Overnachten // Karlamuiza Country Hotel Letland

Overnachten // Karlamuiza Country Hotel Letland

Omringd door bos en grasvelden prijkt daar het dak van een huisje. Een huisje midden in de natuur. Even verwijderd van het hotel en de sauna maar toch afgesloten van de rest. Zo’n accommodatie waar je hart sneller van gaat kloppen. En dat deed bleef het ook doen gedurende de drie dagen dat we er verbleven. Een vos kwam even gedag zeggen en wilde je nog verder ontsnappen, dan waren de wandelroutes vlakbij. Het Karlamuiza Country Hotel in Letland is wat dat betreft een regelrecht pareltje, eentje waar je vaker en vooral langer wilt overnachten.

Overnachten // Karlamuiza Country Hotel Letland

Bij toeval kwamen we bij het Karlamuiza uit. Onze eerdere accommodatie aan de Gauja rivier, overigens wel een toplocatie, viel anders uit dan verwacht. De eigenaresse raadde ons aan om Karlamuiza te proberen, hoewel ze achtte dat we weinig kans hadden omdat het altijd vol zit. Gelukkig kon ik online zien, lang leve internet in het buitenland, dat er nog twee mogelijkheden waren bij Karlamuiza; een drie persoons-kamer en een cottage. Via zandwegen arriveerden we bij Karlamuiza waar een hele vriendelijke eigenaresse ons opwachtte. Het ontvangst was er een om te onthouden, we mochten rustig alle kamers bekijken en een keuze maken. Het werd uiteindelijk de cottage, heerlijk afgezonderd en dus veel privacy.

Overnachten // Karlamuiza Country Hotel Letland Overnachten // Karlamuiza Country Hotel LetlandOvernachten // Karlamuiza Country Hotel LetlandOvernachten // Karlamuiza Country Hotel LetlandSfeer

Het hele complex ademt sfeer uit. Terwijl wij heerlijk afgezonderd zaten in onze cottage, kon je bij het hotel gebruik maken van het restaurant. Het was een mooie zomeravond en her en der in de tuin stonden tafels met tuinbanken waar mensen zaten te eten. Het zag er zo enorm gezellig uit. Omringd door bomen en grasvelden kreeg ik het idee dat we in Frankrijk waren. Dineren buiten op een patio en uitkijken over de bossen, zonnetje in je gezicht en vooral de rust vinden. Of na het eten nog even naar de Amatas rivier. Dingen die voor mij zorgen dat een verblijf geslaagd is. Even geen prikkels van een stad om je heen.

Locatie

Niet alleen staat het huisje midden in de natuur, je bevindt je ook midden in het Gauja NP. Het huisje staat aan een wandelroute naar de Black Rock. Dorpen als Sigulda, Cecis en Ligatne zijn allemaal makkelijk te bereiken. En wil je de Gauja rivier bewonderen dan ben je daar binnen een half uur met de auto. Qua locatie kan het dus eigenlijk niet beter. Je moet nog wel over zandweg naar de accommodatie, maar dat geeft eigenlijk direct het gevoel dat je midden in de natuur bent.

Overnachten // Karlamuiza Country Hotel Letland Overnachten // Karlamuiza Country Hotel Letland Overnachten // Karlamuiza Country Hotel Letland

Overnachten // Karlamuiza Country Hotel LetlandOvernachten // Karlamuiza Country Hotel Letland

 Meer lezen over onze roadtrip door Litouwen en Letland?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 reacties

    1. Dank je Bianca, ik kan niets anders zeggen dat onthouden. Het was het mooiste verblijf gedurende de reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *