Monthly Favorites // November 2017

Monthly Favorites // November 2017

November is al weer afgelopen, nog een maand en dan begint 2018 al weer. Ondertussen zien we ook dat we richting 2018 gaan. Het weer is niet heel bijzonder afgelopen weken, veel regen en weinig zonneschijn. Laten we maar zeggen dat het erbij hoort. Door het weer is het niets leuker dan reisplannen maken voor het nieuwe jaar. Jullie hebben woensdag op Social Media al kunnen lezen dat ik mijn eerste vliegticket heb geboekt. Benieuwd waar naar toe? Lees dan snel verder. In november bezocht ik het Duitse waddeneiland Borkum en as we speak geniet ik van Schiermonnikoog. Wat ik verder heb gedaan in november lees je in mijn Monthly Favorites.

Monthly Favorites: Personal

Ik ben nog steeds druk aan het hardlopen en sporten, maar merk wel dat ik mij af en toe er toe moet zetten. Het regent soms hele dagen en dan duik ik toch liever even de sportschool in dan buiten te rennen. Natuurlijk heb ik afgelopen maand ook genoten van bepaalde runs. Zo liep ik op het strand van Borkum terwijl de zon net op was, een week later liep ik weer in de bossen van Zuidlaren en nog een week later deed ik mee met een trail clinic in het Stadspark in Groningen. Hoewel ik onder de modder zat, en mijn schoenen nog steeds, was het heerlijk om te rennen op zondagochtend in de natuur. Hopelijk dit weekend weer een fijne run op Schiermonnikoog, als het even meezit wil ik het 10km rondje van de Monnikenloop testen.

Monthly Favorites // November 2017 Monthly Favorites // November 2017

Afgelopen maand heb ik weer genoeg gelezen. Waar ik vroeger ontzettend veel films keek, merk ik dat ik nu meer tijd neem om te lezen. Bij een film val ik soms al halverwege in slaap. En daarnaast de meeste goede films op Netflix heb ik al gezien (dat krijg je met jaren waarin ik 200 films keek). Dus mocht iemand nog een aanrader hebben! Afgelopen maand las ik Vele Hemels boven de zevende -Griet op de Beeck, Zomernacht – Kristin Hannah, Trouweloos – Karin Slaughter en op dit moment moet ik nog 100 bladzijden van Judas. Een gevarieerde leesmaand. Het abonnement van Kobo Plus stopt deze maand, dus ik ga eerst weer beginnen aan fysieke boeken.

Monthly Favorites: Blog

Afgelopen maand bezocht ik TravelPressentation in Utrecht. Er waren vele reisbloggers en mensen uit de reiswereld aanwezig. Na een presentatie was het tijd om te pitchen bij bedrijven. Iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Uiteindelijk was het een geslaagde middag.

Verder heb ik wat ideeën voor Your Travel Guide en hiermee hoop ik in mijn vrije week tussen kerst en oud en nieuw aan de slag te gaan. Ik merk dat ik vol ideeën zit, maar dat ik af en toe te weinig tijd heb. Hopelijk komt het er binnenkort uit 🙂Monthly Favorites // November 2017 Monthly Favorites // November 2017

Monthly Favorites: Things I  love

Met mijn moeder maakte ik een wandeling bij Oudemolen. Een gevarieerde wandeling door bos, hei en weilanden. Halverwege de wandeling kregen we te maken met een hoosbui, maar dat leverde wel een prachtige regenboog op.Monthly Favorites // November 2017

Ik lunchte twee keer buiten de deur deze maand. Bij Pronk in Groningen en Feel Good in Groningen. Vooral de burger bij Feel Good was heerlijk!

Monthly Favorites // November 2017 Monthly Favorites // November 2017

Hotelontbijtjes als dit.. Hier kun je mij wel voor wakker maken!

Monthly Favorites // November 2017

Een gezellig dagje met vriendinnen. Lunchen, even de stad in, borrelen en spelletjes, pizza’s van Buurman en Buurman, goede gesprekken en nog even de stad in.

Monthly Favorites // November 2017

Zeehondjes spotten tijdens je morning run op Borkum. Stiekem wel balen dat je alleen je telefoon hebt, maar goed afgelopen jaren heb ik geleerd dit soort momenten in mijn eigen herinnering op te slaan in plaats van balen dat je alleen een telefoon bij je hebt en daardoor geen goede foto kan maken.

Monthly Favorites // November 2017

Blij worden van momentjes in de natuur of tijdens je werk een zonsopkomst met mist over het meertje.

Monthly Favorites // November 2017
Monthly Favorites // November 2017

Monthly Favorites: Reizen

Mijn maand startte op Borkum waar ik een nachtje met Marcella verbleef. We verkenden het eiland per fiets en hadden die dag geluk met het weer. We verbleven in een fijn hotel en gingen heerlijk uit eten. Kortom, altijd fijn om even uit te waaien op een eiland. Vandaag vertrek ik naar Schiermonnikoog. Hier verblijf ik een weekend met mijn moeder in een prachtige accommodatie. Lekker wandelen over het eiland, hardlopen, boekjes lezen en eten; een goede start van december lijkt mij.

Voor 2018 heb ik mijn eerste vliegticket geboekt. Eind september vlieg ik naar Edmonton in Canada en halverwege oktober vanaf Vancouver weer terug. Ik kan niet wachten om die kant op te gaan, gelukkig kan ik eerst nog een redelijke tijd genieten van de voorpret 😉 In de eerste week van 2018 meer over mijn reisplanning van het nieuwe jaar.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

8 reacties

 1. Fijne maand heb je achter de rug. De boeken van Karin Slaughter heb ik verslonden, erg goede schrijfster. Leuk je live gezien te hebben bij TravelPressentation. Je eerste vliegtickets al geboekt, heerlijk!

  1. Leuk dat we dezelfde schrijfster leuk vinden. Ik ben dit jaar maar weer opnieuw begonnen, wist niet meer welke ik wel of niet had gelezen. En inderdaad leuk je gesproken te hebben!

 2. Wat goed, dat je nog altijd lekker buiten gaat hardlopen.. ik ga zelfs niet eens naar de sportschool.. terwijl ik dat eigenlijk toch eens zou moeten doen. 🙂 Grappig, op je foto van Travel Pressentation zie ik zo in de gauwigheid 4 bekende gezichten. Helaas kon ik er zelf niet bij zijn.

  1. Even naar buiten is heerlijk! Al gaat het in de zomer wel iets makkelijker 😉 Jammer dat je er niet bij was, leuk om medebloggers in real live te zien!

 3. De Drentsche Aa is prachtig…oudemolen, omgeving Zuidlaren…heel mooi! Als het regent en koud is is het natuurlijk wel wat minder leuk om te lopen…de eerste foto van Oudemolen is heel mooi, mooi licht! Wat een leuke voorpret zal dat zijn…lekker naar Canada! Ben benieuwd naar je ervaringen, want bij mij staat ie ook nog op de todo list, alleen nog niet voor volgend jaar!

  1. Omgeving Zuidlaren is zeker mooi. Ik ben blij dat mijn ouders daar nog wonen 🙂
   Leuk dat je misschien ook naar Canada wilt. Hopelijk niet al te lang meer wachten!

 4. Leuk dat je zeehondjes hebt gespot!! Ik moet echt meer gaan sportrn, merk dat het in de winter toch net wat minder wordt

  1. Snap ik helemaal hoor. Ik ben blij dat ik niet alle dagen werk, dan zou ik ook minder zin hebben ‘s avonds 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *