Naar // Solo Trip New York

Naar // Solo Trip New York

 

Morgen is het zover. Weer onderweg naar mijn favoriete stad: New York. Voorgaande keren ging ik samen met iemand, deze keer ga ik alleen. Weer een nieuwe ervaring, in mijn eentje naar New York. Ik zie er gelukkig niet tegenop en heb er zelfs echt zin in. Wie weet is dat in het vliegtuig anders ;). Benieuwd wat mijn plannen zijn? Lees dan snel verder.

Naar // Solo Trip New York

Solo

Sinds  mijn eerste solo trip naar Berlijn vorig jaar ben ik inmiddels nog een keer alleen op reis geweest. In februari ben ik in Stockholm geweest en dat was wel wat anders als Berlijn in de zomer. In de winter zitten mensen nou eenmaal meer binnen en ben je minder sociaal op een of andere manier. Beide ervaringen neem ik mee, al zie ik New York weer net even wat anders. Deze stad is geloof ik gebouwd op solo dingen, hoewel voor reizigers misschien iets minder, maar het is hier helemaal niet raar om alleen te eten. Natuurlijk merk ik dat ik bepaalde dingen liever samen met iemand zou doen, een honkbalwedstrijd van de Yankees is toch net even iets leuker als je er met iemand over kan praten. Toch heb ik een kaartje gekocht, een goedkope. Vind ik het niets, dan kan ik zo weer weg. Ik ga het ervaren hoe solo reizen in New York is.

Naar // Solo Trip New York

Plannen

Voor wie mij kent, weet dat ik niet zonder lijstje naar New York ga. Ik heb de meeste highlights de vorige keren al bezocht, dus die kan ik van mijn lijstje strepen. Vooralsnog ziet het lijstje er meer uit welke wijken ik wil bezoeken. En vooral door heen wil struinen. Een lijstje met hotspots ontbreekt natuurlijk niet, maar ik heb geleerd het los te laten dat je niet alles kunt bezoeken. Wat ik al wel heb vaststaan zijn een dagje Washington met de trein, een wedstrijd van de Yankees en een hardloopwedstrijd op zondag op Roosevelt Island. Op dit moment zijn de weersvoorspellingen goed en ik kan dan ook niet wachten om Nederland met deze regen te ontvluchten.

Naar // Solo Trip New York

Checklist

Wanneer ik naar Amerika ga, moeten er toch net even wat meer gebeuren dan wanneer ik binnen Europa reis. Staat mijn bankpas op werelddekking? Ben ik buiten Europa verzekert? En niet te vergeten je visum. Hoewel ik in december 2015 nog in New York ben geweest, was ik toch genoodzaakt een nieuwe aan te schaffen. Vorig jaar voordat ik naar IJsland ging moest ik een nieuw paspoort en een nieuw paspoort betekend een nieuwe ESTA. En dat een ESTA aanvragen inmiddels steeds lastiger wordt, ondervond ik wel toen ik een nieuwe ging aanvragen. De vragenlijst wordt steeds uitgebreider en af en toe heb ik serieus moeten googlen om te begrijpen wat ze wilden weten. Daarnaast voelt het toch altijd nog weer als een gok of het daadwerkelijk goed komt, want je krijgt niet een bevestiging per mail of iets dergelijks.

Heb jij net als ik moeite om een ESTA aan te vragen? VisumBuitenland.nl biedt je de mogelijkheid om je te helpen met een ESTA aanvraag. Lees op VisumBuitenland.nl meer informatie over het ESTA aanvragen.

Your Travel Guide

Net als tijdens mijn roadtrip door Litouwen en Letland, komen er tijdens mijn reis geen nieuwe blogs online. Persoonlijk vind ik het fijn om mij te concentreren op de bestemming waar ik ben en daarnaast heb ik gemerkt dat afstand nemen goed is. Ik krijg hierdoor vaak nieuwe ideeën en zulke momenten zijn erg fijn. Je kunt mij natuurlijk altijd volgen op Social Media:

Facebook

Instagram

Naar // Solo Trip New York

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

 

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

8 comments

  1. Zo gaaaaf lady, je gaat nu dan bijna echt! Leuke plannen heb je, een honkbal wedstrijd is tof. Washington lijkt me ook absoluut gaaf om te bezoeken. Ik kijk uit naar je avonturen! Enjoy!

    1. Tot nu toe bevalt het goed, natuurlijk altijd wel wat momentjes, maar het scheelt wel dat ik er vaker ben geweest!

  2. Zooo gaaaaaf! Je bent volgens mij helemaal aan het genieten daar als ik je foto’s zie. Hoe bevalt het solo?

    1. Ik heb zeker genoten! Solo was heerlijk om te doen, lekker mijn eigen gang gegaan en genoeg leuke gesprekken gehad 🙂

  3. Wat leuk! Ik ben ook pas alleen naar New York geweest. Het was mijn eerste ‘solo reis’. Mij is het heel goed bevallen! Heerlijk om helemaal mijn eigen schema te bepalen. Ik heb mijn ESTA aangevraagd via https://e-visums.nl/usa. Heel snel ontvangen en aardige en behulpzame klantenservice.

    1. Leuk om te horen dat New York in je eentje goed is bevallen. Mij ook en ik al zeker nog een keer alleen gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *