Getest // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

Getest // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

Wie kent de bekende valk niet die vaak langs de snelweg staat? Dat was precies het beeld dan ik van Hotel Van Der Valk had, een hotel langs de snelweg die je vooral gebruikt wanneer je op doorreis bent. Een totaal verkeerd beeld kwam ik achter na een overnachting bij de vestiging van Van der Valk in Hoogkerk, nabij Groningen. Het hotel en vooral ook de omgeving hebben veel te bieden om er een weekend te verblijven.


1. Het hotel & de faciliteiten

Hotel van der Valk Hoogkerk is een van de nieuwste vestigingen in Nederland en dat is te zien. Het ziet er nog gloednieuw uit en het interieur is hip en trendy wanneer je binnenkomt. Ook op de hotelkamers zie je dat terug, zo had mijn kamer een mooie foto van Gronings trots de Martinitoren op de muur. Vanuit het raam kijk je richting de skyline van Groningen en de Martinitoren vanuit je slaapkamer is niet verkeerd. Het hotel biedt verschillende mogelijkheden om een hapje te eten, zowel binnen als op een fijn terras buiten. Ook het ontbijt bij het hotel is niet verkeerd, want uitgebreide hotelontbijtjes, wie houdt er niet van? Daarnaast kun je ook nog actief zijn tijdens je verblijf. Op de zesde verdieping kun je fitnessen met uitzicht op de skyline van Groningen.

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachtenOvernachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

2. Een fijne plek om te werken & te vergaderen

Na een uitgebreid ontbijt besloot ik om wat te werken in de lounge. Het was er op dat moment heerlijk rustig en de ruimte is dan ook perfect om te werken wanneer je onder de mensen wilt zijn. Door de weeks wordt het hotel vooral bezocht door zakenlui en richting het weekend verandert dat naar mensen die een weekendje Groningen gaan. Naast het fijne werken in de lounge zijn er ook diverse mogelijkheden tot vergaderen in Hotel Van der Valk.

Wist je dat Koning Willem Alexander ook in Hotel Van der Valk heeft overnacht voor Koningsdag 2018?

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

3. Bereikbaarheid van het hotel

Een van de grootste pluspunten van Hotel Van der Valk Hoogkerk is toch wel de bereikbaarheid. Ze hebben een groot parkeerterrein en liggen echt direct aan de A7 richting Groningen. Parkeren is dus geen probleem. Je kunt zelfs de auto laten staan wanneer je richting het centrum van Groningen wilt. De P+R bus vanaf Hoogkerk stopt voor de deur. Of ga actief richting Groningen en huur een fiets bij het hotel. Je bent in no-time in de binnenstad van Groningen.

Via Hotelspecials kun je nog meer overnachtingen in Groningen bekijken.

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

4. De omgeving bij Van der Valk

Waar ik mij eigenlijk vooral over verbaasde was de mogelijkheid tot ondernemen van activiteiten in de omgeving. Hoewel ik in Groningen woon, viel het mij tijdens het bezoek pas op hoeveel mogelijkheden je eigenlijk hebt vanaf het hotel.  Je kunt de natuur opzoeken in het natuurgebied de Onlanden of het Stadspark, je kunt de drukte opzoeken als je wilt in de stad en het hotel biedt zelfs allerlei arrangementen aan zoals een dagje Schiermonnikoog. De goede bereikbaarheid van het hotel zorgt ervoor dat je al deze activiteiten makkelijk kunt ondernemen. Of je op de fiets gaat, de auto pakt of de bus, het kan allemaal bij van der valk Hoogkerk. Tijd dus om wat langer te verblijven in het hotel dan alleen een nachtje.

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

Hotel Van der Valk Hoogkerk – Groningen
A:  Borchsingel 53, 9766 PP Eelderwolde

Wil je meer leuke plekken zien waar ik heb overnacht?
Ga je een weekend naar Groningen? Vergeet dan niet de blogs te lezen over Groningen.
In de Your Travel Guide van Groningen vind je alle hotspots van de stad.

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on