Socials

De 5 mooiste stranden van Mallorca

Mallorca

De 5 mooiste stranden van Mallorca

Dat Mallorca een goede strandbestemming is hoeven we je niet te vertellen. Het eiland heeft zoveel mooie stranden dat het lastig is om er vijf uit te kiezen. Waar je de beste stranden vindt op Mallorca? Bekijk dan dit rijtje met de mooiste stranden van Mallorca.

Waar vind je de mooiste stranden op Mallorca?

Ben je je aan het oriënteren voor een vakantie naar Mallorca en wil je graag globaal weten waar je het beste naar het strand kunt gaan? Dan kun je het beste kiezen voor een accommodatie aan de oostelijke kant van het eiland. Hier vind je de mooiste zandstranden in rotsachtige baaien met helderblauw water. In het noordoosten van Mallorca vind je nog enkele stranden die tot de mooiste van het eiland behoren.

Palma de Mallorca is natuurlijk de grootste trekpleister op het eiland. Hier vind je de meeste bezienswaardigheden en kun je het beste stappen op Mallorca. Wanneer je ervoor kiest om in Palma de Mallorca te overnachten, dan dien je een klein stukje te rijden om de stranden te bezoeken. Maar zodra je wegrijdt uit Palma ga je zien dat Mallorca meer te bieden heeft en dat je plekken op het eiland hebt die nog off the beaten zijn.

De 5 mooiste stranden van Mallorca

Cala Figuara

In het noorden, op het schiereiland Formentor, ligt het strand Cala Figuera. Het strand dat deels uit grind en deels uit zand bestaat is het best beoordeelde strand van Mallorca volgens onderzoek door Holidu. Aan beide kanten van het strand liggen hoge rotsen en het water is helderblauw. Vanaf de parkeerplaats is het nog wel 15 minuten lopen en er zijn geen faciliteiten aanwezig, daardoor is het strand iets minder geschikt voor kinderen. Voor wie dat niet uitmaakt, kan genieten van een prachtig strand op Mallorca.

Cala Llombards

Bij de stad Es Llombards vind je Cala Llombards, een prachtig strand omringd door hoge rotsen. Het strand is niet groot, slechts 55 meter lang maar wel 150 meter breed, maar door het helderblauwe water uitermate geschikt voor snorkelen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren en je vindt er douches en toiletten. Voor drankjes kun je een bezoek brengen aan de strandbar.

Calo des Moro

Officieel is het strand ietwat lastig te bereiken, je moet namelijk over een privé weg, maar Calo des Moro hoort zeker in het rijtje met mooiste stranden van Mallorca thuis. Het ligt in een rustige baai met rotsen aan beide kanten en het is nog redelijk onontdekt. Het is een adembenemend mooi, maar klein strand dat diep gelegen is door de omringende rotsen. Je vindt er geen faciliteiten, dus neem voldoende eten en drinken mee.

Cala Mesquida

Een vrij afgelegen strand met kristalhelder water kan niet ontbreken in dit rijtje. Cala Mesquida ligt in het noordoosten van Mallorca in een van de mooiste regio’s van het eiland. Op het grote strand, wat ruim 300m lang is en meer dan 100m breed, is altijd wel een plekje vrij om te genieten van zon, zee en strand op Mallorca. Het strand ligt in een baai en is omringd door rotsen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht overigens. De wind is hier vaak wat harder vanwege de onbeschermde ligging, ideaal voor windsurfers.

Cala Agulla

Op het schiereiland Artá ligt een van de meest oostelijke stranden van Mallorca; Cala Agulla. Cala Agulla heeft een prachtige ligging tussen bossen en bergen. Het zandstrand is bijna 500m lang en grenst aan helderblauw water. In de zomermaanden is Cala Agulla een drukke plek, maar er is vaak nog wel voldoende ruimte als je geen gebruik wilt maken van ligbedden. Aan het strand zijn drie strandbars waar je kunt genieten van een hapje en drankje.

Lees meer

Foto strand Mallorca: Unsplash

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on