Naar IJsland: Bucketlist

naar ijsland: bucketlist

Van velen hoor en lees ik het. IJsland is het mooiste land ter wereld. Dat maken de verwachtingen hooggespannen. Het land van de eindeloze vlaktes, de vele watervallen, gletsjers en misschien wel sneeuw. Of, waar ik van droom, het Noorderlicht. Het land dat al een tijdje op mijn bucketlist staat.

Op dit moment ben ik onderweg naar Schiphol om vanaf daar naar Kevlavik te vliegen. Onze huurauto en de hotels zijn al vastgelegd. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk te lezen over IJsland in de winter, want we zullen vast wel iets wit tegenkomen komende week. Maar ook heb ik geprobeerd om de namen van de bezienswaardigheden eigen te maken, want zeg nou zelf, het uitspreken van deze plaatsnamen is een studie op zich.

naar ijsland: bucketlist

Op mijn ‘bucketlist’ voor komende week staan onder ander de Hallgrimskikja in Reykjavik, het zwarte strand in Vik, het gletjsermeer bij Jokulsarlon, de Golden Circle, Thingvellir en de Blue Lagoon.

naar ijsland: bucketlist

naar ijsland: bucketlist

naar ijsland: bucketlist

naar ijsland: bucketlist

naar ijsland: bucketlist

Je kunt mij komende week volgen op Instagram & Facebook. De blogs zullen gewoon gepubliceerd worden op maandag, woensdag en vrijdag.

Foto’s: Dijkhuis Photography

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 reacties

  1. We waren vorig jaar op IJsland, is voor mij een van de meest magische landen die ik ooit bezocht heb, … heb er ook een reisgidsje over geschreven! IJsland bezoeken, zeker doen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *