Socials

De mooiste plekken in Gdansk voor fotografieliefhebbers

Gdansk

De mooiste plekken in Gdansk voor fotografieliefhebbers

Dwalend door het oude gedeelte van Gdansk valt mij op hoe mooi deze stad eigenlijk is. Ik kan wel uren rondlopen in dit gedeelte, je ziet steeds weer nieuwe dingen. Het doet mij denken aan Gamla Stan in Stockholm, waar ik een maand eerder nog was. Prachtige en kleurrijke gebouwen, kleine steegjes, het water rondom, kortom een fraai stukje Polen. De meeste tijd brachten wij dan ook door in het oude gedeelte, maar namen ook een kijkje in de rest van Gdansk en gingen met de trein naar Sopot. Tijd om de beste fotografie plekken van Gdansk op een rijtje te zetten, de mooiste plekken in Gdansk.

De mooiste plekken in Gdansk

Ul Mariacka

De straat in het verlengde van de Maria kerk. Eentje in het oude gedeelte van Gdansk en dat is te zien.  Kleurrijke huizen, karakteristieke terrassen voor de huizen, Ul Mariacki straalt echt stijl uit. Een must om hier met je camera rond te lopen.

Mariacki church

Een van de mooiste kerken van Gdansk en de grootste bakstenen kerk ter wereld. De kerk is 105 meter lang en er kunnen 25.000 mensen plaatsnemen. In de kerk vind je vele kunstschatten, een hoog altaar, een oud Maria beeld en een astronomische klok. Je kunt de kerk ook beklimmen en dan heb je onderstaand uitzicht.

Dlugi Targ + de poorten

Voor mij de plek om het oude gedeelte vast te leggen op beeld. Een brede straat met kleurrijke huizen en prachtige details. Aan beide kanten van de Dlugi Targ vind je fraaie poorten die belangrijk waren in de geschiedenis van de stad. Een straat waarbij je tientallen foto’s wilt maken, een must op je lijstje om te fotograferen.

Stagiewna

Een van de bekendste stukjes van de oude stad van Gdansk. Vooral de ‘Crane’ is een blikvanger langs de kade. Een fraai stukje om te fotograferen en daarnaast te genieten van de sfeer die er hangt.

Europese solidariteitmuseum – Monument 1970

Een belangrijk stukje geschiedenis van Gdansk vind je in het Europese solidariteitsmuseum. Buiten staat een enorm monument voor alle slachtoffers van 1970.

Great Mill

Zo’n plekje waarvan je net moet weten dat het er is. Rondom deze fotogenieke spot vind je een stukje authentiek Gdansk, een oude watermolen. Je kunt er eigenlijk alleen maar omheen lopen, maar dat neemt niet weg dat het een mooie stukje Gdansk is.

Zaspa

Hoe vrolijk je grijze flatgebouwen op? Juist, door graffiti op de zijkant te laten maken. In de wijk Zaspa vind je een heleboel van dit soort flats met kleurrijke muurschilderingen.

Gradowa

Een gratis uitzichtpunt over Gdansk? Daarvoor kun je de Gradowa beklimmen. Je kunt hier de gehele stad fotograferen vanaf deze heuvel. Je ziet direct dat Gdansk een havenstad is, maar ook het oude gedeelte kun je vanaf de Gradowa bekijken.

Sopot

Na een treinrit van ongeveer 20 minuten kom je aan in Sopot. Sopot staat bekend om zijn prachtige pier. Die waarschijnlijk in de zomer nog veel mooier is. Sowieso lijkt mij dit een heerlijke plek in de zomer. In de winkelstraat vind je nog het Dancing House.

Meer lezen over Polen?

Gdansk:

Andere plekken in Polen

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on