Socials

Mooie natuurgebieden om te wandelen in Noorwegen

Wandelen Noorwegen

Mooie natuurgebieden om te wandelen in Noorwegen

Met veel plezier denk ik terug aan de tijd die ik destijds doorbracht in Noorwegen. Rijdend over de wegen van Noorwegen en na iedere 50 meter een ander uitzicht. Enorme bergen, watervallen, blauwe meren en dat allemaal gewoon langs de kant van de weg. De natuur op zijn mooist. Ik mis de rust die ik er destijds vond. Ik genoot van de prachtige wandelingen en gewoon het feit dat er weinig ‘anders’ te doen was in vergelijking met een stad. Welke natuurgebieden je niet mag overslaan? Mooie natuurgebieden waar je prachtige wandelingen in Noorwegen kunt maken.

Wandelen in Noorwegen

Wandelen in de natuur van Jotunheimen

Een huisje in de ‘middle of nowhere’. Ik word nog blij als ik hier aan denk. In Randsverk huurden we een kleine cottage midden in de natuur. We hadden de auto niets eens nodig om al een paar wandelingen te maken. Op de dag dat we aankwamen regende het een beetje, maar zelfs dan nodigt de natuur gewoon uit om een wandeling te maken. Wij maakten vanuit de cottage diverse wandelingen rondom het huisje. Zo wandelden we naar een groot meer nabij Randsverk: Tesse. Een vrij pittige klim af en toe waarbij schapen met hun belletjes je vergezellen tijdens de wandeling.

Het echte werk kom je tegen wanneer je de Ornkampen wilt beklimmen. Deze reus steekt 1162 m boven de omgeving uit. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht over Heidalsmuen, Rondane en Jotunheimen. Het was vrij warm die ochtend, dus de top hebben we niet helemaal gehaald.

Een andere plek waar je diverse wandelingen kunt ondernemen is rondom de Ridderspranget. Wij maakten een aantal wandelingen variërend in kilometers. De Ridderspranget ligt ongeveer vijf kilometer van Randsverk, dus hiervoor is een auto handig. De Sjoa rivier met ijskoud gletsjer water dendert hier door de natuur.

Dit zijn slechts een paar opties in de omgeving. Er zijn nog tal van andere wandelingen in Jotunheimen, Dovrefjell, Rondane National Park.

Het natuurgebied Myrkdalen

Waar we in Jotunheimen een week waren, waren we slechts een tweetal nachten in Myrkdalen. In de winter is dit een enorm populair skigebied. In de zomer was het destijds tijd om voor te bereiden op het drukke seizoen. Rondom ons huisje waren ze druk bezig met verbouwen en we denken ook dat we daardoor een upgrade kregen qua huisjes. Dit huisje is een van de mooiste waar ik ooit in heb geslapen, nou ja, niet zo zeer het huisje, wel het uitzicht. Ik keek vanaf mijn bed naar een waterval op een enorme berg. Genieten. Veel wandelingen hebben we niet gemaakt, omdat ons bezoek in het teken stond van een dagje Bergen.

Wandelen bij de Lysefjord

Nog zo’n parel qua natuur. Net even buiten Stavanger vind je prachtige fjorden die de moeite waard zijn om te beklimmen. De Preekstoel is de bekendste, maar ook de Kjeragbolten is enorm fotogeniek. Wij beklommen alleen de Preekstoel. Die ochtend was het fantastisch weer om de beklimming te starten. Het was echt een wandeling waarbij je echt een doel hebt, de top van de Preekstoel. Het uitzicht boven is fenomenaal!

Edit: Overigens is dit maar een hele kleine selectie. Er is zoveel moois te zien. Zelfs vanuit de auto valt er genoeg te ontdekken. Laat je verrassen door de natuur in Noorwegen.

Reisgidsen Noorwegen

Meer lezen over Scandinavië?

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on