Monthly Favorites // Januari 2018

Monthly Favorites // Januari 2018

Januari stond voor mij in het teken van Oregon en een ritme vinden. Op 3 januari vloog ik richting Amerika om daar de schoonheid van Oregon te ontdekken. Een trip die ik begin december won via IFly Magazine. De rest van de maand stond daarna in het teken om van de jetlag af te komen en weer een ritme te vinden. En daarnaast stonden er nog een paar leuke dingen op het programma.

Monthly Favorites: Personal

Persoonlijk had ik veel moeite afgelopen maand om na Amerika weer een ritme te vinden. Ik ging direct vanaf het vliegveld naar de Vakantiebeurs in Utrecht om maar direct weer in het ritme te komen. Rond 16.30 uur was ik weer in Groningen en om 18.30 uur lag ik knock-out na een gemiste nacht. De volgende dag werd ik luid gewekt door de wekker om kwart over 7, tijd om te werken. De ochtend kwam ik nog redelijk door, maar in de middag ben ik naar huis gegaan. Ik had niet alleen de grootste moeite om mijn ogen open te houden, ik voelde mij ook gewoon niet lekker. Direct even een dutje gedaan en ‘savonds kon ik redelijk snel weer slapen. En toen begon de ellende, ik werd om half 12 wakker en ik denk dat ik het nog wel 03.00 uur heb zien worden. Gelukkig bleek ik niet de enige op de app, mijn zusje lag op hetzelfde moment wakker. Zij had alleen de pech de volgende dag weer aan het werk te moeten, ik werd om 9.15 uur wakker.. Overigens heb ik de rest van de dagen zo ingevuld als dat ik anders ook zou doen. Langzamerhand voelde ik mij steeds beter en kwam ik weer in het ritme. Inmiddels ben ik weer echt een ochtendmens en word ik uit mijzelf om half 7 wakker.

Monthly Favorites // Januari 2018

Met mijn persoonlijke doelen gaat het in de eerste maand goed. Ik ben begonnen met trainen voor de twee 10 kilometers die in maart staan gepland. Ik ben daarnaast weer fanatiek aan het lezen en van alle films die ik zag afgelopen maand, zag ik 75% in de bioscoop. Ik last de boeken van Hendrik Groen afgelopen maand (spuit 11) en was daar enorm door verrast dat ik in twee dagen de serie ook al heb gezien. Daarnaast las ik Mijn Amerika van Mart Smeets. Ik moest even inkomen, maar al snel zat ik in Amerikaanse sferen. Overigens kocht ik deze maand een eigen e-reader. Ik leende er altijd een, maar toen de BTW dagen eraan kwamen, besloot ik er zelf een aan te schaffen. Toch blijft een papieren boek mijn favoriet, maar voor op reis is het echt ideaal! De topper qua films die ik afgelopen maand zag was Three Billboards Outside Ebbing Missouri.

Monthly Favorites: Blog

Zoals jullie misschien al wel weten ben ik wat algemene pagina’s aan het maken op YTG. Deze maand kwam daar de Your Travel Guide van Letland bij. Komende periode staan er nog een aantal op het programma en wil ik nog wat meer dingen veranderen. De blog die afgelopen maand het meest gelezen werd is: Overnachten in It Aude Kolonyhus.
Mijn instagram post met de meeste likes (157) in januari:  Monthly Favorites // Januari 2018

Monthly Favorites: Things I love

Oud en nieuw met vriendinnetjes.

Monthly Favorites // Januari 2018

Allemaal fijne momenten die ik beleefde in Oregon. Van prachtige uitzichten in de bus, hiken, boekje lezen bij de open haard, uitzichten vanuit het vliegtuig, tour in Portland, Boekhandel Powells, fietsen in een restaurantje, fotograferen op reis, fijne ontbijtjes, verwend worden in Portland, hottub na het wandelen en de natuur in Oregon.

Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018Monthly Favorites // Januari 2018
Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018
Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018

Vakantiebeurs 2018 in Utrecht

Monthly Favorites // Januari 2018

Ik ging deze maand twee keer uit eten en deed dat bij Loeks en Block and Barrels in Groningen. Twee nieuwe plekken voor mij in Groningen en waar ik lekker heb gegeten. Daarnaast deed ik op de stormachtige dag in Nederland ‘t Feithuis aan waar ik een warme chocomel dronk met mijn moeder. Eventjes daarvoor kocht ik alvast een jas voor mijn reis naar Canada. Misschien een beetje vroeg, maar aangezien er nu overal sale is kon ik het niet laten. Hoewel ik nooit bij de kindermaten kijk, deed ik deze keer wel bij de Bever en daardoor vond ik een jas voor een heel fijn prijsje!

Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018 Monthly Favorites // Januari 2018

Veel bioscoopbezoeken afgelopen maand. Normaal koop ik eigenlijk nooit wat, aangezien ik wekelijks naar de bioscoop ga en het daardoor echt een duur grapje wordt, maar deze keer had ik zin in popcorn. Op zulke momenten kan ik daar dan ook echt even van genieten.

Monthly Favorites // Januari 2018

Monthly Favorites: Reizen

Afgelopen maand bracht ik vijf nachten door in Oregon. De eerste paar dagen verbleven we in Portland. Een stad waarin ik vooral een mix van gebouwen en mensen zag. Een stad waarvan ik nog steeds niet weet wat ik ervan moet vinden. Misschien heeft dat ook te maken met het jaargetijde. In de zomer ziet een stad er toch net even wat anders zijn. Op de kust van Oregon ben ik een klein beetje verliefd geworden. Zo’n plek waar je heerlijk actief kunt zijn, maar ook heerlijk kunt ontspannen. De natuur verraste mij en het hiken smaakte naar meer. Een regio waar ik nog graag een keer terug kom.

Monthly Favorites // Januari 2018
Vooruitblik

In februari is het voor mij rustig qua reizen. Ik ga een dagje Haarlem ontdekken en verder ben ik in Groningen. Daarnaast ben ik het eerste weekend vrijwilliger bij het IFFRiG. Vier dagen lang staat het GroningerForum in het teken van de Rotterdamse versie van het IFFR.

Eerdere Monthly Favorites lezen?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

8 reacties

  1. Jij en jouw zus lijken echt super veel op elkaar! Jullie hebben echt een mooie reis gehad samen naar Portland, zo te lezen 😉

    1. Haha ja wij lijken inderdaad wel op elkaar, terwijl zij een van een tweeling is 🙂

  2. Heerlijke maand had je! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar Block & Barrels. Leuk dat je naar Haarlem gaat, daar wil ik ook weer eens naartoe. Fijne stad!

  3. Oregeon lijkt me ook erg mooi om te bezoeken. Vervelend dat je best lang last had van een jetlag. Dat had ik laatst vanuit Costa Rica ook. Ik hoop dat ik daar dit jaar vanuit USA minder last van heb, maar ik vrees het ergste. Leuk dat je het met je zus kon delen. En wow wat ga jij vaak naar de bios. Bij mij is dat volgens mij alweer een jaar geleden oeps. Met Netflix kijk ik tegenwoordig alles thuis.

    1. Haha ja ik ga inderdaad best vaak naar de bios. Met Netflix heb ik helaas het probleem dat ik bijna alles heb gezien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *