocht. Er lag zelfs een laagje ijs op het Paterswoldsemeer. Helaas te dun om te schaatsen, maar wie weet komt dat nog.

Monthly Favorites // Februari 2018 Monthly Favorites // Februari 2018

Ik at afgelopen maand twee keer buiten de deur. Ik ging met collega’s eten en stappen in Groningen en ging een dagje met een vriend naar Haarlem. Met de dames van Wander Women ging ik thee drinken bij Black en Bloom in Groningen om even bij te kletsen.

Monthly Favorites // Februari 2018 Monthly Favorites // Februari 2018 Monthly Favorites // Februari 2018

Ik bezocht de tentoonstelling The American Dream in Assen en zag mooie schilderijen en portretten voorbij komen van Amerika. Ondanks de prijs (15 euro) vond ik het wel interessant om te zien. In Assen kun je de periode 1945-1965 zien van het realisme, in Emden van 1965-2017. Die gaan we binnenkort nog een keer bekijken.

Monthly Favorites // Februari 2018 Monthly Favorites // Februari 2018

 

Monthly Favorites: Reizen

Ik bleef in Nederland afgelopen maand. Ik bezocht deze keer een Nederlandse stad die ik al een tijdje op mijn lijstje had staan: Haarlem. Ik vond het een leuke stad om in rond te lopen en vooral eentje met veel leuke hotspots. We hebben er een paar kunnen bezoeken, maar er is nog veel meer te zien.Monthly Favorites // Februari 2018 Monthly Favorites // Februari 2018

Vooruitblik

Maart staat voor mij in het teken van hardlopen en niet te vergeten een weekend Schiermonnikoog. 23 maart vertrek ik voor een weekend naar mijn favo eiland. We slapen deze keer in Hotel van der Werff waar ik al jaren wil overnachten en deze keer gaat het eindelijk gebeuren! Verder ben ik al dingen aan het voorbereiden voor mijn reis naar Canada. Doordat ik met het openbaar vervoer ga is het af en toe even puzzelen qua excursies om zoveel mogelijk te zien. Daarnaast probeer ik ook alvast wat dingen te boeken zodat ik mijn uitgaven kan spreiden. Tips voor Canada zijn natuurlijk altijd welkom.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Leuke maand lady! Je foto van Haystack rock is tof, logisch dat je zoveel likes kreeg. Je video is ook echt heel gaaf. Lijkt me wel gek ja, jezelf terug zien in de nieuwsbrief. Hopelijk leverde het je veel views op! Goed dat je zo sportief bent, met deze maand 2 wedstrijden. Maak er een fijne maand van! Enne, snel tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *